Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovský kraj vyhlásil foto a video súťaž

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlasuje súťaž fotografií a videozáznamov pod názvom Dovolenka v Prešovskom kraji.

Cieľom súťaže je podpora cestovného ruchu, prezentácia krás Prešovského kraja, zvyšovanie návštevnosti atraktivít v našom kraji a v neposlednom rade podpora domáceho cestovného ruchu.

Poďte všetci objavovať krásy nášho kraja a podeľte sa so svojim objavom formou fotografie či videozáznamu!

Fotografie krás prírody, histórie a kultúry poznáme všetci. Chceme aby sa formou dokumentárnej fotografie prezentovali aktivity, netradičné miesta a zážitky pri trávení voľného času v Prešovskom kraji.

Máte pocit, že fotografia dostatočne nevystihuje vaše pocity a zážitky? Natočte krátke video hoci aj na váš mobilný telefón.

V tomto roku sme sa rozhodli, že nebudeme vytvárať žiadne bariéry vašej kreativite a preto nestanovujeme konkrétne témy resp. kategórie, do ktorých nám môžete zasielať svoje autorské diela.

PODMIENKY A PRAVIDLÁ SÚŤAŽE
- Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi a filmári,
- Fotografia a video zaslaná do súťaže musí byť dielom autora, ktorý ju do súťaže prihlásil,
- Zaslaním fotografie a videa autor automaticky súhlasí s podmienkami a pravidlami súťaže,
- Do súťaže je možné prihlásiť autorské digitálne a klasické fotografie (v elektronickej forme - naskenované).
- Fotografie musia byť vo vysokokvalitnom rozlíšení, vo formáte JPG (JPEG), tak, aby bolo možné fotografiu zväčšovať na formát A3 – s minimálnym rozlíšením 1600 bodov (pixelov) na dlhšej strane na 300 dpi,
- Video záznamy musia byť v niektorom z bežných video formátov (MPEG-2, MPEG-4, WMV, AVI), jeho minimálna kvalita musí byť aspoň PAL 720x576, (720p) dĺžka nesmie presiahnuť 3 minúty,
- Do súťaže môže jeden autor poslať maximálne tri fotografie a tri videá,
- Fotografie a video musia byť nasnímané a vyhotovené od 1. júna do 15. septembra 2014.

Súťažné fotografie a videozáznamy môžu záujemcovia poslať elektronicky na e-mail: marketing@severovychod.sk (prípadne cez úložisko) alebo doručiť na digitálnych nosičoch CD alebo DVD (poštou, osobne) na adresu:

Krajská organizácia cestovného ruchu
Severovýchod Slovenska
Námestie mieru 2
080 01 Prešov

Obálku označte heslom „FOTO A VIDEO SÚŤAŽ“.

Do súťaže bude zapojený každý, kto splní vyššie uvedené podmienky a uvedie nasledovné údaje:

1. meno a priezvisko autora
2. adresa autora
3. vek autora
4. názov fotografie, videa
5. popis k fotografii, videu – miesto a dátum vzniku

Všetky fotografie budú priebežne uverejňované na webovej stránke KOCR Severovýchod Slovenska – www.severovychod.sk, resp. na FACEBOOK-u našej organizácie.

Súťaž bude vyhodnotená pri príležitosti osláv Svetového dňa cestovného ruchu koncom septembra 2014.

Najlepšie fotografie a videozáznamy budú ocenené vecnými cenami, ktoré do súťaže poskytol Prešovský samosprávny kraj, KOCR Severovýchod Slovenska a ďalší partneri.

UPOZORNENIE
1. Zaslaním fotografií dáva súťažiaci súhlas k zverejneniu svojich prác.
2. Organizátor si vyhradzuje právo na archiváciu fotografií a právo reprodukovať a publikovať fotografie s uvedením autora fotografie, bez nároku autora na honorár.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK