Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Sabinov chce v lete opraviť tri materské školy za 114.000 eur

Mesto Sabinov pristúpi v tomto roku k rekonštrukcii troch materských škôl (MŠ). Prvú by chcelo vynoviť ešte pred prázdninami, ďalšie dve počas letných mesiacov.

Sabinov (ilustračné foto)
Sabinov (ilustračné foto)

Z vlastných prostriedkov mesta pristúpime k tomu, aby sme zlepšili predovšetkým energetické pomery v škôlkach. V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania“, povedal primátor mesta Sabinov Peter Molčan.

V prípade všetkých troch zariadení ide o prvé etapy prác. V Materskej škole na Ulici 17. novembra chcú najskôr v júni začať s výmenou okien a opravou fasády. Na tento účel mesto vyčlenilo 41.000 eur. V Materskej škole na Ulici 9. mája vymenia okná na strane od centra voľného času, na zvyšok si budú musieť v škôlke počkať. Na časť okien mesto použije 35.000 eur. Aj v Materskej škole na Švermovej ulici vymenia okná na niektorých stranách budovy, z rozpočtu mesta je na to určených 38.000 eur.

Každú z týchto materských škôl navštevuje podľa primátora 200 detí, mesto má spolu štyri škôlky. MŠ v mestskej časti Orkucany už čiastočne opravili.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK