PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/13573/poslanci_zrusili_tri_stredne_skoly-_dve_zlucia_a_odbory_jednej_presunu.html

Poslanci zrušili tri stredné školy, dve zlúčia a odbory jednej presunú

Krajskí poslanci v Prešove dnes na zastupiteľstve odhlasovali vyradenie troch škôl, jednej školskej jedálne a jedného internátu zo siete stredných škôl.

Týka sa to SPŠ chemickej a potravinárskej na Komenského ulici v Humennom. Tá bude zrušená, no jej právnym nástupcom bude SOŠ technická v Humennom. Škola má podľa samosprávneho kraja dlhodobo finančné problémy a nízky počet žiakov. V polovici septembra minulého roku ju navštevovalo 107 žiakov. Dva študijné odbory, biotechnológia a farmakológia i technické lýceum by mali byť zaradené do zoznamu študijných odborov na SOŠ technickej. Škola aj napriek poskytnutiu finančných prostriedkov vo výške 100 percent normatívu žiadala v tomto roku navýšenie rozpočtu o viac ako 49.000 eur.

Ďalšie rušenie sa týka Obchodnej akadémie na Kukučínovej ulici v Sabinove a rovnako Strednej odbornej školy (SOŠ) na ulici SNP v Sabinove. Poslanci vyradili zo siete školských zariadení aj školskú jedáleň a školský internát spomínanej SOŠ v Sabinove. V meste od septembra tohto roka vznikne Spojená škola na ulici SNP, v ktorej sa zlúčia dve zrušené školy a taktiež pod ňu prejdú aj dve zrušené organizačné zložky. Obchodnú akadémiu navštevuje v tomto školskom roku 112 žiakov a SOŠ 262 žiakov. Rady oboch škôl so zlúčením súhlasili.

 
22.4.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1951 krát