Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Najlepší oráči sa zišli v Sabinove

Sabinov - Jozef Horanský (RD Podolínec), Imrich Sabol (SOUP Barca) v kategórii dospelých a Pavol Kaňuk (SOUP Čaklov) v kategórii učňov sa stali víťazmi spoločných Majstrovstiev Prešovského a Košického kraja v orbe.

V poradí 4. ročník pretekov sa konal 5. septembra za rekordne vysokej účasti 14 súťažiacich na pozemkoch Školského majetku v Sabinove.

Ján Hanudeľ zo Šarišskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Prešove, ako jedného z organizátorov, vyzdvihol v hodnotení kvality súťaže, že drvivá väčšina účastníkov sa veľmi úspešne vyrovnala s kritériami súťaže. Boli nimi kvalita zaoraného zvršku, hĺbka orby a priamosť vedenia brázdy. Jediným nedostatkom bolo, že všetci pretekári súťažili len v konvenčnom spôsobe orby jednostranným pluhom, a neorali do klina otočnými pluhmi, čo je už progresívnejší spôsob jedného zo základných agrotechnických úkonov v rastlinnej výrobe. Medzi súťažiacimi boli aj reprezentanti SR na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v orbe vo Veľkej Británii. Pre majstra Slovenska Jaroslava Dema a vicemajstra SR Jaroslava Bačišina to bol dobrý tréning.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK