PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/13369/velky_saris_chce_v_tomto_roku_prebudovat_jeho_namestie.html

Veľký Šariš chce v tomto roku prebudovať jeho námestie

Mesto Veľký Šariš aj napriek tomu, že mu v rozpočte na tento rok neostali peniaze na nové investície, chce dokončiť staré projekty a aspoň čiastočne financovať aj nové akcie.
(foto: wikipedia.org)
(foto: wikipedia.org)

S investíciami je to slabšie, v každom prípade sme rozbehli parkovú úpravu námestia, aby sme začali so skultúrňovaním priestoru za Starou školou a chceme tam v rámci týchto úprav vybudovať aj verejné toalety, pretože Veľký Šariš ich nemá. Pokračujeme v prácach na hrade a chceme sa venovať aj výstavbe bytov“, vysvetľuje primátor Mikuláš Drab.

Na námestí by chceli pridať viac zelene, rovnako by malo byť zväčšené parkovisko za mestským úradom a vybudovaný nový výjazd z neho.

Všetko sú to však len investície vďaka projektom, kde má mesto len 5-percentnú spoluúčasť.

Poslanci mestského zastupiteľstva totiž ešte v minulom roku pri schvaľovaní rozpočtu škrtli investície na vybudovanie oddychovej zóny pod Šarišským hradom alebo na rozšírenie cintorína. Všetky financie majú ísť podľa nich do splácania dlhov a úverov.

Vedenie mesta by však chcelo stavať napríklad aj nové byty, ale keďže na to zdroje nemá, podľa primátora by mohli pozemok predať investorovi, ktorý ich postaví a oni by ich neskôr refundovali cez Štátny fond rozvoja bývania. Na Južnej ulici by tak vzniklo 12 bytov, poslanci sa však v posledných mesiacoch nevedia dohodnúť či to budú byty s nižším alebo vyšším štandardom.

 
13.3.2014 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1605 krát