Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Zastupiteľstvo PSK schválilo zástupcov výborov pre otázky zamestnanosti

Krajské zastupiteľstvo v Prešove schválilo na svojom dnešnom zasadnutí zástupcov samosprávneho kraja do výborov pre otázky zamestnanosti v rámci jeho jednotlivých okresov.

Okresy Prešovského samosprávneho kraja (PSK) budú zastupovať nasledovní poslanci: Bardejov (Miroslav Bujda, Peter Pilip), Humenné (Jozef Fedorko, Michal Lukša), Kežmarok (Jozef Harabin, Jozef Grivalský), Poprad (Michal Sýkora, Vladimír Ledecký), Prešov (Andrea Turčanová, Miroslav Čekan), Stará Ľubovňa (Peter Bizovský, Peter Sokol), Stropkov (Peter Obrimčák, Adrián Kaliňák) a Vranov nad Topľou (Juraj Kuročka, Jaroslav Makatúra).

Výbor pre otázky zamestnanosti zriaďuje vo svojom územnom obvode úrad práce sociálnych vecí a rodiny na riešenie zásadných otázok zamestnanosti a na schvaľovanie použitia aktívnych opatrení na trhu práce.

Výbor má jedenásť členov, z toho sú traja z úradu práce, dvaja z Prešovského samosprávneho kraja (PSK), dvaja zastupujú mestá a obce, ďalší dvaja zamestnávateľov a poslední dvaja odborové organizácie pôsobiace v územnom obvode úradu práce. Funkčné obdobie členov výboru trvá štyri roky.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK