Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Krajskí poslanci schválili nových podpredsedov PSK

Poslanci krajského parlamentu schválili na jeho včerajšiom zasadnutí nových podpredsedov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na návrh jeho predsedu Petra Chudíka. Stanú sa nimi poslanci Zastupiteľstva za stranu Smer-SD Peter Obrimčák, Štefan Bieľak a Radoslav Čuha.

Chudík ponúkol jednotlivo všetkým trom kandidátom 40-percentný pracovný úväzok. Zároveň navrhol každému podpredsedovi dlhodobo uvoľnenému na výkon funkcie mesačnú odmenu vo výške 800 eur. Krajskí poslanci tieto podmienky následne schválili. Noví čelní zástupcovia kraja by sa mali ujať svojej funkcie 1. marca tohto roka.

Je to o tom či človek chce a vládze“, odpovedal na otázku novinárov či bude stíhať viacero funkcií naraz budúci podpredseda PSK a súčasný riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, Radoslav Čuha. „Výsledky mojej práce verím, že budú pod drobnohľadom verejnosti ako aj médií, trúfam si na túto funkciu“, poznamenal.

Ďalší podpredseda P. Obrimčák bude musieť skĺbiť novú funkciu s jeho pozíciou stropkovského primátora. Primátor Spišskej Belej Š. Bieľak predpokladá, že ako nový podpredseda PSK bude robiť určité ústupky. „Viem si predstaviť, že to pôjde zatiaľ na úkor osobného času a trošku rodiny, takže určite to samotné mesto nepocíti. Určite sa budem prioritne venovať mestu a popritom samozrejme Prešovskému samosprávnemu kraju, to budú moje také dve nosné pozície“, zdôraznil Bieľak.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK