Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

LOZ ocenilo lekárov za ich snahu o lepšie podmienky v zdravotníctve

Ceny Dávida Lekárskeho odborového združenia (LOZ) si prebrali počas sobotňajšieho (15.2.) galavečera v Prešove viacerí lekári za ich vlaňajšiu snahu o zlepšenie podmienok v slovenskom zdravotníctve.

Cena Dávida je udeľovaná lekárom, ktorí počas príslušného roka svojho pôsobenia v Lekárskom odborovom združení alebo ako lekári prejavili mimoriadnu odvahu v boji za lepšie postavenie lekárov alebo za lepšie zdravotníctvo“, informoval predseda LOZ Peter Visolajský.

Dodal, že cenu Dávida za rok 2013 získali Anna Šušolíková z Vojenskej nemocnice v Ružomberku za boj proti dlhodobo nevýhodným zmluvám ružomberských lekárov a Zuzana Pechočiaková z Fakultnej nemocnice Nitra, ktorá poukázala na bielenie zdravotnej dokumentácie pacienta.

Cenu Dávida, ktorá je udeľovaná lekárom za dlhoročný prínos v boji za lepšie postavenie lekárov a za lepšie zdravotníctvo, dostal Michal Polician.

Spomínané ceny udeľoval podľa Visolajského slov celoslovenský Klub predsedov LOZ na základe nominácie Výboru tohto odborového združenia.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK