Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Na území kraja pribudne 80 hnedých turistických tabúľ

Na území Prešovského samosprávneho kraja pribudne v nasledujúcich týždňoch 80 nových tabúľ, ktoré upriamia pozornosť motoristov na najzaujímavejšie lokality regiónu.

tabuľa Šarišská Špacírka

Celý projekt zastrešuje a z vlastného rozpočtu financuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Výroba a inštalácia spomínaných značiek si vyžiada náklady na úrovni približne 36.000 eur.

Tabule hnedej farby budú informovať konkrétne o 20 cieľových bodoch záujmu, medzi ktorými nebude chýbať napríklad Spišská Kapitula, historické centrum Levoče, Ľubovniansky hrad, kaštiele v Humennom a v Snine, pútnické miesta Mariánska hora, Gaboltov, kúpele v Bardejove, Vyšných Ružbachoch a v Červenom Kláštore, ale aj Múzeum Tatranského národného parku, symbolický cintorín na Popradskom plese, či lanovka na Lomnický štít.

Prezentované lokality sme vyberali v spolupráci s oblastnými organizáciami cestovného ruchu. Zohľadňovali sme tiež už existujúce hnedé tabule, aby sme doplnili chýbajúce a aby zároveň nedošlo k duplicite“, ozrejmil výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska, Martin Janoško. Väčšina zo 40 veľkých a 40 malých smerových tabúľ bude umiestnená pri cestách 1. triedy, niektoré z nich však aj pri komunikáciách 2. a 3. kategórie.

K dnešnému dňu sú osadené a zabetónované všetky stĺpiky k tabuliam v okresoch Bardejov, Stará Ľubovňa, Humenné a Snina. Práce sa dokončujú v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča“, priblížil Janoško. Všetky tabule by mali stáť podľa jeho slov na vybraných miestach najneskôr v marci tohto roka.

Som rád, že nadchádzajúcu letnú turistickú sezónu naštartujeme s touto žiadanou novinkou. Verím, že tiež podporí návštevnosť v prezentovaných lokalitách“, poznamenal predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK