Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

V Prešovskom kraji sneží, cesty sú zjazdné

Na väčšine územia Prešovského kraja dnes od rána snežilo, alebo stále sneží. Cesty sú však podľa dispečerov Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zjazdné.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Po takmer celodennom snežení nielen na väčšine územia Prešovského ale aj Košického kraja sú cesty väčšinou zjazdné.

Podľa informácií Slovenskej správy ciest sa na diaľnici D1 medzi Štrbou a tunelom Bôrik, medzi Popradom a Jánovcami a na úseku Svinia - Prešov – Budimír na povrchu vozovky nachádza čerstvý až kašovitý sneh do jedného centimetra. Na obchvate Svidníka R4 a R2 a R4 v oblasti Košíc je na vozovke miestami vrstva kašovitého snehu do 3 cm.

Takmer na všetkých cestách Košického samosprávneho kraja je čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh od 2 miestami až do 5 centimetrov. V Prešovskom kraji je situácia na cestách podobná. Tu hlási Správa a údržba ciest PSK väčšinou 1 až 3 centimetre utlačeného, miestami čerstvého snehu, výnimkou sú niektoré cesty vo Vranovskom okrese, kde je miestami 4 až 5 centimetrov snehu.

V dôsledku sneženia a silného nárazového vetra sa cestách okresu Medzilaborce II/575 Palota a II/567 Halškov a na cestách v okrese Humenné tvoria snehové jazyky. Rovnako sa snehové jazyky podľa Slovenskej správy ciest tvoria medzi obcami Jarovnice a Hermanovce.

Prešovskí a košickí hasiči podľa dispečerov dnes nezaznamenali zvýšený počet dopravných nehôd a situáciu na cestách zhodnotili ako pokojnú.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK