Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

HK Trnava - MHK Tatran VTJ Prešov 20:27 (10:12)

V sobotu vstúpili do prvoligovej súťaže hádzanári Tatrana Prešov. Na trnavskej pôde sa predstavili so značne omladeným kádrom oproti minulej sezóne, dokázali však domácich, ktorých trápia už viacero rokov podobné problémy než zelenobielych, výrazným rozdielom poraziť.

Prešovčania, hoci majú problémy najmä na poste spojky, neponechali na západnom Slovensku nič na náhodu. "V prvom polčase sa hralo ešte vyrovnane, nikto zo súperov nezískal väčší ako jedno-dvoj gólový náskok. V našej bráne začal Olejník, potom ho však vystriedal Onufer a podal veľmi dobrý výkon, podržal nás," opisoval priebeh stretnutia tréner Tatrana Gabriel Káňa. "Po prestávke sme zlepšili obranu, zahrali sme protiútoky a napokon sme súperovi ušli. V závere nám síce rozhodcovia niekoľkokrát vzali loptu, ale ani to už nič nezmenilo na našom víťazstve, ku ktorému prispelo aj to, že sme na tom boli lepšie po kondičnej stránke. Na začiatok sezóny to nebolo zlé, teší ma najmä víťazstvo. Zahrali si všetci hráči, nikto ma nesklamal. Máme mladé mužstvo, musíme ešte popracovať na technike a najmä na streľbe, pri absencii spojok máme na tomto poste problémy. Pomohol nám Huňady z dorastu, nutne sme totiž potrebovali ľaváka, hral na krídle aj na spojke. Je cítiť, že mužstvo sa pomaly konsoliduje, potrebovali by sme však okrem tých, ktorí sú zranení, ešte dvoch - troch súcich hráčov."
Tatran: Olejník, A. Onufer - Marušinec 1, Breja 2, Novotný, Huňady 4, Hudák 1, Polanský 1, Durkáč 6, Briešťanský, Kavulič 6, Tumidalský 6. Pred 100 divákmi rozhodovali Strecký a Nagy.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK