PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/12663/komajota_inovuje-_ma_neobmedzene_moznosti_pre_seba_a_fanusikov.html

Komajota inovuje, má neobmedzené možnosti pre seba a fanúšikov

Prešovská skupina Komajota má tvorivé a novátorské obdobie. Už niekoľko mesiacov priebežne nahráva v štúdiu Umpax nové skladby, nechystá však album.
Komajota (foto: Pavel Višňovský)
Komajota (foto: Pavel Višňovský)

Čoskoro nadviaže na singel Dve Muchy novinkou Most z rúk, ktorú predstaví na pripravovanom turné. Fanúšikov čaká navyše obdobie plné singlov, ku ktorým kapela zakaždým natočí video. A to ešte zďaleka nie je všetko!

Je to zábavnejšia forma vydávania hudby, najmä v čase, keď sa cédečkový formát stratil zo sveta. Páči sa nám, že sa môžeme venovať pesničke komplexne, dať jej separátne promo, vizuál aj video. Tento nový spôsob práce nám umožňuje reagovať na aktuálne pocity v kapele“, rozpráva o zákulisí skupiny jej bubeník Stano Čorej. Komajote sa tak podarí v priebehu nasledujúcich rokov napísať hudobný denník formou pesničiek, ktoré budú stopercentne reflektovať jej vývoj, pocity a zážitky. Skupina má angažovanú fanúšikovskú základňu na sociálnych sieťach, je neoddeliteľnou súčasťou multimediálneho priestoru Umpax, ktorý pomáhala budovať a v súvislosti s tým má k dispozícii veľký priestor na každodennú komunikáciu s fanúšikmi. „Vďaka týmto novinkám sme oveľa dynamickejší. Dá sa povedať, že sú naše možnosti neobmedzené, pokiaľ ide o hudbu, živé vysielanie koncertov a pod.“, upresňuje zámery skupiny Stano Čorej.

Najbližšie sa o tom budete môcť presvedčiť už túto sobotu 12. októbra. Komajota odohrá koncert v prešovskom DrinkIne, predstaví nový hudobný program pre nastavajúce novembrové turné a predpremiéru bude mať nový singel Most z rúk, ku ktorému vzniklo inšpiratívne video. Fanúšikovia, ktorí sa na koncert nedostanú, si budú môcť jedinečnú atmosféru z koncertu Komajoty vychutnať v pohodlí svojho domova, keďže celý koncert bude vysielaný online cez stránku umpax.com. Skupina momentálne finalizuje zoznam miest, na ktorých vystúpi v rámci pripravovaného turné.

Zatiaľ potvrdené termíny koncertov Komajota Klab Tuuur:
12.10. Prešov, DrinkIn (živý prenos od 21.00 na www.umpax.com)
8.11. Žilina, Smerr Pub
22.11. Považská Bystrica, B2 umelci klub
29.11. Svidník, Holičstvo
30.11. Bratislava, British Rock Star

 
9.10.2013 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 6433 krát