Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Na pediatrickom oddelení FNsP inštalovali tabuľu darcov pre Červené nosy

Na pediatrickom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove inštalovali novú tabuľu darcov, ktorí podporujú občianske združenie Červený nos.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

V prešovskej nemocnici liečia Klauni predovšetkým detských pacientov a pomáhajú im prekonávať syndróm tzv. bielych plášťov.

S klaunmi máme tie najlepšie skúsenosti, našich pacientov navštevujú pravidelne v pondelok a v stredu a deti sa na nich vždy tešia. Dokážu totiž aspoň na chvíľu odviesť pozornosť od choroby a bolesti“, povedala primárka pediatrického oddelenia FNsP v Prešove Jana Kopčíková.

Na tabuli sú podľa jej slov uvedené mená 24 darcov, ktorí pravidelne prispievajú na fungovanie občianskeho združenia a tým v podstate pomáhajú aj zdravotníckym zariadeniam.

Našim hlavným poslaním je podporovať psychickú pohodu hospitalizovaných detí, geriatrických pacientov, seniorov, a tým pomáhať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Zdravotní klauni formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší“, povedala riaditeľka OZ Červený nos Zuzana Ambro.

OZ Červený nos (Clowndoctors) spolupracuje s 39 nemocnicami a dvoma liečebnými zariadeniami po celom Slovensku. Mesačne uskutoční 165 návštev a zamestnáva 47 klaunov.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK