Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

MUVINA 2000 skončila s veľkým úspechom

Udelením cien šampiónom a aukciou večer 25. augusta uzavreli v Prešove 5. ročník medzinárodnej prehliadky vín MUVINA 2000. Zorganizovali ho Múzeum vín v Prešove, Mestský úrad v Prešove a Chemicko-technologická fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Do konkurzu bolo prihlásených a hodnotených 277 vín, čo je podľa riaditeľa Múzea vín Dušana Hažíra tohto roku najpočetnejšie obsadená súťaž vinárov v strednej Európe.

Za šampiónov porota vyhlásila spomedzi bielych suchých vín Tramín ročník 1983 z Víno vín Tibava, v kategórii vína biele ostatné sa táto pocta ušla vínu Traminec ročník 1997 od slovinského súkromného vinárskeho podniku Čurin Prapotnik. Tokajská esencia ročník 1972 od podobnej firmy ale z Maďarska Tapódy Németh Sándor bodovala najvyššie v kategórii vína tokajské. Všetci títo traja ocenení prišli do Prešova prevziať osvedčenie o svojom úspechu. Len zástupca argentínskej vinárskej spoločnosti Fantelli, ako držiteľ štvrtého primátu za Cabernet ročník 1999 v kategórii vína červené, chýbal.

Konkurz sa konal v Prešove ešte 15. až 17. júna 2000 a tri komisie odborníkov z Nemecka, Maďarska, Slovenska, Španielska, Slovinska a Česka posudzovali kvalitu súťažných vzoriek, ktoré do Prešova prišli nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Nemecka, Bulharska, Maďarska, Slovinska, Argentíny a Španielska. Na regulárnosť súťaže dohliadal a odborne ju viedol prof. Fedor Malík.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK