Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

POF pozýva Propokoviča do Svidníka

Prešovské občianske fórum (POF) a Občianske združenie Chránime kraj pod Duklou (CHKPD) poslalo ministrovi dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavlovi Prokopovičovi pozvanie na účasť na verejnom zhromaždení občanov mesta a okresu Svidník. Informoval o tom piatkový Korzár.

Organizátori tak reagovali na vyjadrenie ministra v Rádiu Východ, kde Prokopovič povedal: "Ja som ochotný kedykoľvek s občanmi, nie s tými ľuďmi, ktorí štvú, ale s občanmi sa kedykoľvek porozprávať a celú situáciu im vysvetliť."

Ide o známy spor, keď sa vláda SR na návrh ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií rozhodla zriadiť sídlo budúceho obvodného úradu nie vo Svidníku, ale v Stropkove, z ktorého pochádza aj P. Prokopovič, píše ďalej Korzár.

POF a združenie CHKPD žiadajú ministra o určenie miesta vo Svidníku, dňa a presného času konania verejného zhromaždenia. V pozvánke uvádzajú: "Ubezpečujeme Vás, že našim cieľom nie je nikoho očierňovať, ale chceme vám umožniť predostrieť občanom mesta a okresu Svidník vaše názory na uvedenú problematiku."

Termín zhromaždenia zatiaľ stanovený nie je, voľba je na hosťovi. Organizátori sa pre Korzár vyjadrili, že zabezpečia, aby naň nemali prístup osoby, ktoré určí minister P. Prokopovič

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK