Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Otvorenie Kúpeľnej sezóny v Bardejovských kúpeľoch

Dňa 7. júna 2013 bola v Bardejovských kúpeľoch slávnostne otvorená nová sezóna. Klienti sa v nej môžu tešiť na vynovené aj nové zariadenia a bohatý kultúrny program počas celej kúpeľnej sezóny.

Bardejovské kúpele ako aj mnohé iné sa stretávajú s ťažkosťami spojenými s úbytkom klientov liečených cez poisťovne. Súvisí to hlavne so zmenami v indikačných zoznamoch. Zatiaľ čo pred desiatimi rokmi tvorili 95% klientely poistenci v súčasnosti je to iba 50%. Táto štatistika v budúcnosti bude pravdepodobne naďalej klesať. A aj keď kúpele v roku 2012 zaznamenali nárast počtu klientov, tržby boli nižšie. Je to spôsobené tým, že dĺžky pobytov preplácané poisťovňami sa skrátili.

Preto je potrebné doplniť klientov z oblasti samoplatcov. A táto úloha sa Bardejovským kúpeľom zatiaľ úspešne darí. Ťažkosti sú hnacou silou pokroku a tak sa aj napriek kríze uskutočnili nemalé investície do zatraktívnenia kúpeľov pre širší okruh klientov. Patrí sem komplexná rekonštrukcia Balneoterapie s poliklinikou, rekonštrukcia dvoch poschodí v secesnom liečebnom dome Astória, ktorý je kvôli histórii a polohe perlou Bardejovských kúpeľov. Ďalej nemožno zabudnúť na v lani otvorené wellness centrum v hoteli Ozón a nové Beauty studio. Pribudla aj krytá tenisová hala. Do budúcna sa plánuje vonkajší bazén (súčasť wellness centra), premena hotelu Minerál na kongresové centrum. Rekonštrukcia symbolicky významného hotelu Alžbeta, kde sa uvažuje o historickej izbe z doby keď tam prebývala cisárovná Sissi.

Okrem investícií nemožno zabudnúť na kultúrny program. V tejto sezóne sa uskutoční 1. pivný festival spojený so Slovenským Tangom (prehliadka dychových nástrojov), 10. ročník Bardejovských Kúpeľných Dní, 59. ročník Medzinárodného hudobného leta, Alžbetínsky deň. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na nespočetné iné aktivity akými sú pravidelné koncerty klasickej hudby, výstavy kvetov, obrazov, plastík a rôzne ďalšie.

Bardejovské kúpele a.s. sú držiteľom certifikátu manažérstva kvality. To znamená, že sledujú pripomienky a spokojnosť klientov a podľa toho prispôsobujú svoje služby. Významnou zmenou, ktorá spôsobila zvýšenie spokojnosti klientov bolo zvýšenie kvality štandardu stravovania a zavedenie večerí formou bufetových stolov. Práve kvôli kvalite sa Bardejovské kúpele stávajú čoraz atraktívnejšími aj pre klientov zo vzdialenejších kútov Slovenska i zahraničia - obzvlášť z rusky hovoriacich krajín a to aj napriek zlej dopravnej infraštruktúre a zaznamenávajú kladné hospodárske výsledky.

Okrem všetkých týchto kladov sa nájde aj negatívna stránka, s ktorou musia kúpele bojovať. Sú to budovy, po reštitúcii patriace iným vlastníkom. Niektoré z nich kazia inak priaznivý dojem z kúpeľov.

Slávnostne otvorenie zahŕňalo odhalenie reliéfu poľskej kráľovnej Márie Kazimiery Sobieskej. Tá sa v Bardejovských kúpeľoch liečila v roku 1669. Súčasťou otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov, za účasti zástupcov rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej cirkvi. Večerný program pre pozvaných hostí i verejnosť zahŕňal vystúpenie českého muzikálového speváka Radima Schwaba a koncert Katky Knechtovej. Okrem toho účinkovali tanečníci PKO Prešov a Fätty a skupina Vandráci. Atmosféru umocňovala vatra, ohňostroj a polnočná diskotéka.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK