Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Komajota ukázala na koncerte DrinkIn novú formu

Prešovské hudobné skupiny, ktoré predstavujú novú vlnu, sa stretli 1. júna na festivale, ktorý dostal názov Drink In. To, že prešovská hudobná scéna žije a ďalej sa rozvíja, potvrdili skupiny Superamigo, Fúzy Múzy, Rigid Frigid aj Binery.

Komajota - DrinkIn Fest 2013

Na DrinkIn Feste ich doplnili skúsení hudobníci zo skupiny Raindown a hlavne Komajoty.

"Vystúpili kapely, ktoré majú svoju cestu pred sebou a hrali tu dnes, lebo sa nám páčia. Nedá sa povedať, ktorá z nich bola najlepšia, pretože hrajú svoju muziku a vytvárajú si svoje publikum", povedal pre TASR Martin Husovský.

Domáca Komajota odohrala koncert, ktorý ukázal jej aktuálny vývoj. Skupina koketuje s elektronikou, perkusívnymi prvkami a akustikou. Koncert Komajoty bol vrcholom podujatia a líder kapely Martin Husovský ukázal, že ich pesničky sú tiež pesničkárske. Prvýkrát sa postavil na pódium s gitarou ako folkový muzikant, zožal aplauz pri pesničke Mesto v nás a ukázal, že Komajota má čo ponúknuť širokej fanúšikovskej základni.

Kapela dala o sebe vedieť po dlhšej dobe intímnou pesničkou Dve Muchy, má nový koncertný program a oslovuje nových fanúšikov. Podľa slov lídra pracujú na štvrtom albume, ktorým chcú opäť odloviť širokú základňu svojich fanúšikov.

Skupina Komajota vznikla na jar v roku 2005, slovo komajota je výraz z fonetiky a fonológie slovenčiny pre mäkké "i". V júli 2006 sa zúčastnili na súťaži US Steel Talent Night, kde skončili na druhom mieste. V marci 2007 vyšiel ich debutový album Časopriestor, z ktorého sú hity Ráno v novinách, Ukradnutý, Anjel a Žolík. V ankete Slávik 2007 získali ocenenie ako Objav roka. V októbri 2008 vydali druhý album Bludisko. V decembri 2008 hrali spolu so skupinami Gladiator a Alone na spoločnom turné, v marci 2009 odohrali prvú samostatnú koncertnú šnúru. V novembri 2010 vydali tretí album Kolobeh.

Foto: Paly "Clancy" Dráb

Súvisiace články
3.6.2013 Foto: DrinkIn Fest 2013 30.5.2013 Komajota na Drink In Feste predstaví nový koncertný program 10.5.2013 Prešovskí hudobníci pozývajú na DrinkIn Fest 7.3.2013 Binery vás v DrinkIne vtiahne do sveta fascinujúcich zvukov
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK