Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Foto: Súťaž v prvej pomoci 2013

Včera sa na hlavnej ulici v Prešove prezentovali stredoškoláci so svojími vedomosťami v oblasti poskytovania prvej pomoci.

Slovenský Červený kríž v Prešove pravidelne organizuje súťaže v poskytovaní prvej pomoci pre žiakov a študentov základných, stredných škôl aj gymnázií – Družstvá prvej pomoci a Družstvá mladých zdravotníkov.

Tohto roku súťaže stredných škôl prebehli 2. mája v centre mesta na Hlavnej ulici.
Zúčastnilo sa na nich celkom 11 škôl z Prešova. Družstvá súťažili v 4 modelových situáciách, resuscitácii a teoretickom teste o aktivitách Červeného kríža pod dohľadom skúsených lektorov.
"Tento ročník sa niesol v znamení mnohých zmien a vylepšení", hovorí Jaroslav Sabol, koordinátor súťaže a dodáva, že cieľom organizátorov bolo zreformovať toto podujatie, aby sa stalo zaujímavejším a efektívnejším.

"Noviniek je mnoho, no medzi najvýznamnejšie patria cudzojazyčné a nesúťažné stanovištia, a to kolegov z prešovského Hasičského a záchranného zboru, ktorým nesmierne ďakujem za ochotu, ústretovosť a dokonalý prístup aj napriek ich značnej zaneprázdnenosti. Rovnako chcem poďakovať aj Horskej službe nášho Červeného kríža, ktorá rovnako tvorí ďalšie nesúťažné – prezentačné stanovište".

Cieľom organizovania týchto súťaží je zvýšiť záujem ľudí o prvú pomoc, dať šancu ľuďom, aby pochopili, že častokrát stačí málo, aby zachránili ľudský život a v neposlednom rade prezentovať činnosť Červeného kríža.

Výsledky DPP 2013:
1. miesto – Gymnázium sv. Mikuláša
2. miesto – Gymnázium Ľ. Podjavorinskej
3. miesto – Gymnázium Konštantínova

Už zajtra, 3. mája odštartujú súťaže žiakov základných škôl na ZŠ Kúpeľnej v Prešove, kde je prihlásených až 26 družstiev, na ktoré čaká 5 súťažných aj nesúťažných stanovíšť spolu s lektormi Slovenského Červeného kríža.

Foto: Peter Ilenčík

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK