Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Komunitná chce pomôcť ďalším Prešovčanom

Okolo 50 tisíc Sk má k dispozícii Komunitná nadácia Prešov (KNP) na krytie žiadostí o grant v rámci malého finančného grantového programu Mám rád Prešov.

Príjem požiadaviek končí 31. augusta t. r. Katarína Minárová, riaditeľka KNP, vytvorenej dvoma subjektmi - mestom Prešov a Nadáciou otvorenej spoločnosti v roku 1996, konštatovala, že na ďalšie kolo uvedeného programu získala nadácia prostriedky v apríli t. r. od REPP SWC Prešov a z grantového programu Tvoja Zem. Program Mám rád Prešov nadácia otvorila v roku 1998 a je podľa K. Minárovej jedným z najúspešnejších. Doteraz v ňom podporili bezmála 870 tisíc korunami 146 projektov. Každý žiadateľ môže dostať maximálne 5 tisíc Sk, prostriedky sú na podporu aktivít Prešovčanov pri skultúrnení, vyčistení a skrášlení svojho životného prostredia, okolia obytných a verejných budov. Okrem tohto programu ponúka KNP tohto roku spoluprácu ešte v ďalších štyroch podobných grantových programoch - Komunitný program, Program pre deti a mládež, Škola a mesto a Program občianskych záujmov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK