PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/11802/fnsp_dostala_od_nadacie_10-000_eur_na_zakupenie_inkubatora.html

FNsP dostala od nadácie 10.000 eur na zakúpenie inkubátora

Novorodenecké oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove získalo v týchto dňoch nový inkubátor.
(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková dnes informovala, že 10.000 eur na toto špeciálne vybavenie venovala oddeleniu ČSOB nadácia.

"Ide o kvalitný inkubátor, ktorého veľkou výhodou je prístup z viacerých strán. Je vhodný na vykonávanie invazívnych zákrokov a môže slúžiť aj ako výhrevné lôžko. Vážime si všetky aktivity, ktoré smerujú k podpore tých najmenších a najzraniteľnejších", uviedla primárka Perinatologického centra Iveta Reváková.

Vysvetlila, že nové zariadenie je určené novorodencom s extrémne nízkou pôrodnou hmotnosťou a novorodencov v kritickom stave. Jeho ďalšou výhodou je nastavenie výšky a polohy lôžka. Zariadenie disponuje aj priestorom pre uloženie röntgenovej kazety.

Hovorkyňa pripomenula, že peniaze nadácia získala vďaka akcii Okruh zdravia, ktorý sa v Prešove konal v septembri minulého roka v Jazdeckom areáli. Zapojilo sa do neho 842 účastníkov, tí spolu odbehli 8500 kôl. Beh pre dobrú vec podporili aj zamestnanci nemocnice: lekári, sestry, technickí a administratívni pracovníci.

Podľa riaditeľa nemocnice Radoslava Čuhu sa v prešovskej FNsP narodí v priemere 3000 detí ročne. Deťom, ktoré sa narodia predčasne a majú vážnejšie zdravotné komplikácie, môže takýto inkubátor výrazným spôsobom pomôcť.

 
2.4.2013 | Autor: TASR | Zdravotníctvo | čítané: 1478 krát