Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Konzul Varga chce byť v Prešove častejšie

Za logické označil nový generálny konzul MR v Košiciach Gyorgy Varga to, že jeho prvá oficiálna mimokošická cesta viedla 24. augusta do Prešova a na stretnutia s tunajším primátorom Jurajom Kopčákom a prednostom Krajského úradu v Prešove Jozefom Polačkom. Nikam inam na východnom Slovensku ani nemohla viesť. Napokon si odniesol z nej veľmi dobré dojmy.

Vyhlásil, že SR a MR majú v regionálnej spolupráci tie isté záujmy a ich napĺňaniu pomôže. Podľa jeho chápania prihraničná spolupráca sa nemusí týkať len priamo susediacich okresov, ale jej rozvoj si vie veľmi dobre predstaviť - vzhľadom na krátke vzdialenosti - aj v trochu širšom kontexte. Východné cípy tak SR ako aj MR patria k zaostalejším regiónom v oboch štátoch, aj preto prihraničná spolupráca môže byť pre nich prospešná. K snahám verejnej správy v SR získať prostriedky z predvstupných fondov Európskej únie napr. aj tým, že vláda SR rozhodla o začlenení Prešovského kraja do prioritného regiónu uviedol, že nie je to len otázka potenciálu, ale aj umenia ako také prostriedky získať. Dokumentoval to tým, že Maďarsko bolo vo viacerých prípadoch neúspešné v získaní peňazí z Phare.

Po skončení stretnutí pred novinármi ďalej povedal, že bude Prešov navštevovať častejšie a zoberie si príklad z takého konania, ktoré praktizuje generálny konzul ČR v Košiciach Josef Byrtus.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK