PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/11574/hudobna_relacia_svetla_hodinka.html

Hudobná relácia Svetlá Hodinka

Multimediálny priestor Umpax prichádza s online vysielaním hudobnej relácie pre kapely a fanúšikov pod názvom Svetlá Hodinka.

Priestor dostávajú nielen zabehnuté mená a koncertné kapely, ale aj mladí muzikanti. Počas trojhodinového vysielania sa rozpráva dvojica HuČo (Husovský – Čorej) s pozvanými hudobníkmi o ich tvorbe, plánoch a zážitkoch. Dianie v štúdiu komentujú v reálnom čase diváci prostredníctvom facebooku a mnohé komentáre a prosby sú automaticky súčasťou relácie.

Dnes večer o 20:00 privítajú Martin Husovský a Stano Čorej ďalších hudobných hostí v poradí treťom vysielaní Svetlej Hodinky. „Má to nádych pirátskeho vysielania a je to pre nás prostriedok k tomu, aby sme rozhýbali scénu“, pozýva k sledovaniu internetovej relácie Martin Husovský. Druhého z dvojice autorov a moderátorov Svetlej hodinky bubeníka Stana Čoreja teší sledovanosť relácie napriek minimálnej propagácii. „O mnohých mladých kapelách sme ani nevedeli, že existujú. Nadväzujú na seba, posúvajú si informácie a ozývajú sa nám. Vidím, že sa to generačne posúva, čo je fajn. Vďaka tomu je tu reálne množstvo mladých ľudí, s ktorými sa dá spolupracovať a sú šikovní.

Vysielanie hudobnej relácie takéhoto formátu, kedy kapela hrá naživo s kvalitným štúdiovým zvukom, na Slovensku hudobníkom jednoducho chýbala. „Bol som pri pilotnej verzii a neváhal som ani sekundu zúčastniť sa takéhoto projektu. Každý vie povedať SUPER, ale dotiahnuť to do úplného fungovania dokážu len blázni (ktorých milujem)“, hovorí na margo jeden z hostí Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Pilotný diel s Katkou Koščovou a Danielom Špinerom vznikol pred viac ako rokom. V januári 2013 sa uskutočnilo skúšobné online vysielanie so skupinou Papyllon a do ďalšej relácie si HuČo pozvali Rigid Frigid. Vysielanie prebieha prostredníctvom stránky nahrávacieho štúdia a multimediálneho priestoru umpax.com. Všetky streamy sa následne ukladajú do archívu. V ňom nájdete okrem Svetlej Hodinky aj záznam z otvorenia Umpaxu, parties Back2Love a ďalšie koncerty. V priebehu dvoch mesiacov si tieto vysielania a ich záznamy pozrelo viac ako 2500 unikátnych návštevníkov stránky. Informácia pochádza z google analytics.
viac na www.umpax.com

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Umpax

 
14.2.2013 | Pridal: Redakcia PIS | Umpax | čítané: 6261 krát