Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Ľudí na východe potrápili kosti z rýb a tráviace ťažkosti len ojedinele

Konzumácia štedrovečerných jedál sa z večera nadnes nepodpísala pod zvýšený počet ľudí v čakárňach východoslovenských nemocníc. Lekári riešili iba niekoľko prípadov zapichnutých rybacích kostí v ústnej dutine i tráviacich ťažkostí pacientov po nadmernej konzumácii tradičných vianočných pokrmov.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Niekoľko ľudí vyhľadalo po nadmernej konzumácii vyprážanej ryby, zemiakového šalátu s majonézou či sladkých koláčov napríklad prešovskú Fakultnú nemocnicu s poliklinikou J. A. Reimana. "Problémy zapríčinené rybacími kosťami sme nezaznamenali. Na chirurgii sme ale ošetrili troch pacientov, z toho dvoch so žalúdočnými ťažkosťami a jedného s bolesťami žlčníka", informovala TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková s tým, že všetky spomínané osoby ošetrili lekári iba ambulantne.

Lekári Popradskej nemocnice ošetrili okrem pacientov so zažívacími ťažkosťami aj niekoľkých ľudí, ktorým zostali po konzumácii jedál v ústnej dutine a pažeráku zapichnuté rybacie kostičky. Ako TASR informovali z Otorinolaryngologickej pohotovostnej ambulancie nemocnice, za posledných 24 hodín ich vybrali z úst celkovo trom osobám. Oveľa viac ľudí vyhľadalo spomínanú ambulanciu pre zdravotné komplikácie, ktoré s požitím jedál nesúviseli. Najčastejšie to bol zápal uší.

Pokojnejšiu uplynulú nočnú službu zaznamenali pracoviská menších východoslovenských nemocníc, a to napríklad vo Svidníku, Vranove nad Topľou, Michalovciach, Trebišove či Spišskej Novej Vsi. Pre TASR to potvrdila Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadajú zdravotnícke zariadenia v spomínaných mestách. "Neošetrovali sme žiadne zranenia spojené so štedrou večerou", poznamenala.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK