Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

FNsP diskutuje s lekármi o prekročení limitov práce nadčas

Desiati lekári z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove zaslali vedeniu zdravotníckeho zariadenia žiadosť o nezaradenie do výkonu práce nadčas a pracovnej pohotovosti v mesiaci december. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Na spomínanom oddelení v súčasnosti pracuje 16 lekárov. Desiati z nich včera doručili zamestnávateľovi stanoviská, v ktorých žiadajú o nezaradenie do výkonu práce nadčas a pracovnej pohotovosti na tomto pracovisku v mesiaci december, vzhľadom na to, že prekročili zákonom stanovenú normu práce hodín nadčas“, spresnila hovorkyňa.

Podpredseda LOZ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Silvester Smolnický pre TASR uviedol, že ustanovenia Zákonníka práce lekárom dovoľujú odslúžiť max 400 hodín nadčasovej práce za rok. Vo FNsP pracuje okolo 320 lekárov a pri monitorovaní aktuálneho stavu v nemocnici odbory zistili, že približne 85 lekárov má už teraz tento limit naplnený.

Informovali sme o tom vedenie nemocnice. Skutočnosť je jednoducho taká, že ak by títo lekári nastúpili po prekročení limitov do služieb, porušili by Zákonník práce. Najviac takých lekárov je na traumatologickom oddelení, chirurgii, gynekológii a novorodeneckom oddelení“, povedal Smolnický.

Hovorkyňa dodala, že zástupcovia vedenia nemocnice sa včera stretli s kolektívom lekárov oddelenia úrazovej chirurgie, kde rokovali o predmetnom stanovisku.

Obe strany sa dohodli, že lekári sa definitívne vyjadria v utorok (27.11.). V závislosti od toho bude zdravotná starostlivosť na oddelení úrazovej chirurgie v mesiaci december zabezpečená buď v pôvodnom režime, alebo zavedením nepretržitého pracovného režimu pre pracovnú pozíciu lekár“, uviedla hovorkyňa a dodala, že FNsP Prešov aj napriek vzniknutej situácii poskytuje pacientom adekvátnu zdravotnú starostlivosť.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK