Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Tatran Prešov - Artmedia Petržalka (4:1)

"Dva góly v jednom prvoligovom zápase som doposiaľ nikdy nedal. Tobôž nie obidva pokutových kopov," akoby nám úspešný exekútor dvoch jedenástok nariadených rozhodcom Micheľom v piatkovom predohrávanom "televíznom" stretnutí šiesteho marssuperligového kola Tatran Prešov - Artmedia Petržalka (4:1) Marek Petruš, čítal myšlienky a hneď doplnil. "Chlapci i tréneri mi pri pokutových kopoch i pri zahrávaní štandardných situácií veria. Nuž a keď hráč v dôležitých momentoch dôveru nesklame, je to potom naozaj dobrý pocit."

Kopať dve jedenástky v jednom zápase, to sa často ozaj nevidí. Zvyčajne, ak má realizátor jeden pokus, vie kam chce loptu poslať, má vopred vybranú jednu, či druhú stranu, prípadne sa rozhodne pre iný variant. Nás ale zaujíma, ako ste sa rozhodovali pri druhej strele z bieleho bodu? "Máte pravdu, je to už iná vec. I záležitosť psychiky v súboji s brankárom. Pri prvom pokutovom kope som postrehol ako sa Filipko v bráne Artmedie pohol skôr k pravej žrdi. Preto som mieril k opačnej. V druhom prípade Filipko už vyčkával do posledného okamihu, akoby tušil, že vystrelím do stredu brány, čiže rozhodnúť som sa musel pre jeden kút a tam poslať loptu razantne."

Uvažovali ste pred zápasom o takom výraznom víťazstve? "To určite nie. Ja osobne som prognózoval naše víťazstvo v pomere 2:0. Hra nebola síce v našom podaní práve najlepšia, no koľkokrát sme hrali dobre a nevyhrali..." Nie je už žiadnou novinkou, že Tatranu hra ide hlavne vtedy, ak súper "nemuruje", ale otvorí priestor vzadu. Artmedii ste zasadili rozhodujúce údery práve v tom čase. Bol v tom nejaký predzápasový zámer? "Nepovedal by som, že naša taktika mala spočívať na zabezpečenej obrane a rýchlych brejkoch. V prvom rade sme chceli dať čo najrýchlejšie gól a hrať útočný futbal. Ten nám, žiaľ, nevychádzal. Petržalka mala vpredu po prestávke troch útočníkov. Keďže my zase hrávame na troch obrancov, nebolo veru jednoduché držať ich na uzde. Petržalka takých šesťdesiat percent hrala na našej polovici. Lenže potom sa naskytli šance na kontry a tie našťastie rozhodli." Čo presvedčivé víťazstvo nad Artmediou pre Tatran znamená? "Nepamätám si, kedy sme v dvoch po sebe idúcich domácich zápasoch stratili štyri, nieto ešte šesť bodov. I preto som veril v náš stopercentný úspech. V najbližšom kole hráme na Tehelnom poli so Slovanom. Je to dozaista vzpruha." S Interom Tatran prehral, Petržalku zdolal. Brali by ste do tretice s bratislavským tímom remízu? "Boli by sme tomu nesmierne radi. Minulú jar sme od belasých vyfasovali u nich poltucet. Máme sa teda za čo rehabilitovať. Slovan ťahá slušnú sériu, patrilo by sa ju ale už prerušiť..."

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK