Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Z nemocnice dnes prepustili aj posledného pacienta otráveného metanolom

Otravu metylalkoholom tak v Prešove zvládli, celkovo tu bolo hospitalizovaných osem ľudí, z toho štyria boli intoxikovaní touto nebezpečnou látkou.

Z prešovskej nemocnice dnes prepustili aj posledného pacienta otráveného metylalkoholom. "U toho posledného pacienta, ktorý bol dodnes ešte u nás v nemocnici ponechaný, bola dnes ráno odobratá vzorka negatívna na metanol v krvi, takže ho v priebehu dnešného dňa púšťame domov", uviedol Gazdič.

"Nového pacienta neevidujeme, čiže táto kauza je dnešným dňom uzavretá a zvládnutá, dúfajme, že bez nejakého ďalšieho zdravotného postihnutia tých pacientov", uzavrel Gazdič.

Pre podozrenie na otravu metylalkoholom v nedeľu (16.9.) podvečer v prešovskej nemocnici hospitalizovali osem pacientov. Na vyšetrenie prišlo desať ľudí, ktorí na oslave z piatka na sobotu konzumovali destilát oficiálne objednaný z Českej republiky. Osem z nich zostalo v nemocnici, dvaja odišli domov.

Slovenských policajtov na možnosť obsahu metylalkoholu v nápoji upozornili v sobotu v nočných hodinách českí kolegovia. Polícia okamžite kontaktovala objednávateľa a následne vyzvala účastníkov oslavy, aby absolvovali vyšetrenie. Z ôsmich hospitalizovaných sa prítomnosť metylalkoholu v krvi potvrdila u štyroch pacientov. V utorok u dvoch boli už vzorky negatívne, aj u ďalších dvoch pacientov, a preto z nemocnice prepustili šiestich hospitalizovaných.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK