Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V nemocnici zostáva už len jeden pacient pozitívny na metylalkohol

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove zostáva už len posledný z ôsmich pacientov, ktorí boli hospitalizovaní v súvislosti s otravou metylalkoholom.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

"Dnes ráno boli odobraté vzorky krvi dvom hospitalizovaným pacientom a odoslané na expertízu. Jedna je pozitívna, u druhého pacienta sa už metylalkohol v krvi nepotvrdil a preto ho prepustíme do domáceho liečenia", konštatoval Gazdič.

Doplnil, že kontrolná vzorka u hospitalizovaného pacienta na prítomnosť metylalkoholu bude, podľa rozhodnutia lekárov, odobratá a vyhodnotená v piatok (21.9.).

"Pacient je v dobrom klinickom stave. O tom, že medzi odbermi bude prestávka jeden deň, rozhodli lekári na základe konzultácií s odborníkmi na toxikológiu", povedal Pavol Gazdič.

Pre podozrenie na otravu metylalkoholom v nedeľu (16.9.) podvečer v prešovskej nemocnici hospitalizovali osem pacientov. Na vyšetrenie prišlo desať ľudí, ktorí na oslave z piatka na sobotu konzumovali destilát oficiálne objednaný z Českej republiky. Osem z nich zostalo v nemocnici dvaja odišli domov.

Slovenských policajtov na možnosť obsahu metylalkoholu v nápoji upozornili v sobotu v nočných hodinách českí kolegovia. Polícia okamžite kontaktovala objednávateľa a následne vyzvala účastníkov oslavy, aby absolvovali vyšetrenie.

Z ôsmich hospitalizovaných sa prítomnosť metylalkoholu v krvi potvrdila u štyroch pacientov. V utorok u dvoch boli už vzorky negatívne, aj u ďalších dvoch pacientov, a preto z nemocnice prepustili šiestich hospitalizovaných. Dnes odíde do domáceho liečenia ďalšia osoba a na základe posledných analýz zostáva v nemocnici už len jeden pacient.

Súvisiace články
18.9.2012 Ďalšie vzorky boli negatívne na metanol, prepustia ďalších dvoch pacientov 18.9.2012 Z nemocnice prepustia 4 pacientov s negatívnym výsledkom na metylalkohol 18.9.2012 V súvislosti s otravou metylalkoholom v Prešove začala polícia trestné stíhanie
Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK