Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Dentálny kamión dorazí aj do Prešova

V piatok 15. júna sa uskutoční v Prešove už druhý ročník celoštátnej roadshow „Orbit - Zdravý úsmev pre každého“.

Vlaňajší ročník podujatia organizovaný Orbit Klubom v spolupráci s Asociáciou dentálnych hygieničiek bol veľmi úspešný a oslovil viac ako 41 000 ľudí po celej Slovenskej republike. Akcia sa preto koná tento rok v priebehu júna vo väčšom meradle. Z nákupných centier sa presunie na 14 najfrekventovanejších plôch najväčších slovenských miest, kde sa ľudia budú opäť môcť bezplatne poradiť s odborníkmi na dentálnu hygienu, získať rad informačných materiálov a vzorky žuvačiek.

Veľký kamión s kompletným vybavením bude vzdelávať ľudí dňa 15.6. v Prešove na ulici Armádného Generála Svobodu od 10.00 do 18.00.

Hoci v západných krajinách patrí pravidelná návšteva dentálnej hygieničky k bežným záležitostiam, my Slováci s ňou stále bojujeme a pravidelne svoj chrup dentálnej hygieničke zveruje len 44 % z nás. Rovnako tak medzizubné pomôcky používa pravidelne necelá štvrtina Slovákov*. Práve tento postoj chce zmeniť celoštátna akcia „Orbit - Zdravý úsmev pre každého“, ktorej druhý ročník odštartoval 11. júna v Žiline a pokryje celé Slovensko.

Tento rok na 14 miestach po celom Slovensku budú mať návštevníci možnosť stretnúť sa s dentálnou hygieničkou a stomatológom, ktorí ľuďom poradia, ako sa správne starať o svoje zuby. Do akcie bude zapojený kamión, v ktorom budú k dispozícii dve plne vybavené stomatologické ambulancie. Umiestený bude na námestiach a verejných priestranstvách najväčších slovenských miest. V kamióne budú odborníci, s ktorými budete môcť konzultovať svoje problémy ohľadom dentálnej hygieny, získať informačné materiály a taktiež žuvačky bez cukru, ktoré sú ideálnym doplnkom v starostlivosti o ústnu dutinu. Všetci návštevníci si budú môcť pozrieť edukatívne video, alebo vyplniť dotazník a zasúťažiť si tak o hodnotné ceny.

„Orbit Klub je odborná platforma, ktorá sa dlhodobo zameriava na dôležitosť dentálnej hygieny. V minulom roku sa nám podarilo osloviť 41 000 obyvateľov v celej republike. Dúfame, že sa nám aj tento rok podarí zaujať a informovať čo najväčší počet ľudí. Veríme, že je to správny spôsob, ako motivovať ľudí ku správnej starostlivosti o ústnu hygienu a zbaviť ich strachu z návštevy dentálnej hygieničky, “ hovorí Natália Vybíralová, brand manažérka značky Orbit.

http://pis.sk/podujatie/2169/orbit_-_zdravy_usmev_pre_kazdeho.html

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK