Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Príde ten (Vinx), čo hrával so Stingom

Americký džezový hudobník Vinx vystúpi na samostatnom koncerte v Prešove. Tieto informácie Prešovskému denníku Korzár potvrdil Jozef Murín z agentúry Boardcore, ktorá koncert Vinxa organizuje.

Hudobník Vinx je uvádzaný pod sloganom „jeden muž, jeden hlas, jeden bubon“.

Na Slovensku bol pred dvoma rokmi jednou z hviezd festivalu Pohoda.
Vlastným menom, ktoré si nikde neuvádza, sa volá Vince Parrette. Toto meno však niečo povie priaznivcom atletiky. Na oficiálnej Vinxovej internetovej stránke vinx.com sa uvádza, že v roku 1980 dosiahol „druhý najlepší výkon v trojskoku na svete“.

Niektoré slovenské médiá pred časom (po Pohode) dokonca uviedli, že Vinx bol istý čas svetovým rekordmanom v trojskoku. Podľa vinx.com bol nominovaný aj na olympiádu v Moskve, ktorú, ako je známe, Američania napokon bojkotovali. No, stránka trochu mystifikuje.

Prešovský denník Korzár oslovil odborníka na atletiku, slovenského novinára Alfonza Jucka z agentúry SITA. „Osobné rekordy: 17,03 metrov v hale (1980), vonku 16,60 (1980). Do roku 1980 mal osobný rekord 16,17 m z roku 1978. Skákal za Kansas State University,“ uviedol niekoľko exaktných štatistických údajov a dodal, že Vinx „druhý na svete v tabuľkách nikdy nebol, v roku 1980 bol vo svetových tabuľkách s tým halovým výkonom desiaty. V roku 1984 už v tabuľkách nefiguroval.“ Vince Parrette necestoval do Moskvy iba pre politické dôvody, ale pravdepodobne by tam nešiel tak či tak. „Na olympijskej kvalifikácii atlétov USA v roku 1980 bol siedmy. Takže v tíme do Moskvy, ktorý napokon necestoval, nemohol byť,“ dodáva A. Juck.

Po skončení športovej kariéry sa Vinx usadil v Los Angeles a stal sa prominentným trénerom fitnes, ktorého klientmi boli napríklad Stevie Wonder, Steven Seagal či George Hamilton.

Nech už je to s Vinxom a športom ako chce, úspechy v hudbe sú nepopierateľné. Nahrával Stingov album Soul Cages, potom bol s týmto hudobníkom na 13-mesačnom turné. Spolupracoval aj so Sheryl Crow, Spin Doctors či Tomom Jonesom, ktorý získal cenu Grammy za Vinxovu baladu Touch My Heart. Bol členom úspešnej formácie Living Color, i jej nasledovníčky Jungle Funk.

Vinx má vystúpiť na koncerte v Prešove 3. decembra, v klube Plastik.

Text: Martin Belej a Michal Frank, Prešovský denník Korzár

Stránka agentúry Boardcore: www.boardcore.sk

Foto: www.vinx.com

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK