Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zdravotníctvo

  • prednosta Kliniky geriatrie FNsP J.A. Reimana v Prešove František Németh
    Od zajtra až do soboty sa v Prešove zíde vyše 300 špičkových lekárov – geriatrov z piatich krajín (Veľkej Británie, Švajčiarska, Poľska, Česka a Slovenska) na najväčšom vzdelávacom podujatí tohto roku v Prešove – 6. celoslovenskom geriatrickom kongrese.
    18.9.2007
    0
  • Národná transfúzna služba v Prešove má akútny nedostatok krvi, chýbajú jej predovšetkým všetky negatívne skupiny.
    20.7.2007
    0
  • Prepravnú službu pre starších ľudí a postihnutých občanov zriadil od začiatku júla Územný spolok Slovenského Červeného kríža (SČK) v Prešove, ktorý má pôsobnosť v okresoch Prešov a Sabinov.
    17.7.2007
    0
  • Krv prišiel darovať aj primátor P. Hagyari
    Počas včerajšieho Dňa záchrany života prišlo odovzdať svoju krv 146 darcov, z nich bolo až 60 prvodarcov. Organizátorom sa tak splnilo želanie prekonať minulý ročník akcie, keď do centra mesta prišlo niečo vyše 100 darcov.
    6.6.2007
    0
  • Ilustračné foto
    Riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána A. Reimana v Prešove Monika Pažinková odvolala z funkcie štyroch primárov. Z postu primára oddelenia traumatológie odvolala Vlastimila Vaculíka, z chirurgie Karola Kyslana a z obidvoch gynekologických oddelení Mariána Kyselého a Rudolfa Haláka.
    25.5.2007
    0
  • Primárka NTS Jana Leško-Andraščíková a námestník FNsP pre chirurgické odbory Radoslav Čuha
    Jedným z podujatí, ktoré sa uskutočnia počas blížiacich sa Dní mesta Prešov (4. – 10. jún), bude aj Deň záchrany života. Jeho cieľom je podporiť ľudí k darovaniu krvi, ale ponúka aj možnosť naučiť sa poskytovať prvú pomoc pri priamom ohrození života.
    23.5.2007
    0
  • V ambulancii lekárskej kozmetiky Dermatovenerologického oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove vyšetrili v pondelok - počas Európskeho dňa melanómu – vyše 150 klientov.
    9.5.2007
    0
  • Člen komisie zdravotníctva PSK Andrej Havrilla
    Prešovský samosprávny kraj zaznamenáva v poslednom období zvýšený presun lekárov z nemocníc do ambulantnej sféry. Podľa člena komisie zdravotníctva Andreja Havrillu takto vzniklo vyše 200 nových ambulancií, najmä ambulancií prvého kontaktu a špecializovaných ambulancií.
    19.4.2007
    0
  • Zástupca primára oddelenia cievnej chirurgie P. Kováč s Jozefom Pitoňákom, ktorý sa už po operácii môže usmievať. Lekári mu zachránili obe nohy
    Fajčenie, nezdravý spôsob stravovania, poruchy metabolizmu tukov, či cukrovka – to sú rizikové faktory, ktoré najčastejšie ohrozujú cievny systém človeka. Na stúpajúce problémy ľudí s cievami v posledných rokoch upozorňujú aj lekári.
    26.3.2007
    0
  • Na klinike ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove začali dnes s pravidelnou operatívou za pomoci navigačného systému, ktorý umožňuje presnejšie výmeny bedrových a kolenných kĺbov ako doteraz.
    1.3.2007
    0
  • Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) nedal žiadne stanovisko k tomu, o koľko a v ktorých zdravotníckych zariadeniach by sa mali redukovať nemocničné lôžka. Podľa vyjadrenia hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej, PSK už nie je zriaďovateľom žiadneho zdravotníckeho zariadenia v kraji.
    23.2.2007
    0
  • Na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána A. Reimana v Prešove dnes zhodnotili projekt Záchrana života 2006, ktorého súčasťou bol aj benefičný koncert Resuscitácia.
    14.2.2007
    0
  • Dnes navštívi Prešov veľvyslanec Švajčiarskej konfederácie v SR, Josef Aregger, aby s dvoma nemocnicami v Prešovskom kraji prerokoval podmienky odovzdania daru - röntgenového prístroja.
    1.2.2007
    0
  • Pacientov v týchto týždňoch pribúda
    Podľa aktuálnych údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove počet akútnych respiračných ochorení minulý týždeň stúpol. V rámci Prešovského kraja došlo v porovnaní s predchádzajúcim týždňom k nárastu hlásených ochorení o vyše 2 500 prípadov.
    15.1.2007
    0
  • Až 700-tisíc Slovákov zmenilo k januáru tohto roka svoju zdravotnú poisťovňu. Tých, ktorí tak urobili čakajú v januári dve povinnosti – vrátiť starý a prevziať si nový preukaz poistenca u svojej poisťovne a do konca januára nahlásiť zmenu aj svojmu všeobecnému lekárovi.
    12.1.2007
    0
  • Poradňa zdravia pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove vybavila vlani 631 klientov. Najväčší záujem o svoje zdravie mali ľudia vo veku od 45 do 54 rokov, ktorých bolo z celkového počtu okolo 30% a to v skupine mužov aj žien.
    12.1.2007
    0
  • Prešovská Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove poskytne ročne vysoko odbornú pomoc 450 tisíc pacientom a podajú v nej 11 tisíc anestézií. Napriek tomu, že tu skutočne ide o život, klinika dlhodobo zápasí s nedostatkom skúseného personálu.
    28.11.2006
    0
  • Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama reimana v Prešove pripravuje pri príležitosti osláv 40. výročia založenia prvého lôžkového oddelenia ARO na Slovensku, ktoré vzniklo v októbri 1966 v Prešove, niekoľko podporných akcií.
    3.10.2006
    0
  • Slovenský Červený kríž sa zatiaľ nebude bližšie vyjadrovať k rozsudku Okresného súdu Bratislava 1 o neplatnosti Uznesenia Výkonnej rady SČK z 6. júna 2004, na ktorom tento orgán pozastavil výkon funkcie prezidenta SČK PhDr. M. Kručayovi, CSc., pretože rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť.
    21.9.2006
    0
  • Peter Biroš sa stal prednostom novej kliniky.
    Bývalý riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Peter Biroš, ktorý z tohto postu odstúpil k 31. augustu, sa stal prednostom kliniky maxilofaciálnej chirurgie.
    11.9.2006
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK