Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Vzdelávanie a školstvo

  • Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o vzdelávaní dospelých (AES), ktoré v tomto roku povinne vykonávajú všetky členské štáty EÚ u osôb vo veku 18 až 69 rokov vo vybraných domácnostiach na základe platnej európskej legislatívy (rámcové Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2019/1700). Zisťovanie sa uskutoční od 1.7. do 30.11.2022.
    27.6.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Mesto Prešov uspelo pri podaní žiadosti o nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ na zníženie energetickej náročnosti objektu ZŠ Mirka Nešpora 2. Vďaka tomuto projektu sa podarí obnoviť celé školské zariadenie, pri prevádzke objektu sa ušetrí množstvo energie a deti sa budú môcť vzdelávať v krajšom a príjemnejšom prostredí.
    21.6.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Na Fakulte zdravotníckych odborov (FZO) Prešovskej univerzity (PU) v Prešove dnes slávnostne otvorili nové priestory vytvorené v podkrovnej časti existujúcej budovy fakulty. V rámci nich vznikli dve odborné učebne, jedna poslucháreň, 12 pracovní, kuchynka a hygienické zariadenie pre pedagógov.
    3.5.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Prešovskú univerzitu (PU) v Prešove navštívil mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec na Ukrajine J. E. Marek Šafin. Na pôde univerzity diskutoval so študentmi a dobrovoľníkmi z rôznych sfér zameraných na pomoc ukrajinským utečenom. S rektorom univerzity podpísal aj memorandum o vzájomnej spolupráci.
    13.4.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Prešov 07. 04. 2022 – Katedra geografie a aplikovanej geoinformatiky (KGAG) Fakulty humanitných a prírodných vied (FHPV) Prešovskej univerzity (PU) v Prešove aj tento rok participovala na organizácii krajského kola súťaže geografickej olympiády pre stredné školy. Na jubilejnom 50. ročníku si zmerali sily šikovní žiaci stredných škôl a druhého stupňa osemročných gymnázií na celom Slovensku.
    7.4.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Prešovská univerzita (PU) v Prešove začína so zatepľovaním dvoch študentských domovov s cieľom znížiť spotrebu energie pri ich prevádzke až o 50%. Celkové náklady na rekonštrukciu exteriérovej časti oboch internátov predstavujú sumu viac ako 2,6 mil. eur a budú hradené zo štrukturálnych fondov EÚ a vlastných zdrojov univerzity.
    4.4.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Štatistický úrad Slovenskej republiky v súlade s projektom Európskej únie realizuje v roku 2022 Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológii v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT). Zisťovanie sa uskutoční od 1.4. do 27.5.2022.
    29.3.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Ukrajinskí študenti Prešovskej univerzity v Prešove (PU) sa spolu s ich slovenskými spolužiakmi pridali k dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú s tlmočením pri aktivitách spojených s migráciou. S rôznymi organizáciami, štátnymi inštitúciami či dobrovoľníckymi centrami tak spolupracuje niekoľko stoviek študentov univerzity.
    14.3.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Prešovská univerzita v Prešove (PU) vzhľadom na aktuálnu situáciu pripravila súbor opatrení s cieľom pomôcť zmierniť ťažkú situáciu, v ktorých sa ukrajinskí študenti a zamestnanci univerzity ocitli.
    1.3.2022
    Autor: Mgr. Anna Polačková PhD.
    0
  • Logická olympiáda pre najmenších je určená deťom predškolského veku. Registrácia sa začala 8. februára 2022 a potrvá do 8. apríla 2022.
    10.2.2022
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Protest za Klímu
    V piatok sa uskutočnil protest "Z lavíc do ulíc", presnejšie ohľadom klimatických problémov. V centre prešova sa zišli študenti prešovských škôl aby poukázali na tento problém.
    24.10.2021
    Autor: AtoZ
    2
  • PU 3.jpeg
    Prešov, 19. 10. 2021 – Do zoznamu významných osobností Prešovskej univerzity v Prešove (PU), nosiacich jej čestný titul doctor honoris causa sa dnes oficiálne zaradil doktor teológie J. E. Mons. Giacomo Guido Ottonello, apoštolský nuncius na Slovensku.
    20.10.2021
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • plagat_100x70_6PDvP_tlac_bez_spadavek.jpg
    Prešov, 6. 10. 2021 – Mesiac október je na Filozofickej fakulte (FF) Prešovskej univerzity v Prešove (PU) aj v meste Prešov už tradične spojený s Poľskými dňami. Tohto roku sa koná v poradí šiesty ročník, ktorý začína dnes 6. októbra a vyvrcholí 28. októbra koncertom pri príležitosti ukončenia výstavy Sv. Ján Pavol II.
    6.10.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • KND 5.JPG
    Školáci zo Súkromnej základnej školy DSA v Prešove sa stretávajú v Klube nadaných detí. Jedno zo septembrových stretnutí venovali experimentom. Boli úžasné!
    29.9.2021
    Autor: PaedDr. Ľuboš Lukáč
    0
  • ČS 8.png
    Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády už robia radosť nové špecializované učebne.
    23.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • PU 1.jpeg
    Prešov, 21. september 2021 – Prešovská univerzita v Prešove (PU) dnes oficiálne otvorila v poradí 25. akademický rok. Vzhľadom na aktuálnu epidemickú situáciu sa slávnostné zhromaždenie konalo v Divadle Jonáša Záborského len za prítomnosti zaočkovaných osôb.
    22.9.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • KND 1.JPG
    Stretnutie školákov z Klubu nadaných detí Súkromnej základnej školy DSA v Prešove, ktorý vznikol ako druhý v Prešove, bolo venované rozvíjaniu logického myslenia a komunikačných zručností.
    21.9.2021
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • monitory.jpg
    Niektoré školy na Slovensku ešte stále nemajú dostatočné digitálne vybavenie na to, aby mohli svojich žiakov učiť rýchlejšie a efektívnejšie. Podať pomocnú ruku sa jednej z nich rozhodli spoločnosti Siemens a Siemens Healthineers Slovensko, ktoré darovali Gymnáziu Javorová 16 v Spišskej Novej Vsi takmer štyri desiatky počítačových monitorov. Hodnotný darček k začiatku školského roka tak žiakom prinesie kvalitnejšie vzdelávanie a vyššiu úroveň výučby.
    10.9.2021
    Autor: Martina Beveláguová
    0
  • riaditeľské voľno.jpg
    V deň návštevy Svätého Otca na východnom Slovensku 14.9.2021 budú mať školáci riaditeľské voľno. Týka sa to žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti miest Prešov a Košice ako aj študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovskej a košickej župy. Voľno budú mať taktiež všetci žiaci cirkevných základných a stredných škôl Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris v Prešovskom a Košickom kraji. V tento deň zostanú zatvorené aj všetky základné a stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košickej arcidiecézy. Študenti stredných škôl v Prešove v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja budú mať okrem toho voľno aj 13.9.2021.
    7.9.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Memorandum 1.jpg
    Fakulta zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove (PU) a spoločnosť ProCare, a. s. , Svet zdravia, a. s sa rozhodli potvrdiť doterajšiu vzájomnú spoluprácu, ktorú spečatili podpisom memoranda.
    6.9.2021
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK