Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vzdelávanie a školstvo

  • Študenti využili vietor a mobily na vzdelávanie na Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej v Prešove skĺbili do projektu využívanie alternatívnych zdrojov energie a vzdelávanie.
    10.12.2018
    Autor: Spojená škola Ľ. Podjavorinskej, Prešov
    0
  • Regionálne poradenské a informačné centrum Prešov (RPIC Prešov) uspelo vo výzve Nadácie Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky s projektom Digi EAST – Podpora inteligentného priemyslu v Prešovskom kraji.
    10.12.2018
    Autor: RPIC PO
    0
  • Organizátori celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným spustili registráciu do celoslovenskej súťaže intelektovo nadaných žiakov. Logická olympiáda je určená intelektovo nadaným žiakom základných škôl a 8-ročných gymnázií do 15 rokov.
    4.12.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Nadané deti spoznávali svet muzikoterapie
    Hudba možno nevylieči každú chorobu, no ak je dobre aplikovaná, môže byť veľmi dobrým pomocníkom v boji s ňou. Rýchlo pôsobí na ľudské emócie, a ak je podporená pohybom jej účinok je hlbší a silnejší. Výsledkom spojenia hudby a terapie je muzikoterapia, ktorá spríjemnila stretnutie členov Klubu nadaných detí v Prešove.
    26.11.2018
    Autor: Ingrid Storinská
    0
  • Prešovská univerzita (PU) v Prešove dňa 20. novembra slávnostne otvorila Ruské centrum, ktorého hlavnou myšlienkou je priblížiť ruskú kultúru a ruský jazyk.
    23.11.2018
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Novembrové stretnutie členov Klubu nadaných detí v Prešove spestrila návšteva stredoškolákov. Netradičné mimoškolské vzdelávanie nadaných podporili študenti zapojením sa do logických hier.
    19.11.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Až 15 škôl z Prešovského kraja bude teraz bezpečnejších
    13.11.2018
    Autor: Soňa Hrnková
    0
  • V Prešove sa uskutočnil odborný seminár venovaný nadaným žiakom
    Dňa 24. októbra 2018 sa na pôde Pedagogickej univerzity v Prešove konal odborný seminár s názvom Učíme nadaných žiakov.
    8.11.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • V rámci Týždňa vedy, techniky a umenia sa 7.11.2018 nákupné centrum Max premení na univerzitné mestečko. Postará sa o to Prešovská univerzita v Prešove (PU), ktorá si pre návštevníkov nachystala to najlepšie, čo ponúka.
    6.11.2018
    Autor: Anna Polačková
    0
  • „Čarovanie“ s vodou sa stalo predmetom stretnutia členov Klubu nadaných detí z Prešova. Náučné a zábavné vodné experimenty uspokojili fyzikálnu zvedavosť.
    31.10.2018
    Autor: Ingrid Storinská, Ľuboš Lukáč
    0
  • Odborníci z praxe pozývajú učiteľov, školských psychológov, špeciálnych pedagógov, rodičov aj študentov vysokých škôl na odborný seminár Učíme nadaných žiakov. Seminár sa uskutoční 24. októbra od 8.00 do 13.00 na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove.
    19.10.2018
    0
  • Love me do, Yesterday, She loves you, Please, please me a množstvo ďalších úspešných pesničiek sa stali súčasťou stretnutia školákov z Klubu nadaných detí v Prešove. Najslávnejšiu kapelu na svete – The Beatles si nadaní žiaci pripomenuli neopakovateľnou atmosférou na koncertoch.
    16.10.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Na Prešovskej univerzite v Prešove sa stretli rektori slovenských a maďarských univerzít a vysokých škôl na historicky prvom Slovensko-maďarskom rektorskom fóre.
    12.10.2018
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Dve prešovské materské školy získali medzinárodný certifikát „Zelená škola“ Svojich žiakov dlhodobo vedú k šetrnejšiemu prístupu k životnému prostrediu.
    9.10.2018
    0
  • Vydavateľstvo Absynt s podporou Fondu na podporu umenia pripravilo pre svojich čitateľov Putovný festival reportážnej literatúry, v rámci ktorého sa dňa 3. októbra 2018 v Univerzitnej knižnici PU v Prešove (UK PU) predstavil Andrej Bán, známy slovenský fotograf a reportér.
    6.10.2018
    Autor: Peter Haľko
    0
  • 50 inšpiratívnych osobností slovenského biznisu, medzi nimi aj prezident SR Andrej Kiska, sa v piatok 5. 10. vráti na jeden deň na svoje stredné školy motivovať mladých ľudí, aby na sebe neustále pracovali a naplno využili svoj potenciál.
    4.10.2018
    Autor: Zuzana Schaleková
    0
  • Po úspešnej spolupráci so štátnymi gymnáziami v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského a Košického samosprávneho kraja, sa Prešovská univerzita (PU) v Prešove rozhodla prehĺbiť vzťahy aj so súkromnými a cirkevnými gymnáziami. Zámerom je, okrem posilnenia spolupráce vo vzdelávacej oblasti, taktiež zmiernenie odchodu mladých ľudí do zahraničia.
    21.9.2018
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Prešovská univerzita (PU) v Prešove oficiálne vstúpila do nového akademického roka. Na slávnostnom podujatí ocenila vedecko-pedagogických pracovníkov i študentov, rekapitulovala, predstavila svoje plány a vízie.
    20.9.2018
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným si prostredníctvom projektu Základné školy v Prešove „posvietila“ na webové stránky základných škôl v meste Prešov.
    20.9.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • S novým školským rokom sa otvorili brány súkromného Klubu nadaných detí v Prešove. V poradí (už) šiesty ročník existencie mimoškolského vzdelávania nadaných detí predstavil päťdesiatke členov „sladkú tému“, ku ktorej majú blízko deti i dospelí. Motívom sa stal Medzinárodný deň čokolády.
    18.9.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK