Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vzdelávanie a školstvo

  • nadanedieta 2.jpg
    Pre nadané deti vytvorili jedinečnú príležitosť: Množstvo projektov odštartuje iniciatíva Rozumieme nadaným už v septembri
    31.8.2021
    Autor: PaedDr. Ľuboš Lukáč
    0
  • RV 1.jpg
    Na Prešovskej univerzite v Prešove dnes vyvrcholil druhý ročník vzdelávacieho podujatia s názvom Roma Versitas. Od pondelka 16. augusta do piatka 20. augusta ho navštevovalo celkovo 14 detí, ktoré prostredníctvom prednášok a tvorivých dielni spoznávali rómsku kultúru na Slovensku.
    20.8.2021
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • PDU 5.jpg
    Ústrednou témou tohtoročnej Prešovskej detskej univerzity (PDU) je Vesmírna odysea, čomu organizátori prispôsobili aj svoje aktivity v priebehu celého týždňa od 16. do 20. augusta. Takmer 270 malých vysokoškolákov skúma vesmír prostredníctvom umenia, športu, médií, sveta módy, histórie, zdravia či ochrany prírody.
    19.8.2021
    Autor: Mgr. Anna Polačková, PhD.
    0
  • Sociálne_štipendium_grafika-1.png
    Pomôž deťom z celého Slovenska rozvíjať ich talent a stať sa tým, kým chcú. Aj vďaka tebe môžu vykročiť na cestu, o ktorej snívajú. Slovenská katolícka charita otvára už 12. ročník Zbierky školských pomôcok a k pomoci pozýva všetkých, ktorým osud detí nie je ľahostajný. Súčasťou zbierky je tento rok aj sociálne štipendium na podporu žiakov zo sociálne slabších rodín.
    13.8.2021
    Autor: Mgr. Veronika Futejová
    0
  • Rekonstrukcia SD (2)-1.JPG
    Po rozsiahlej obnove dvoch najväčších ubytovacích zariadení pre študentov sa Prešovská univerzita v Prešove (PU) pustila aj do modernizácie Študentského domova na Námestí mládeže. V rámci rekonštrukcie 46-ročnej budovy dôjde k obnove ubytovacích buniek a spoločných priestorov.
    3.8.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • MŠ Čergovská.png
    Mesto Prešov osadí pri MŠ Čergovská na sídlisku Sekčov nové oplotenie. Cieľom investície je ochrana bezpečnosti detí v škôlke a ochrana mestského majetku. Stavenisko už bolo odovzdané zhotoviteľovi.
    3.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • festival.jpg
    Už tento víkend sa v Prešove uskutoční podujatie plné hudby, tanca a temperamentu, so zameraním na jednu zo slovenských národnostných menšín. Prešovský rómsky festival napíše už svoje deviate pokračovanie.
    20.7.2021
    Autor: Mgr. Lenka Šitárová
    0
  • Krajská knižnica sa už po tretíkrát zapája do projektu Prečítané leto.jpg
    Prešov – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove si pre čitateľov a verejnosť pripravila v júli a auguste osviežujúci program. Nebudú chýbať tradičné tvorivé dielne a pridať sa môžete aj k odborníkom na voňavé liečivé bylinky. Okrem iného sa knižnica opäť zapája do obľúbeného projektu Prečítané leto.
    8.7.2021
    Autor: Michaela Demková
    0
  • Horák úvodné foto (1).jpg
    Profesor Karol Horák, ktorý je dlhé roky neodmysliteľne spätý s Prešovskou univerzitou v Prešove (PU), sa stal laureátom mimoriadnej ceny 24. ročníka Krištáľového krídla za rok 2020. Ocenenie si prevzal na galavečere 20. júna 2021 v priestoroch historického Šimák Zámku Pezinok.
    23.6.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • workbook_1
    V meste Prešov vytvorili nový pracovný zošit v angličtine. Hlavnou témou pracovného zošita je mesto Prešov a jeho kultúrne, historické či geografické zaujímavosti. Informuje o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš.
    7.6.2021
    Autor: Vlado Tomek
    0
  • Pedagogická fakulta (PF) Prešovskej univerzity (PU) v Prešove a Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie (CPPPaP) v Sabinove podpísali 10. mája 2021 Memorandum o vzájomnom porozumení a spolupráci. Jeho cieľom je kooperovať pri navrhovaní a realizovaní spoločných aktivít v rámci projektov a aktivít celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.
    12.5.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • S dekrétom_prof. Kopčáková, prof.Ferenčík
    Zoznam profesorov na Prešovskej univerzite (PU) v Prešove obohatili traja novovymenovaní profesori. Ide o dvoch profesorov z Filozofickej fakulty (FF) a jednu profesorku pôsobiacu na Fakulte humanitných a prírodných vied (FHPV).
    5.5.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin. Rodičia si môžu už teraz pozrieť harmonogram ich prevádzky.
    5.5.2021
    0
  • Takmer 100 študentov Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity (PU) v Prešove sa zapojilo do Programu doučovania žiakov základných škôl s ťažkosťami v učení, spôsobenými pandémiou Covid-19. Dobrovoľnícku aktivity vykonávajú na 30 školách predovšetkým v Prešovskom a Košickom kraji.
    28.4.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov otvorili 26.4. 2021 svoje brány pre všetkých žiakov prvého a druhého stupňa stupňa. Zatvorené zostali len niektoré triedy na vybraných školách z dôvodu potvrdeného výskytu ochorenia COVID-19.
    26.4.2021
    0
  • Prešovské materské školy od 3. mája 2021 prijímajú žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie.
    22.4.2021
    0
  • Mesto Prešov upraví výšku príspevkov na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v materskej škole. V prípade detí do troch rokov tak budú rodičia od 1.5.2021 platiť menej. Nižší poplatok sa týka aj časti detí starších ako tri roky.
    13.4.2021
    0
  • Materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov otvorili 12. apríla 2021 svoje brány pre všetky deti a všetkých žiakov 1. stupňa. Do lavíc si sadlo viac ako 75% žiakov 1. - 4. ročníka. Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnej forme výučby.
    12.4.2021
    0
  • Bezpečnosť detí na internete je v súčasnosti naliehavou témou. Na jej zvyšovanie je zameraný interaktívny vzdelávací projekt nadácie Avast Foundation “Buď safe online”. Projekt už prostredníctvom interaktívneho online kurzu vzdelal viac ako 40-tisíc detí, teší sa podpore známych slovenských influencerov a viacerým oceneniam.
    1.4.2021
    Autor: Nina Jakešová
    0
  • Zriadiť základnú školu (ZŠ) v Prešove a rozvíjať tak viac ako 10-ročné skúsenosti s prácou s deťmi, v tom dva roky s fungujúcou materskou školou (MŠ), na báze vzdelávacej metódy Marie Montessoriovej je cieľ iniciatívy rodičov, ktorých deti navštevujú spomínanú MŠ.
    25.3.2021
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK