Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Tip na výlet

  • Viete čo majú spoločné chodník, pamätná izba, apartmán, liečebný dom, kaviareň, socha, obraz, prameň a jeden deň v roku v Bardejovských Kúpeľoch? Všetky nesú meno cisárovnej Alžbety, zvanej Sisi a sú pripomienkou jej trojtýždňovej návštevy v Bardejovských Kúpeľoch v roku 1895. Sisi sem prišla ako päťdesiatosemročná 1. júla a zotrvala tu do 22. júla 1895.
    24.11.2020
    0
  • Jedným z najvýznamnejších hradov na severovýchode Slovenska je zrúcanina hradu Zborov, nazývaného aj Makovica.
    21.11.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Obec Zámutov pripravuje novú cyklistickú atrakciu - singletrackovú trať. Bude situovaná na východné svahy Slanských vrchov v katastri obce.
    4.11.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Prirodná expozicia Vojenského múzea vo Svidníku
    Niet na Slovensku lokality, ktorá by bola tak postihnutá vojnovou históriou ako severovýchod Slovenska.
    26.9.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • O zážitkový produkt Objavte Poloniny, ktorý je naplánovaný na tento víkend (21. – 23.8.), je veľký záujem. Svedčí o tom približne 300 predaných vstupeniek. Tie si budú môcť záujemcovia kúpiť aj v sobotu priamo v území na troch miestach – Runina, Ulič a Uličské Krivé
    20.8.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Alžbetínsky deň 2020
    Prvou reprezentatívnou kultúrnou akciou po korona kríze, ktorú usporiadajú Bardejovské Kúpele vo svojom areáli, bude v nedeľu 23.augusta 2020 tradičný ALŽBETÍNSKY DEŇ.
    14.8.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • 3 studničky
    OOCR ŠARIŠ BARDEJOV pokračuje v obnove turistickej infraštruktúry v regióne. Najnovšie mieni v septembri a októbri tohto roka revitalizovať turistické chodníky „Čerešňa“ a „Tri studničky“.
    6.8.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Na území Prešovského kraja nájdu návštevníci vyše tri desiatky drevených kostolov, ktoré tvoria osobitnú skupinu sakrálneho a pamiatkového fondu Slovenska. Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, preto počas tejto sezóny, spustila projekt Otvorené chrámy. Jeho cieľom je sprístupniť architektúru drevených chrámov širokej verejnosti.
    30.7.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Domaša je predurčená na prevádzku vodných športov. Dobré poveternostné podmienky lákajú najmä milovníkov jachtingu a windsurfingu. Čoraz častejšie sa objavujú aj vyznávači kitesurfingu. Okrem návštevníkov Domaše, ktorí prídu cielene s vlastným vybavením užiť si športový zážitok, poskytujú miestni prevádzkovatelia aj zapožičanie športového náradia.
    28.7.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Foto: Marek Duleba-Bardejovský Kat
    Každá správna turistická destinácia či mesto má okrem serióznych pamiatok aj legendami a zvláštnosťami opradené atrakcie, nazývané aj pikošky. Severovýchod Slovenska - Bardejov a okolie má takýchto pikošiek lákajúcich turistov dostatok.
    27.7.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Vadila deti
    Občianske združenie Take naše vymýšľa a realizuje nápady v oblasti cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na Východnom Slovensku. Predstavujú nový projekt Objavte POLONINY, ktorý vymysleli počas obdobia celonárodného pokoja.
    22.7.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Brekovský hrad
    Záujem o destináciu Horný Zemplín výrazne stúpol. Dôkazom toho sú nielen takmer vypredané ubytovacie kapacity v regióne, ale aj výrazne zvyšujúca sa návštevnosť webovej stránky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ), na ktorej nájdu záujemcovia cenné informácie.
    9.7.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Nápis v Údolí smrti Karpišová
    Jeden z najatraktívnejších objektov vojnovej histórie na Dukle - Vyhliadková veža, je v súčasnosti otvorená iba v expozičnej časti na prízemí.
    8.7.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Hrad Plaveč
    Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví počas leta štyridsaťštyri mimoriadnych vlakových spojení na 10 linkách.
    3.7.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • V stredu 1.júla 2020 otvorili v Bardejovských kúpeľoch, a.s. , vonkajšie letné kúpalisko s vyhrievanou vodou.
    2.7.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Vojenské prírodné múzeum na Dukle
    Severovýchod Slovenska ponúka široké možnosti výletov pre rodiny s deťmi na individuálnu turistiku.
    27.6.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • V utorok 23.júla 2020 v Bardejovských kúpeľoch, a.s. , v Balneo prevádzke slávnostne otvorili renovované pracovisko PROMINENT, ktoré bude poskytovať klientom nadštandardné služby. Investícia za cca 60 000 eur prinesie vyššiu úroveň služieb, špeciálne kúpele a špeciálne druhy masáží. Pri revitalizácii objektu sa zväčšila aj oddychová zóna, ktorú môžu využiť kúpeľní hostia i samoplatcovia. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.
    25.6.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Požehnanie cyklotrasy
    Vo Veľkom Šariši včera požehnali a uviedli do života cyklotrasu i historizujúci most. Cyklisti tak môžu plynule prejsť z Prešova až do záhradkárskej osady v Šarišských Michaľanoch. Mesto Veľký Šariš je v súčasnosti pravdepodobne mesto s najväčším počtom kilometrov cyklotrás na Slovensku v prepočte na počet obyvateľov.
    25.6.2020
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • K lodi Bohemia, ktorá od vlaňajška brázdi vody Domaše, sa z Hanušoviec nad Topľou dostanete v lete autobusom jednoduchšie. Prešovský samosprávny kraj (PSK) totiž vyhovel žiadosti Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) a pridal na tejto trase počas pracovného týždňa priamy spoj cez obec Detrík.
    22.6.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • V druhej polovici júna štartuje už 5. edícia súťaže LEGENDARIUM určená najmä pre rodiny s deťmi. Vynovený koncept súťaže vychádza z aktuálneho diania v odvetví cestovného ruchu.
    19.6.2020
    Autor: František Baláž
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK