Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Šport

  • V druhej lige malého futbalu nastal výrazný pohyb v tabuľke. Donedávna vedúca Alfa Tyre sa prepadla až na piatu priečku a na čele je ďalší z favoritov ČIKO. Plece pri pleci s ním naďalej postupujú aj hráči Švábov, ktorých stíhajú futbalisti zo Šidlovca a AGS. Najvyšší výsledok kola však dosiahli hráči PILZNER teamu, ktorí sa tak rehabilitovali za prehru s Levočskou z minulého kola.
    19.9.2002
    0
  • Malý futbal sa v Prešove rozbieha na plné obrátky, čoho dôkazom je druhé kolo Pohára primátora, teda prvej ligy tohto obľúbeného športu. Dlhodobá súťaž je ešte iba na začiatku, preto je veľmi ťažké odhadnúť ktoré zo zúčastnených družstiev bude ašpirovať na prvenstvo, či naopak, ktorým dvom celkom ostane v rukách zostupový Čierny Peter. Zatiaľ sa dá konštatovať, že čelo tabuľky „okupujú“ už tradične silné celky, medzi ktoré sa vklinil PreDops (bývalý Fotocolor Šváby) a koncové svetlá doposiaľ nesú nováčikovia.
    13.9.2002
    0
  • Druholigisti museli napnúť sily hneď v úvode sezóny, pretože majú za sebou už tri hracie dni. Súťaž je pomerne vyrovnaná, ale predsa len sa začínajú potvrdzovať papierové predpoklady. Najráznejšie to ukazujú borci Alfa Tyre, ktorí nezaváhali ani raz a súperom nadelili pekné nádielky.
    3.9.2002
    0
  • Úvodné kolo v malom futbale majú za sebou už aj účastníci prvej ligy, čiže Pohára primátora. Rozšírená súťaž priniesla dobrý futbal i nejedno prekvapenie. Najvýraznejší výsledok dosiahlo novo sformované družstvo Atak Brahama, ktoré si zmeralo sily s nováčikom súťaže FC Ambrou. Úvod stretnutia bol pomerne vyrovnaný, Atak Brahama nastrieľal pár žrdí, Ambra konrovala nádejne vyzerajúcimi príležitosťami.
    3.9.2002
    0
  • Malý futbal v Prešove odštartoval už svoju dvadsiatu piatu kapitolu v ktorej si druholigisti po letnej prestávke zmerali sily v úvodnom kole Uličnej ligy ročníka 2002/2003. Vlani ešte účastník Pohára primátora, teda najvyššej prešovskej súťaže, celok Safi narazil na nováčika FC Auszugen.
    30.8.2002
    0
  • Je to takmer neuveriteľné, ale je to fakt. Už štvrťstoročia brázdia asfaltové plochy hráči prešovského malého futbalu. Kým poniektorí z aktérov ešte neboli na svete, ostrieľaní matadori (dodnes v „aktívnej službe“!) bojovali o prvé ligové body. Tak ako všetko aj malý futbal prešiel svojimi zmenami. Ich cieľom bolo zatraktívniť ho, zabezpečiť aby bol prístupný všetkým a udržať jeho atraktivitu a popularitu medzi občanmi nášho mesta. Vari najzávažnejšia zmena sa udiala len prednedávnom.
    20.8.2002
    0
  • Pri našom druhom zastavení za uplynulým ročníkom druhej ligy v malom futbale, budeme pozornosť venovať defenzívnym činnostiam. Mať najlepšiu obranu, či brankára, je určite snom každého futbalistu. Defenzívna činnosť je prvoradou hernou činnosťou, ktorá robí z mužstva úspešný celok. Netreba ani pripomínať, že práve obranná hra je vari najcitlivejším miestom prešovských hráčov. Najlepšie brániacimi sa v konečnom účtovaní ukázali borci zo Sídliska II, ktorí inkasovali dovedna deväťdesiatosem krát. Činí to priemer 3,5 gólu na stretnutie.
    22.7.2002
    0
  • Štrnásty júl bol konečným termínom pre jednotlivých účastníkov i záujemcov o účasť v súťažiach organizovaných PAKMF, aby sa prezentovali a registrovali do svojich líg. Rébus o postupujúcich z druhej ligy malého futbalu do Pohára primátora s definitívne vyriešil. Napriek tomu, že tabuľka po skončení lanského ročníka hovorila jasnou rečou o tom, že postup do najvyššej prešovskej súťaže si vybojovali v poradí FC Ambra, Alfa Tyre a Sídlisko II, už tesne pred skončením sezóny sa začalo šepkať všeličo o tom, že prvé dva celky nemajú záujem hrať Pohár primátora.
    18.7.2002
    0
  • II. ročník rýchlostných pretekov na kolieskových korčuliach 6. júla 2002 v Prešove. Pretek Slovenského korčuliarskeho pohára
    15.7.2002
    0
  • Bezprostredne po skončení druhej ligy v malom futbale je najpríhodnejší čas na jej bilanciu. Tohtoročná súťaž, predovšetkým jarná časť, mala svoje špecifiká, ktoré sa doteraz v celej histórii neobjavili. V prvom rade je to fakt, že prvé dva tímy s priamym postupom do Pohára primátora na poslednú chvíľu špekulujú o zotrvaní v nižšej súťaži. Tento oriešok bude musieť rozlúsknuť Rada PAKMF na zasadnutí s vedúcimi mužstiev 15. 7. 2002, kde sa definitívne potvrdia alebo vyvrátia chýry o postupových či nepostupových chúťkach zainteresovaných celkov.
    11.7.2002
    0
  • Napriek tomu, že všetky zúčastnené celky bojujúce o tri postupové priečky do Pohára primátora riadne odohrali svoje stretnutia a skončili súťaž, nie je celkom jasné kto vlastne postúpi z druhej ligy v malom futbale vyššie. Kuloárne informácie o tom, že dva vedúce celky nemajú záujem postúpiť, ktoré sa trúsili medzi fanúšikmi malého futbalu už dávnejšie, začínajú nabrať čoraz ostrejšie kontúry. Definitíva padne až 14. júla 2002, keď sa uzavrú súpisky oboch súťaží a s konečnou platnosťou sa ukáže ktoré celky budú novými účastníkmi Pohára primátora.
    2.7.2002
    0
  • Druhá liga v malom futbale, v ktorej sa bojuje prakticky už iba o poslednú postupovú priečku, nepriniesla rozuzlenie v tejto otázke, ba čo viac zdramatizoval sa boj o konečné druhé miesto v tabuľke. Postarali sa o to svojim výkonom ČIKO a Alfa Tyre, keď favorit tohto stretnutia nezvládol druhú časť hry. Spočiatku sa všetko vyvíjalo podľa predpokladaného scenára a „pneumatikári“ viedli už 4:0.
    25.6.2002
    0
  • Aj keď bol víťaz Pohára primátora známy už v minulom kole, jeho slávnostná inaugurácia sa odohrala až po stretnutí s Elmontom Floxom, ktorý síce nevyšiel podľa majstrovských nôt, pre MFC Tatra Temex však už nemal takú patričnú váhu, aby sa jeho hráči plne koncentrovali na výkon. V mysliach boli pravdepodobne už pri oslavách obhajoby titulu a po prvenstve v GRANITO Cupe predovšetkým pri získaní vysneného „double“, ktorý sa doposiaľ nepodarilo vybojovať nikomu v doterajšej histórii.
    25.6.2002
    0
  • Druhá liga v malom futbale má pred sebou záverečné tri kolá, v ktorých sa bojuje prakticky už iba o jediné, v poradí tretie postupové miesto. Najbližšie k jeho dosiahnutiu majú chlapci zo Sídliska II a BF Designu, ktorých síce momentálne delí až päť bodov, avšak „sídliskári“ majú ešte pred sebou voľné kolo. Práve hráči tohto celku mali na dosah minimálne bod v súboji so suverénne vedúcou FC Ambrou.
    19.6.2002
    0
  • Jedno kolo pred koncom Pohára primátora v malom futbale sa rozhodlo o tom, že obhajca trofeje z minulej sezóny, MFC Tatra Temex, opätovne zasadne na trón znamenajúci titul majstra malého futbalu v prešovskej uličnej lige. Temex má pred záverečným vystúpením štvorbodový náskok a ani prípadné zaváhanie ho už nemôže obrať o slastný pocit zo zaslúženého víťazstva v prvej lige - Pohári primátora.
    19.6.2002
    0
  • Druhá liga v malom futbale speje pomaly ku svojmu vyvrcholeniu pretože štyri kolá pred koncom súťaže sa začína kryštalizovať situácia na postupových miestach. Líder súťaže FC Ambra mala voľno, avšak jeho najväčší prenasledovateľ Alfa Tyre nielenže nevyužil ponúknutú možnosť a neznížil jej náskok, ale klesol o jednu priečku nižšie. Bolo to najväčšie prekvapenie kola, keďže M-N Z.I.P. nepatria vonkoncom ku favoritom.
    11.6.2002
    0
  • Pohár primátora v malom futbale môže už v nasledujúcom kole spoznať staronového majstra. Aj keď existuje teoretická možnosť, že novopečeným majstrom sa stane nováčik Elmont Flox, prakticky to vyzerá tak, že MFC Tatra Temex obháji ako druhý celok v dvadsaťštyriročnej histórii súťaže prvé miesto a získa tak opätovne titul majstra. Chýba mu k tomu už iba krôčik, ktorý má podobu jediného bodu z nasledujúcich dvoch kôl.
    11.6.2002
    0
  • Druhá liga v malom futbale pomaly, ale isto smeruje ku rozuzleniu postupovej tajničky. Napriek tomu, že predovšetkým vedúcej FC Ambre akoby zachutili remízy, zdá sa, že vedúce trio si už vybudovalo veľmi solídne postupové predmostie. Pravdaže, päť kôl pred koncom je ešte veľmi ošemetné zahrávať sa s definitívami, ale dvanásť bodový náskok lídra pred štvrtým BF Designom už dnes jasne napovedá, že FC Ambra má postup prinajmenšom z tretieho miesta v suchu.
    5.6.2002
    0
  • Pohár primátora má za sebou jedno z najbohatších kôl čo do počtu dosiahnutých gólov. V piatich stretnutiach ich padlo dovedna 58, čo predstavuje 11,6 presných zásahov na zápas. Napriek tomu, že strelci mali vskutku veľmi vydarený deň na zásadnejšie zmeny v boji o titul či o zostup tentoraz nedošlo. Najbližšie ku významnému víťazstvu má Safi, ktorá prekvapujúco zdolala Patex rozdielom triedy 12:6.
    5.6.2002
    0
  • Dvadsiate štvrté kolo mala na programe druhá liga v malom futbale a zrodili sa v ňom tri remízy. Určite najcennejší bod vybojovali hráči BF Designu s FC Ambrou, pre ktorú to bola vôbec prvá deľba bodov v súťaži. BF Design bojuje o postupovú šancu do Pohára primátora a favorita riadne potrápil. Dvakrát viedol, ale nebolo mu súdené dotiahnuť stretnutie do víťazného konca.
    28.5.2002
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK