Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Šport

  • V Pohári primátora, ak sa nič mimoriadneho neudeje, kráča vedúca dvojica súťaže plece pri pleci ku jesennému primátu. Delí ich iba výška skóre a vzhľadom na vyžrebovanie by už teoreticky nemali v ničom zaváhať. Obaja lídri to potvrdili aj vo svojich posledných vystúpeniach, v ktorých nedali súperom príliš veľa šancí. MFC Tatra Temex nepripustil prekvapenie v stretnutí s PreDopsom. Tento mladý ambiciózny celok vzbudzuje síce rešpekt, ale na veľké víťazstvá ešte nedorástol. Potvrdilo sa to aj v tomto zápase v ktorom favoritovi podľahol 3:8.
    21.10.2003
    0
  • Po prvý krát vo svojej nedlhej histórii v druhej lige malého futbalu, sa celok PO-city radoval z vysokého víťazstva. Po troch deprimujúcich prehrách o jediný gól, tentoraz zabrali jeho hráči naplno a potvrdili dobrý chýr, ktorý o mužstve letel už dlhší čas. Pikantériou na ich víťazstve nad ŠK Nepočujúcimi v pomere 19:5 nie je ani tak výška skóre, ale fakt, že dovedna jedenásť presných zásahov zaobstarali v Prešove dobre známy muzikanti Marek Gábor (Saprophyte) a Maťo Koloži (Strecha, Šariš-ska nátiereka).
    21.10.2003
    0
  • Nech to znie akokoľvek neuveriteľne, ale je to skutočnosť. V súčasnej futbalovej „blbej“ nálade na Slovensku, je to síce ako závan z iného sveta, lenže padol ako najvítanejšie osvieženie. Výber zväčša prešovských hráčov, doplnených o „legionárov“ z celého kraja sa zúčastnil na neoficiálnych majstrovstvách sveta Medzinárodnej policajnej asociácie (IPA) v sálovom futbale, ktoré sa uskutočnili v holandskom Eibergene 6.-10. októbra tohto roku. Dovedna sa na tomto podujatí prezentovalo šesťdesiat štyri celkov z tridsiatich piatich krajín celého sveta.
    20.10.2003
    0
  • Najpodstatnejšou zmenou v Pohári primátora malého futbalu je rošáda medzi doposiaľ vedúcou Hestou a Tatra Temexom, ktorý ju na tomto mieste vystriedal. Stalo sa tak potom, čo Hesta nedokázala poraziť nováčika Alfa Tyre B. Toto stretnutie začala favorizovaná Hesta oveľa lepšie a viedla už 3:1. Potom však došlo ku nečakanému zvratu, keď sa dokázal presadiť nováčik. Skóre sa menilo, ale Hesta naďalej viedla 5:4. Nakoniec však tlak nevydržala a mohla aj prehrať, pretože v samotnom závere už za remízového stavu 5:5, hráč Alfy Tyre trafil iba brvno opustenej brány.
    16.10.2003
    0
  • V poradí už jedenáste kolo druhej ligy v malom futbale neprinieslo výraznejšie prekvapenie a mužstvá si držia svoje pozície. S najtesnejším náskokom jedného bodu vedú FC Šváby, ale za nimi sú dva celky s osemnástimi bodmi a Alfa Tyre B s možným bodovým ziskom za nedohrané stretnutie s M-N Z.I.P. FC Šváby si zmerali sily s Jedálňou Mirka a bol to zápas o každý meter hracej plochy. Bojovalo sa až do samotného záveru, po ktorom boli úspešnejší hráči Švábov, pretože zvíťazili 5:4.
    16.10.2003
    0
  • S mnohými novinkami vstúpili do novej sezóny prešovskí hokejisti. Po zmene organizácie v klube vystupuje teraz tím pod názvom Prešovský hokejový klub. Prečo sa tak stalo, sme sa spýtali prezidenta klubu Miroslava Cinu. „Našim záujmom je, aby prešovský hokej patril Prešovčanom. Aby ho mohli hrať, aby mohli chodiť na zápasy, aby s ním žili. Keďže mesto Prešov vstúpilo do klubu a stalo sa jeho 35%-ným vlastníkom, s novým partnerom vznikol aj nový názov klubu.“
    10.10.2003
    0
  • Ani po šiestom kole Pohára primátora neokúsila vedúca Hesta spolu s druhým Temexom trpkosť porážky, a to napriek tomu, že majú za sebou papierovo najťažších súperov v súťaži. Zohrali spoločne priamy duel o vedúce miesto v tabuľke, v ktorom sa hralo obojstranne dobre a aktívne. Zápas sa čo od aktivity plynule prelieval z jednej strany na druhú, Hesta viedla 3:1, ale aj prehrávala 3:4. Konečný rezultát zmazal eventuálnu krivdu na jednej či druhej strane, pretože remízová deľba bodov za výsledok 5:5, sa nakoniec ukázala ako prijateľná pre obe strany.
    8.10.2003
    0
  • Druhá liga v malom futbale má svojho nového lídra. Ešte donedávna vedúce FC Eximpro opätovne zakoplo a z jeho náskoku neostalo nič. Naopak, FC Šváby sa derú dopredu, zvládli aj ďalší ťažký duel a priebežne sa ocitli na čele tabuľky. V stretnutí s FC Šidlovcom prehrávali Šváby už 1:4. V druhom polčase však vstali z popola a dokonale zvrátili priebeh stretnutia vo svoj prospech. Šidlovec už nenašiel pohodu z prvej časti hry a podľahol Švábom 6:8. FC Eximpro vstupovalo do zápasu so Safi s vedomím, že pri zaváhaní môžu prísť o vedúce postavenie v tabuľke. Ani to ich však nezmotivovalo ku dobrému výkonu a podľahlo Safi jasne 4:9.
    8.10.2003
    0
  • Predohrávku kola absolvovali hráči Markobu a Sídliska II. Outsider z chvosta tabuľky mal na dosah senzačné prekvapenie, pretože viedol už 3:1. Markob sa v druhej časti hry vzchopil, vyrovnal na 3:3, ale dráma pokračovala aj ďalej. Futbal sa hrá do posledných sekúnd a na toto pravidlo zrejme už nikdy nezabudnú borci zo Sídliska II. Za stavu 4:4 v poslednej (!) sekunde stretnutia totiž hráči Markobu uprosili šťastenu a strhli zápas vo svoj prospech.
    30.9.2003
    0
  • Deviate kolo druhej ligy v malom futbale dalo dohromady vedúce FC Eximpro a druhé FC Šváby. Hral sa výborný zápas, ktorý zniesol najvyššie kritériá. Oba celky bojovali, hrali takticky vyzrelo a vychádzali zo zabezpečenej obrany. Lepšie to v úvode šlo Eximpru, ktoré si vytvorilo dvojgólový náskok. Postupne sa hra vyrovnala a ku slovu sa dostávali stále viac hráči Švábov. Ich úsilie bolo v konečnom súčte odmenené, pretože sa im podaril dokonalý obrat a zvíťazili po výbornom výkone 3:2.
    30.9.2003
    0
  • Jediným celkom druhej ligy v malom futbale, ktorý ešte nestratil ani bod, je FC Eximpro. Svojim ďalším víťazstvom, už ôsmym v rade, si upevnilo trojbodový náskok pred súpermi. Nedokázal ho zastaviť ani ambiciózny Lespark, ktorý sa však prepadá stále nižšie a nižšie. Eximpro zvládlo ich duel na výbornú a zvíťazilo jasne 8:2.
    26.9.2003
    0
  • Pravidlo kde sa dvaja bijú tretí víťazí sa v plnej nahote vyplnilo po štvrtom kole Pohára primátora v malom futbale. Dokonca ho prešovskí futbalisti o niečo vylepšili, pretože tentoraz zo vzájomného duelu MFC Tatra Temexu a Gemor teamu tešili až dvaja.
    26.9.2003
    0
  • Ku značnému preskupeniu síl v druhej lige malého futbalu došlo po predĺženom futbalovom víkende. Najpodstatnejšia zmena sa udiala na čele, kde sa prepracoval celok FC Eximpra, ktorý ako jediný ostal v druholigovom pelotóne bez straty bodu. Najprv si potvrdil najvyššie ambície s ExCentrumom. Zápas zvládol na výbornú a výsledkom 8:1 sa namlsal pred jedným z kľúčových duelov jesene. Edgar bol už z iného cesta, ale napriek tomu na Eximpro nestačil.
    18.9.2003
    0
  • Potom čo v minulom kole Pohára primátora trocha nešťastne podľahol obhajca trofeje Atak Brahama Gemoru team, dal dohromady žreb najväčších rivalov z posledných rokov, keď súperom majstra bol MFC Tatra Temex. Očakával sa vyrovnaný súboj prešovských „gigantov“, veď dovedna ich zdobí osem titulov za posledných osem rokov. Atak Brahama začal svižnejšie a vypracoval si tri gólové situácie, potom však úplne odišiel z hry a na ploche kraľoval suverénne MFC Tatra Temex.
    18.9.2003
    0
  • Najväčšiu pozornosť v druhom kole Pohára primátora pútal súboj Ataku Brahama, obhajcu prvenstva a prvého vicemajstra Gemor teamu. V stretnutí, ktoré spĺňalo najvyššie kritériá mali skvelý úvod aktuálni majstri. Vypracovali si skvelé príležitosti, ale skórovali iba jediný raz. Ich súper sa v tejto časti hry zväčša bránil, ale hneď prvú nepozornosť využil na vyrovnanie. Atak Brahama sa opätovne otriasol a mal super tutovku na gólový brejk, avšak po obohratí brankára prečíslenie dvaja na jedného nezvládol!
    10.9.2003
    0
  • Už sme spomínali, že celok M-N Z.I.P. je veľmi príjemným prekvapením tohtoročnej druhej ligy v malom futbale. Venuje sa predovšetkým hre a tak niet divu, že doposiaľ nestratil ani bod. Aj v meraní síl s MFK 02 Panthers nesklamal a jasne zvíťazil 10:2, čo mu vynieslo po piatich kolách historické prvé miesto v tabuľke.
    10.9.2003
    0
  • Anglickým „dabl“ kolom pokračovala druhá liga v malom futbale a priniesla aj prvý šláger medzi Edgarom a Lesparkom. Tieto dva tímy sa „naťahujú“ už druhú sezónu o to, ktorý z nich bude korunným princom súťaže a postúpi medzi elitu. Edgar sa mal podľa predpokladov iba rozohrať s ŠK nepočujúcimi, opak bol však pravdou.
    4.9.2003
    0
  • Svoju dvadsiatu šiestu sezónu odštartovala aj najvyššia súťaž v malom futbale, Pohár primátora. Dvanásť účastníkov má za sebou úvodné kolo, ktoré sa obišlo bez výraznejších prekvapení. Tak ako už niekoľko sezón, aj teraz sa presadili predovšetkým skúsené celky. Trocha sklamaním je úvodné vystúpenie nováčikov, ktorí nezískali ani bod.
    4.9.2003
    0
  • Pred výkopom majstrovského druholigového duelu FC Tatran Prešov s Rimavskou Sobotou (2:1) sa konal netradičný predzápas. Bývalí hráči a funkcionári Tatrana mali za súpera Press Team Prešov.
    29.8.2003
    0
  • Na plné obrátky sa rozbieha druhá liga v malom futbale, ktorá má za sebou už dve kolá. Jej dynamika sa ešte zvýši potom, čo druholigisti absolvujú anglický víkend s dvoma hracími dňami. Ak ku tomu prirátame ešte fakt, že svoj úvod má na programe aj najvyššia súťaž – Pohár primátora, fanúšikovia najpopulárnejšieho amatérskeho športu Prešove sa naozaj majú na čo tešiť. Zvlášť, keď doposiaľ posledné kolo druhej ligy prinieslo peknú gólovú úrodu. Dovedna sa strelci a ich mužstvá radovali 126 krát a výsledok kola dosiahol priebežne vedúci celok súťaže, Lespark.
    27.8.2003
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK