Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Spoločnosť

  • Komplexná príprava priemyselných zón pre budúcich potencionálnych zahraničných investorov bola na programe ďalšieho pracovného stretnutia, ktoré zvolal na prešovskú radnicu primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.
    12.3.2001
    0
  • Otázkam Regionálneho operačného programu (ROP) Prešovského kraja a regionálneho rozvoja v SR venovali vôbec prvú takto tematický zameranú konferenciu, ktorú 8. marca uskutočnil Krajský úrad (KÚ) v Prešove.
    9.3.2001
    0
  • Toľko novinárov, ako sa zhromaždilo uplynulý pondelok v miestnosti, kde sa konajú pravidelné tlačové konferencie ešte žiadna tlačovka na prešovskej Radnici nezažila. Dokonca jej nemôžu konkurovať ani tlačové konferencie za účasti prezidenta Slovenskej republiky, alebo predsedu vlády SR. Príčinou bola rysujúca sa senzácia. Okresný prokurátor avízoval podanie protestu proti všeobecne záväznému nariadeniu mesta Prešov č. 96/2001 o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov. Naschvál hovorím o avízovaní, pretože v tom čase nebol na MsÚ v Prešove doručený žiaden protest a pán okresný prokurátor sa cez tlačovú agentúru vyjadril, že pred zverejnením protestu oboznámi s jeho obsahom primátora mesta. Nič takého sa nestalo, zato takmer každý novinár, ktorý netrpezlivo čakal na moju reakciu mal v ruke text oného protestu.
    8.3.2001
    0
  • V prešovskej reštaurácii Floriánka oslávil 3. marca, presne v deň narodenia, svoje 100. narodeniny dedko a pradedko Jozef Matys z Prešova.
    5.3.2001
    0
  • Finančná zbierka na podporu činnosti diecéznej charity prešovského gréckokatolíckeho biskupstva sa uskutočnila 4. marca počas dopoludňajších bohoslužieb vo všetkých farnostiach tohto biskupstva. Na podporu dosiahnutia jej cieľa adresoval veriacim svoju výzvu diecézny biskup Mons. Ján Hirka. Apeloval na ich dobrú vôľu a veľkodušnosť, aby "aj z toho mála, čo majú, prispeli tým, čo nemajú nič".
    5.3.2001
    0
  • Veľké uspokojenie a výzvu k novej pomoci odnáša si z víkendovej návštevy Univerzitnej knižnice Prešovskej univerzity (UK PU) v Prešove profesor Simon Francis z Univerzity v Sheffielde. Pred niekoľkými mesiacmi pozháňal pre toto pracovisko výpočtovú techniku. V sobotu 3. marca prišiel pozrieť ako počítače pracujú, čo s nimi v UK PU urobili, či sú funkčné, ako vôbec pomohli.
    5.3.2001
    0
  • O stave príprav Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2001, ako aj zbere, spracovaní a publikovaní výsledkov a o ochrane osobných a individuálnych údajov pri tomto akte informovali 28. februára na tlačovej besede v Prešove predstavitelia Štatistického úradu SR. Hlavný gestor SODB v SR Marián Horecký uviedol, že povinnosť občanovi poskytnúť údaje pre sčítanie, v ktorom rozhodujúcim okamihom bude polnoc z piatku 25. mája na sobotu 26. mája t. r. ukladá Zákon NR SR o SODB.
    2.3.2001
    0
  • Akademická obec Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity (AO FF PU) v Prešove zasadla v utorok v aule, aby zhodnotila uplynulý rok. Predseda Akademického senátu FF PU Rudolf Dupkala podal správu o jeho činnosti, rovnaký priestor dostal aj zástupca študentský senátor Radovan Štefančík. Najočakávanejšou však bola správa dekana FF PU Františka Mihinu o stave fakulty v roku 2000.
    1.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Výzvu poslancom Mestského zastupiteľstva v Prešove na prehodnotenie svojho rozhodnutia o prijatí všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Prešov o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva obsahuje stanovisko Valného zhromaždenia Prešovského občianskeho fóra (POF) v Prešove.
    1.3.2001
    0
  • Na výchovu ošetrovateliek a sociálnych pracovníčok sa zamerá fakulta, ktorá sa má od školského roka 2001/2002 stať novou súčasťou Prešovskej univerzity (PU) v Prešove.
    1.3.2001
    0
  • Jednou z minuloročných aktivít Prešovského občianskeho fóra a ďalších mimovládnych organizácií bola kampaň na podporu prijatia dobrého zákona o prístupe k informáciám. Návrh zákona vychádzal z potrieb občanov a z princípov a štandardov krajín, v ktorých tzv. infozákon platí už niekoľko rokov. Návrh si získal podporu verejnosti, novinárov i časti politikov, a tak bol zákon schválený a 1. januára 2001 nadobudol účinnosť...
    27.2.2001
    0
  • Koncom tohto roka môže podľa odhadu Ministerstva školstva SR chýbať tomuto rezortu 600 miliónov Sk. Ako riešiť túto situáciu bolo jedným z okruhov rokovania pravidelnej štvrťročnej celoslovenskej porady vedúcich odborov školstva, mládeže a telesnej kultúry okresných a krajských úradov v Prešove.
    24.2.2001
    0
  • O 11 550 vzrástol počet evidovaných nezamestnaných (EN) úradmi práce v Prešovskom kraji k 31. januáru t. r. v porovnaní s ich stavom ku koncu roka 2000. Tým opäť po niekoľkých mesiacoch bolo v kraji uchádzačov o prácu vyše 100 tisíc, presne 102 447.
    23.2.2001
    0
  • Ak sa v tomto roku dodrží minuloročná štruktúra a počet cestujúcich, tak od 1. februára t. r. realizované zvýšenie cien cestovného o 20 percent a zníženie žiackych zliav o 10 percent by malo zvýšiť príjmy Slovenskej autobusovej dopravy, š. p., Prešov o 41 miliónov Sk. Vyhlásil to 20. februára na tlačovej besede riaditeľ podniku Vladimír Hajdu. Touto sumou by pokryli očakávaný rast cien motorovej nafty.
    21.2.2001
    0
  • Neologický cintorín v Prešove bude dnes hodinu pred poludním dejiskom poslednej rozlúčky s predsedom prešovskej Židovskej náboženskej obce Deziderom Landom. Vo veku nedožitých 89-tich rokov spomedzi nás odišiel v pondelok.
    21.2.2001
    0
  • "Tohto roku budú našimi kľúčovými akciami dve medzinárodné konferencie," povedal nám šéf prešovskej kancelárie Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) Alexander Duleba o chystaných tohoročných aktivitách spoločnosti.
    16.2.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Po jedenapolročnej misii v Kosove sa do Prešova vrátil Peter Németh, ktorý tam pôsobil ako dôstojník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) pre demokratický rozvoj. Tento niekdajší správca Komunitnej nadácie Prešov mal v Kosove na starosti budovanie politických strán a mimovládnych organizácií.
    8.2.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Dovedna 80 nových príslušníkov vojenských útvarov, súčastí 1. mechanizovanej brigády (mb) v Prešove zložilo 2. februára prísahu vlasti v tunajších Sokolovských kasárniach. Nastúpili v riadnom januárovom termíne na 9-mesačnú základnú vojenskú službu.
    7.2.2001
    0
  • So súčasným stavom realizácie projektu Rozvoj rómskej komunity v obci Svinia pri Prešove sa prišla 6. februára oboznámiť nová veľvyslankyňa Kanady v ČR a v SR so sídlom v Prahe Margaret Hubertová. Ako zdôraznila na tlačovej besede v Prešove, na takomto pilotnom projekte sa všetci zúčastnení veľmi veľa naučia.
    7.2.2001
    0
  • Lúpežné prepadnutie dvoma neznámymi mužmi ohlásil v pondelok 5. februára o 10.15 h na linku 158 Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR v Prešove 42-ročný vedúci jedného pneuservisu v tomto meste.
    6.2.2001
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK