Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Spoločnosť

  • Dovedna 28 darcov krvi z okresov Prešov a Sabinov ocenili zlatou Janského plaketou na slávnostnom zhromaždení v Prešove 7. mája pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža.
    9.5.2001
    0
  • Červený Kláštor (TASR) - Za nádherného slnečného počasia a záujmu, ktorý o 300 percent prevyšoval možnú kapacitu slávnostne otvorili 1. mája na Dunajci s výborným vodným stavom v poradí 123. pltnícku sezónu.
    4.5.2001
    0
  • Vláda Holandského kráľovstva vzala 10-ročnú garanciu na úver 1,1 milióna holandských guldenov Holandskej národnej banky pre Gemor Fashion, spol. s. r. o., v Prešove. Vďaka tomu mohla táto spoločnosť, v ktorej dvoma 50-percentnými spoločníkmi sú prešovská firma Gemini Fashion a holandská Manderley Fashion kúpiť objekt s pozemkom v Prešove a rekonštruovať ho pre výrobné potreby, ktorými sú šitie konfekcie. V piatok 27. apríla tieto priestory slávnostne otvorili.
    1.5.2001
    0
  • Tulčík - Oceniť významný podiel na záchrane lesa je cieľom vyhláseného už 3. ročníka súťaže o lesoochranársky čin roka. Iniciatíva patrí Nadácii Zelená nádej so sídlom v Tulčíku v okrese Prešov a uzávierka nominácií za rok 2000 na ocenenie je do 15. júna t. r.
    30.4.2001
    0
  • Živá krása je názov nového celosúborového programu folklórneho kolektívu PUĽS, súčasti Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove. Jeho premiéru chystajú na sobotu 28. apríla a bude to veľký sviatok, pretože naposledy sa takto PUĽS predstavil v roku 1997.
    26.4.2001
    0
  • Lipany - Smrťou deväťročného Patrika Kravianského z Lipian sa skončil sobotňajší útek dvoch Československých vlčiakov z objektu firmy Ultra Plast v Lipanoch (okres Sabinov). Okrem toho, že psy na smrť pohrýzli lipianskeho školáka, za obeť im padol aj ďalší pes nezistenej rasy. Jaroslav R. zo Šarišských Michalian stihol rozzúreným krížencom nemeckého ovčiaka a vlka újsť. Podľa policajných informácií podľahol Patrik ťažkým zraneniam v dôsledku straty krvi a udusenia. Oba psy vo vyčíňaní zastavil poľovník Antonín H. z Lipian, ktorý ich zastrelil guľovnicou.
    24.4.2001
    0
  • Objasnenosť na bezmála 55 percent dosiahli za 1. štvrťrok t. r. policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) SR v Prešove. Je vyššia o vyše 11 percent v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2000. Vzrástol však aj počet prípadov trestnej činnosti.
    23.4.2001
    0
  • Stredné odborné učilište služieb a Dievčenská odborná škola, na Košickej ulici v Prešove pripravili súťaž Miss 2001. Dvanásť dievčat si v stredu popoludní zmeralo svoje sily o titul školskej kráľovnej krásy, ktorý sa udeľuje raz za dva roky.
    17.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Necelá stovka členov akademickej obce Prešovskej univerzity (PU) v Prešove sa zišla 11. apríla na jej výročnom zhromaždení. Viacerí diskutéri to hodnotili tak, že apatia prerástla už do takýchto rozmerov, lebo na piatich fakultách PU, ktoré zamestnávajú asi 700 ľudí, študuje 7 tisíc študentov, a teda mala byť podstatne vyššia účasť.
    16.4.2001
    0
  • Prakticky od začiatku školského roku 1999/2000 sa začali na gymnáziu na Konštantínovej ulici (GK2) v Prešove, známom aj pod názvom horné gymnázium, diať veci, ktoré vzbudili záujem verejnosti.
    10.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Využitiu internetu a aktuálnym otázkam zavádzania elektronického obchodu venovali 5. apríla seminár v Prešove. Pre cieľovú skupinu malých a stredných podnikateľov, zamestnávajúcich od 3 do 50 zamestnancov ho zorganizovalo tunajšie Euro Info Centrum (EIC) pri Regionálnom poradenskom a informačnom centre.
    10.4.2001
    0
  • Dovolenková súťaž S Korzárom na cestách, ktorú zorganizovali Prešovský denník Korzár a Mestské informačné centrum (MIC) v Prešove už pozná svojich víťazov.
    9.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Už mesiac platí v meste Veľký Šariš v okrese Prešov všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o skutočnostiach tvoriacich predmet služobného tajomstva. Toto VZN v tichosti prijali poslanci mestského zastupiteľstva, po tom, čo úplne rovnaké nariadenie prijali ich prešovskí kolegovia.
    6.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prvý prezident Slovenskej republiky Michal Kováč pôsobí v súčasnosti v ústraní, mimo záujmu verejnosti, politikov i médií. Včera navštívil, spolu s manželkou Emíliou, Prešovskú univerzitu, kde uviedol prednášku na tému Občianska spoločnosť.
    6.4.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Mimovládna organizácia Prešovské občianske fórum pripravila nedávno v Prešove diskusiu k zákonu o slobodnom prístupe k informáciám, okrem toho chystá ďalšie diskusie v metropole Šariša a postvolebné fórum v obci Terňa, kde sa pred rokom konali komunálne voľby.
    29.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • S účtovným prebytkom bezmála 2,2 milióna Sk uzavrelo svoje hospodárenie v roku 2000 mesto Prešov. Záverečný účet schválili 26. marca na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Prešove, keď proti predloženému návrhu nehlasoval nikto.
    29.3.2001
    0
  • Na 26 bytov a spoločné priestory obytných domov v 4 sekciách v lokalite Pod Hájom v katastri obce Ľubotice v susedstve najväčšieho sídliskového súboru Sekčov v Prešove vydal v 11. týždni t. r. odbor životného prostredia Okresného úradu v Prešove kolaudačné rozhodnutie.
    21.3.2001
    0
  • Dovedna 33 nákladných áut a 2 vleky humanitárnej pomoci povodňou postihnutým obyvateľom Zakarpatskej oblasti Ukrajinskej republiky zozbierali občania Prešovského kraja.
    21.3.2001
    0
  • Lipovce - Otázkam riešenia bývania Rómov ako neuralgického bodu integračných snáh SR venovali 9. marca seminár, ktorý v Lipovciach pre asi 80 starostov z Prešovského, Košického a Banskobystrického kraja pripravil Sekretariát splnomocnenca vlády SR na riešenie problémov rómskej menšiny.
    16.3.2001
    0
  • Prešovské občianske fórum (POF) pripravilo uplynulý víkend dve diskusné fóra s názvom Miestne problémy - čo s nimi? Zameralo sa na vidiek a na problémy v obciach Raslavice (okres Bardejov) a Zlatá Baňa (okres Prešov).
    13.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK