Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Spoločnosť

  • Na Veľký piatok sa v Prešove už tradične uskutoční Živá krížová cesta. Najsilnejší kresťanský príbeh ožije v centre mesta.
    6.4.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Mesto Prešov naďalej prijíma žiadosti o príspevok za ubytovanie cudzincov. Poskytovanie príspevku za ubytovanie osôb s udelených štatútom dočasného útočiska upravuje aktuálna novela zákona o azyle účinná od 7. júna 2022. Príspevky sa oprávneným osobám budú vyplácať do 31. mája 2023. Lehota na doručenie výkazu obci je 5 pracovných dní po skončení kalendárneho mesiaca.
    6.4.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Mesto Prešov začína s obnovou a revitalizáciou parku Panská záhrada v miestnej časti Nižná Šebastová. Realizácia projektu je možná vďaka schváleniu nenávratného finančného príspevku z eurofondov.
    2.2.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V Prešove sme si 19. januára 2023 pripomenuli 78. výročie oslobodenia pietnym aktom kladenia vencov.
    20.1.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Sieť Enterprise Europe Network je kľúčovým nástrojom v stratégii EÚ na podporu rastu a zamestnanosti. Združuje približne 600 organizácií na podporu podnikania z viac ako 60 krajín a pomáha malým spoločnostiam využiť jedinečné obchodné príležitosti na jednotnom trhu EÚ. Enterprise Europe Network je súčasťou projektu Horizont 2020 MIND4MACHINES financovaný Európskou komisiou, ktorý vedie Istanbulská priemyselná komora (ICI) a je fúziou medzi združeniami podnikov, klastrami MSP, výskumnými organizáciami, obchodnými a priemyselnými komorami a agentúrami regionálneho rozvoja. Projektové konzorcium tvorí 11 európskych partnerov z 8 európskych krajín.
    17.1.2023
    0
  • Spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. informuje občanov o bezplatnom zbere a odvoze vianočných stromčekov počas januára 2023.
    2.1.2023
    Autor: Mesto Prešov
    1
  • Prešovské cintoríny budú v období od 29.10. do 1.11.2022 otvorené nonstop. Zabezpečené bude aj osvetlenie cintorínov až do neskorých večerných hodín. Technické služby mesta Prešov apelujú na návštevníkov, aby boli namiesto umelých kvetov, vencov a iných ozdôb prinášali na hroby blízkych kvety v kvetináči.
    21.10.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Liečba závislostí na Slovensku je pre mnohých ľudí, ktorí ju potrebujú, absolútne nedostupná. Rovnako je to s kvalitnou predliečebnej a následnej starostlivosti. Dôvody sú finančné, geografické, ale i stigmatizácia a nízka podpora liečby zo strany blízkych. Stereotypy v spoločnosti podporujú pitie zvlášť u mladých ľudí. Upozorňuje na to Denisa Šoltésová, riaditeľka Neziskovej organizácie Trojlístok, ktorá sa venuje ľuďom so závislosťami.
    14.10.2022
    Autor: Doc. PhDr. Denisa Šoltésová, PhD.,
    0
  • Regionálne riaditeľstvo Slovenskej pošty a.s. v Prešove oznamuje klientom, že od 1. augusta 2022 boli v pobočke Pošty 4 upravené otváracie hodiny pre verejnosť.
    12.8.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V prešovských mestských lesoch, v Malom Borkúte, bol počas uplynulého víkendu videný medveď.
    9.8.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Sieť Enterprise Europe Network je kľúčovým nástrojom v stratégii EÚ na podporu rastu a zamestnanosti. Združujeme približne 600 organizácií na podporu podnikania z viac ako 60 krajín a pomáhame malým spoločnostiam využiť jedinečné obchodné príležitosti na jednotnom trhu EÚ.
    23.6.2022
    Autor: RPIC Prešov
    0
  • Dobrý Festival Sobota
    Druhý deň festivalu priniesol mená ako Helenine oči alebo Eluveitie. fotoreport z druhého dňa.
    19.6.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Dobrý Festival - Piatok
    Dobrý festival sa po korone-pauze vracia v plnej sile. PIS vám prináša fotoreport z prvého dňa.
    18.6.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Hudba v Meste
    V záhrade umenia sa robilo umenie. Tretí ročník Hudba v Meste pod záštitou PKO priniesol nové tváre z domova aj ďaleka. Vystúpili Korben Dallas, BDHS, Komajota a nováčikovia kapely Alexandra, ktorí boli vybraní pomocou diváckeho hlasovania.
    4.6.2022
    Autor: AtoZ, Martina Lešková
    0
  • BillyBarman
    BillyBarman ukončili svoje ZERO tour v Prešove na Stromoradí takmer po dvojročnom odkladaní. Divákov to ale neodradilo a účasť bola bohatá.
    1.5.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Hex
    Skupina Hex dala v prešovskom hudobnom klube Stromoradie bodku za klubovým turné Back to the Clubs Tour, ktoré pripravila ešte v roku 2019. Jeho zdržanie spôsobila pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia nielen pre organizovanie kultúrnych podujatí. V piatok si kapela, jej fanúšikovia a fanúšikovia klubu užili koncert tak, ako na to boli zvyknutí pred pandémiou a v plnej paráde.
    30.4.2022
    Autor: AtoZ, Edo Kopček
    0
  • Open Mic
    Open mic je príležitosť raz mesačne sa stretnúť pri zaujímavej akustickej, ale aj inej hudbe, básňach a poviedkach. Možnosť predstaviť vlastnú tvorbu. Žiadna súťaž, žiadne poroty iba vystupujúci a pozorné publikum.
    29.4.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • V sobotu 2.4. mali prešovskí Panteri šancu predviesť sa hneď dvakrát. Okrem im typického víťazenia na tatami sa teraz ukázali aj ako organizátori. V spolupráci so Slovenským zväzom kickboxu totiž pripravili 3. kolo Open Ligy a podarilo sa im to na jednotku.
    6.4.2022
    Autor: Alexandra Bajusová
    0
  • Živá krížová cesta bude aj tento rok o čosi iná. Na Veľký piatok pozýva Prešovčanov k zamysleniam.
    5.4.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Hodina Zeme je celosvetovou iniciatívou upozorňujúcou na globálne problémy, medzi ktoré patrí aj svetelné znečistenie. K Hodine Zeme sa pripája aj mesto Prešov. 26. marca 2022 bude v Prešove 60 minút vypnuté verejné osvetlenie aj Most Vydumanec.
    25.3.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK