Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Samospráva

  • O výsledkoch tretej (marcovej) riadnej schôdze mestskej rady v Prešove v tomto roku, ktorá zasadala v pondelok, informovali na pravidelnom brífingu novinárov jej členovia PhDr. Milan Laca a Ing. Juraj Bujdosó, ako aj zástupca prednostu MsÚ Ing. Marián Eliáš.
    13.3.2001
    0
  • Dostal som anonym so stručným textom: " Si ostrý ako britva". Nezvyknem sa vážne pozastavovať pri anonymoch. Tento ma ale zaujal preto, že som z neho vyčítal spôsob vnímania mojich postojov k niektorým udalostiam ostatných dní očami jedného občana, možno ale aj širšej komunity. Priznám sa, že som nevdojak začal prehodnocovať. Že som si zrekapituloval celý rad výrokov a stanovísk a hľadal som v nich chybu.
    13.3.2001
    0
  • Združenie Za matku Zem (ZMZ) Prešov sa aj tohto roku zapojí do celosvetovej akcie Vlajka pre Tibet. Aktivisti sú povzbudení minuloročným úspechom združenia, keď síce ich happening na pešej zóne nenavštívilo veľa ľudí, zato si ho všimli pracovníci mestskej polície.
    8.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Toľko novinárov, ako sa zhromaždilo uplynulý pondelok v miestnosti, kde sa konajú pravidelné tlačové konferencie ešte žiadna tlačovka na prešovskej Radnici nezažila. Dokonca jej nemôžu konkurovať ani tlačové konferencie za účasti prezidenta Slovenskej republiky, alebo predsedu vlády SR. Príčinou bola rysujúca sa senzácia. Okresný prokurátor avízoval podanie protestu proti všeobecne záväznému nariadeniu mesta Prešov č. 96/2001 o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov. Naschvál hovorím o avízovaní, pretože v tom čase nebol na MsÚ v Prešove doručený žiaden protest a pán okresný prokurátor sa cez tlačovú agentúru vyjadril, že pred zverejnením protestu oboznámi s jeho obsahom primátora mesta. Nič takého sa nestalo, zato takmer každý novinár, ktorý netrpezlivo čakal na moju reakciu mal v ruke text oného protestu.
    8.3.2001
    0
  • Na pravidelnom novinárskom brífingu dňa 5. 3. 2001 sa primátor mesta Ing. Juraj Kopčák vyjadril k protestu okresného prokurátora JUDr. Michala Glevaňáka proti všeobecne záväznému nariadeniu mesta Prešov č. 96/2001 o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov, ktoré bolo schválené MsZ 29. januára 2001.
    6.3.2001
    0
  • Zrušiť ako nezákonné navrhuje okresný prokurátor v Prešove Michal Glevaňák všeobecné záväzné nariadenie (VZN) mesta Prešov o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov. Proti tomuto VZN podal protest s dátumom 19. február 2001, doručenou poštou ho odoslal v pondelok 26. februára, na Mestský úrad v Prešove ešte nedorazilo. Určené je do rúk primátora mesta Juraja Kopčáka, ktorý ho dostal v stredu 28. februára.
    1.3.2001
    0
  • Mesto Prešov, Krajský úrad v Prešove, Slovenská obchodná a priemyselná komora - regionálna kancelária v Prešove a Slovenský inštitút vo Viedni Vás pozývajú na výstavu spojenú s prezentáciou mesta Prešov, ktorá sa bude konať dňa 14. a 15. marca.
    28.2.2001
    0
  • Pred rokmi, keď som bol vedúcim jedného z konštrukčných a vývojových oddelení vo VUKOV-e vtedajší námestník na pomerne veľkej porade mi vytkol, že moji pracovníci sa v pracovnej dobe túlajú po meste. Nemalo význam odporovať, pretože pravidlo: "šéf má vždy pravdu, aj keby ju nemal", vždy platilo a bude platiť. Preto som sa ho skromne opýtal, či mám nejaké resty v plnení úloh, či som nedodržal stanovené termíny, alebo kvalitu. Dotknuto odpovedal, že to netvrdí. Potom som položil otázku, či niekto preveroval, kto z môjho oddelenia má dovolenku, alebo je na maródke. Odpovedal, že nie. A každému zo zúčastnených bolo jasné, že onen námestník táral. Možno účelovo, aby ma zatlačil do kúta, alebo preto, že chcel byť dôležitý, chcel demonštrovať svoj prehľad o fungovaní ústavu...
    27.2.2001
    0
  • Veľkú spokojnosť s popoludňajším prijatím u primátora Prešova Juraja Kopčáka 23. februára vyjadrili po jeho skončení traja vajdovia olaských Rómov - Ján Baláž z Prešova, Milan Makula z Petrovian a Rudolf Makula z Kendíc, ako aj ich radca Jozef Lukáč. Na prijatí ich sprevádzal rímskokatolícky duchovný Rastislav Dvorový, ktorý sa venuje Rómom v Prešove.
    26.2.2001
    0
  • Protest Okresného prokurátora v Prešove proti všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) mesta Prešov o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov je hotový. Informoval o tom 23. februára okresný prokurátor Michal Glevaňák s tým, že protest bude poštou doručený primátorovi Prešova v pondelok 26. februára.
    23.2.2001
    0
  • Je vzácnou výnimkou, ak človek, ktorý zastával vysokú politickú, štátnickú alebo riadiacu funkciu, po nútenom, ale aj dobrovoľnom odchode z nej, pokojne pracuje vo svojej novej pozícii. Nemetá síru a oheň na svojich nástupcov, nezatracuje stranu, či inštitúciu, ktorá ho na miesto, ktoré opustil, nominovala. Nesnaží sa pomstiť iným za to, že on sám zlyhal, alebo sa slobodne rozhodol odísť. Naopak, je mnoho takých, ktorí sa so svojím novým zaradením nevedia zmieriť.
    21.2.2001
    0
  • <img src="obrazky/korzar_002.gif" width="100" height="28" hspace="6" vspace="1" border="0" align="left" alt="">Prevzaté z denníka <a href="http://www.korzar.sk" target="_blank">Korzár</a>: Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda absolvoval koncom minulého týždňa návštevu šarišskej metropoly. Pri tejto príležitosti poskytol nášmu denníku, ako jedinému tlačovému médiu, exluzívny rozhovor.
    16.2.2001
    0
  • K minulotýždňovej pracovnej návšteve gréckych Thessalonik sa krátko vrátil primátor mesta Ing. Juraj Kopčák
    14.2.2001
    0
  • Dobré meno a dobrá povesť sú hodnotami, ktoré si každý človek alebo inštitúcia chránia ako oko v hlave. Uvedomujú si totiž, že nejde o maličkosť a že stratiť ich je veľmi jednoduché, nadobudnúť ich opäť, znamená mnoho námahy a času. Preto možno bezradne, možno nervózne reagujú na každý počin, ktorého dôsledkom by mohla byť oná strata.
    13.2.2001
    0
  • Proti všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) mesta Prešov o zozname skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva mesta Prešov zatiaľ nikto nenamietal a samospráva nedostala žiadne podnety v tom zmysle, že VZN je v rozpore s platnými zákonmi SR.
    9.2.2001
    0
  • Primátor mesta Ing. Juraj Kopčák v sobotu odcestuje na pracovnú návštevu do Grécka, ktorá potrvá do budúceho štvrtka.
    1.2.2001
    0
  • Zhruba päťdesiatka ľudí sa minulú stredu podvečer stretla v salóniku prešovského hotela Senátor na verejnej diskusii k investičnému plánu mesta pre rok 2001. Diskusiu s názvom Kam idú vaše peniaze zorganizovalo Prešovské občianske fórum (POF), ktoré obdobnú diskusiu o investičných prioritách mesta pripravilo aj vlani a predvlani.
    1.2.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Určite sa medzi nami nájde málo takých, ktorí neskúsili stráviť určitý čas v prostredí mimo domova. Keď sme vzdialení od rodiny, mesta, vlasti, pociťujeme túžbu skoro sa vrátiť tam, kde máme korene, kde sú naši blízki, kde sa cítime akosi istejšie, hoci nie v mimoriadnom komforte. Na Šariši sa hovorí: "Všadzi dobre, doma najľepši". Pravdivosť týchto slov zvlášť presvedčivo potvrdia tí, ktorí často, a nie na krátku dobu, cestujú za povinnosťami mimo územia Slovenskej republiky. Exoticky to vyzerá prvý, možno i druhýkrát. Potom sú to už len povinnosti a počítanie dní. Tak je tomu i pri mojich nie zriedkavých cestách "za hranice všedných dní".
    31.1.2001
    0
  • Konkrétna suma peňazí na hradenie tohoročných rekonštrukčných prác na budove pre Krajský súd (KS) v Prešove nie je ešte známa. Predseda KS Prešov Igor Burger k tomu 23. januára dodal, že na dobrý rok od začiatku týchto prác v polovici roka 1998, kedy sa do nej aj presťahovali, stále len čakajú.
    25.1.2001
    0
  • Iniciatíva niekdajšieho dekana, dnešného farára rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša v Prešove dekana Mateja Babčáka zožala svoje ovocie. Zastávka MHD sa už nevolá Trojica.
    24.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK