Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Samospráva

  • Zaliate cesty, popadané stromy a zatopené domy. To sú takmer každoročné trápenia obyvateľov a starostov stoviek slovenských obcí.
    31.3.2015
    Autor: Ministerstvo vnútra SR, Oddelenie vzťahov s médiami
    0
  •  Magazín PSK je televízna relácia s mesačnou periodicitou, ktorú vysielajú súkromné regionálne televízie v Prešovskom samosprávnom kraji. Jej cieľom je priblížiť obyvateľom Prešovského regiónu aktuálne dianie v krajskej samospráve. Relácia občanov informuje o zasadnutiach Zastupiteľstva PSK, vysvetľuje zámery a približuje ciele, ktoré chce vedenie samosprávneho kraja dosiahnuť.
    30.3.2015
    0
  • Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska hľadá najkrajšie fotografie Prešovského kraja. Prostredníctvom fotografickej súťaže Choď a foť chce ukázať miesta, ktoré môžu zaujať turistov a zdôrazniť turistický potenciál regiónov.
    18.3.2015
    Autor: TASR
    0
  • Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v utorok (10.2.) na svojom deviatom zasadnutí prerokujú aj úpravu rozpočtu, kde prerozdelia 8,3 milióna eur z úveru od Európskej investičnej banky na dopravu, kultúru a sociálne zabezpečenie.
    8.2.2015
    Autor: TASR
    0
  • Prešovský samosprávny kraj získal od Európskej investičnej banky (EIB) 25 miliónov eur na financovanie rozvojových zámerov kraja. Úverovú zmluvu dnes napoludnie v Luxemburgu podpísal predseda PSK Peter Chudík a viceprezident EIB László Baranyay.
    18.12.2014
    Autor: redakcia
    0
  •  Televízna relácia Magazín PSK mapuje dianie v Prešovskom kraji v mesiaci November z pohľadu krajskej samosprávy
    27.11.2014
    Autor: PSK
    0
  • Prešovský samosprávny kraj je aj po roku 2013 stále najlepšie hospodáriacim krajom na Slovensku. O prvú priečku sa delí s Nitrianskym samosprávnym krajom.
    16.10.2014
    Autor: Redakcia
    0
  • Televízna relácia Magazín PSK mapuje dianie v Prešovskom kraji v mesiaci September z pohľadu krajskej samosprávy
    6.10.2014
    Autor: PSK
    0
  • Prešovský samosprávny kraj (PSK) zbiera návrhy na laureátov Ceny PSK. Poslať ich môže ktorýkoľvek občan. Urobiť tak môže do konca septembra. Kraj ocení významné osobnosti tento rok už po jedenástykrát.
    24.9.2014
    Autor: TASR
    0
  • Pri zveľaďovací obcí chce pomôcť aj Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obce už vďaka nezamestnaným i poberateľom sociálnych dávok svoje priestranstvá upratujú a čiastočne aj opravujú, samospráva im teraz ponúka ďalšiu pomoc v podobe materiálu a pracovných pomôcok.
    17.9.2014
    Autor: TASR
    0
  • Obce majú jedinečnú možnosť využiť na zveľadenie svojho katastra nezamestnaných i poberateľov sociálnych dávok, ak podpíšu zmluvu s úradom práce. Do procesu sa zapojil i Prešovský samosprávny kraj, ktorý ponúka obciam možnosť využiť týchto pracovníkov aj na úpravu okolia regionálnych ciest.
    16.9.2014
    Autor: pis
    0
  • Deti zo sociálne slabších rodín, seniori i mimovládne organizácie v Prešove sa môžu uchádzať o jeden z desiatich počítačov, ktoré mestu ponúkla spoločnosť Spravbytkomfort, a. s.
    9.9.2014
    Autor: TASR
    0
  • Finančný dar v hodnote 3500 eur prevzala dnes primárka oddelenia pediatrie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Jana Kopčíková z rúk predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka.
    3.9.2014
    Autor: TASR
    0
  •  Televízna relácia Magazín PSK mapuje dianie v Prešovskom kraji v mesiaci Júl-August z pohľadu krajskej samosprávy
    3.9.2014
    Autor: PSK
    0
  • Stredné školy v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) zaznamenávajú dlhodobý pokles počtu žiakov. Aj tento rok očakávajú v septembri asi o 780 žiakov menej, ako sa zapísalo v školskom roku 2013/2014.
    1.9.2014
    Autor: TASR
    0
  • Parlament Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vyčlenil z tohtoročného rozpočtu peniaze na rekonštrukcie niektorých stredných škôl, na opravu Divadla Jonáša Záborského a menšími financiami pomohol aj svojim zariadeniam pre seniorov či domovom sociálnych služieb.
    29.8.2014
    Autor: TASR
    0
  • Na Kapušianskom hrade prebiehajú práce na jeho obnovu, opravujú ho nezamestnaní. Úrad práce im prepláca mzdu počas práce na hrade. (foto: TASR)
    Na Kapušianskom hrade pracuje tento rok spolu 19 pracovníkov, štyroch z nich poskytla obec Kapušany z malých obecných služieb a na hrad chodia dva dni v týždni.
    20.8.2014
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračné foto)
    V rómskej osade vo Veľkom Šariši sa premnožili šváby. Mesto dnes preto uskutočnilo prvý postrek proti nim. Postreková látka proti švábom bola aplikovaná v troch bytových domoch, kde je po 10 bytov a čiastočne aj v bunkách.
    19.8.2014
    Autor: TASR
    5
  • (foto: TASR)
    Letná sezóna je v plnom prúde, pravidelná propagácia spolu s postupným skvalitňovaním služieb prináša destinácii Tatry-Spiš-Pieniny prvé ovocie. Prvú polovicu leta hodnotia tamojšie samosprávy a podnikatelia v porovnaní s minulými rokmi pozitívne.
    18.8.2014
    Autor: TASR
    0
  • Zrúcanina hradu Plaveč (foto: TASR)
    Hrad Plaveč v okrese Stará Ľubovňa má potenciál stať sa po obnove turistickou atrakciou v regióne. Tvrdí to koordinátor projektu jeho obnovy Martin Sárossy.
    18.8.2014
    Autor: TASR
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK