Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Kultúra a voľný čas

  • Organizátori Dobrého Festivalu majú pre metalových návštevníkov parádny mikulášsky darček.
    6.12.2019
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Prešovská kapela HPdB (High Performance Decibels) v zložení Miloš Humeník, Dušan Papp a Pavol Balčák o sebe hovorí, že hrá garážový jazzrock. Ich jedinečný sound a drive však presahujú žánrové i regionálne hranice.  Vo štvrtok, 5. decembra 2019, zahrajú v prešovskom Stromoradí.
    4.12.2019
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Vasiľ Rusiňák (vľavo ako otec), Zdenka Kvasková (v úlohe dcéry) a Ladislav Ladomirjak (ako Anton nápadník) v inscenácii Ostali hlupákmi, novom titule v repertoári prešovského DAD.
    Premiéru inscenácie s jednoduchou, ale divácky vďačnou dejovou zápletkou o otcoch, ktorí sa chcú čo najskôr zbaviť svojich dcér súcich na výdaj pripravuje na piatok 6. decembra činoherný súbor Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove.
    4.12.2019
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
  • Liečivé singletracky značky
    Nové značenia liečivých singletrackov (cyklochodníkov) v Bardejovských Kúpeľoch a ich okolí chce ešte do konca tohto roka zrealizovať Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) "ŠARIŠ"-Bardejov.
    30.11.2019
    Autor: Zuzana Kučová
    0
  • Eperia Narodeniny
    Eperia Shopping Mall mala svoje druhé narodeniny a tak sa rozhodli ich osláviť spolu s tými najmenšími!
    26.11.2019
    0
  • Foto: knihy z  knižnice grófa Samuela Dessewffyho
    Krajské múzeum v Prešove sprístupní vo svojom barokovom kaštieli v Hanušovciach nad Topľou nezvyčajnú prezentáciu. Na jednom výstavnom mieste sa tak ocitnú najnovšie zbierky z fondov histórie, etnológie a umeleckej histórie. Návštevníci tu uvidia rôzne nezvyčajné predmety, môžu spoznať ich príbeh a pôvodných majiteľov, ale aj ich remeselnú a spoločenskú cenu.
    26.11.2019
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • To, že sa nám december už nezadržateľne blíži nám pripomína všetka tá výzdoba v obchodoch, ale aj vianočné reklamy. Nad plánmi na Štedrý večer a Silvestrovskú noc ste už určite premýšľali, čo však urobíte s ostatnými dňami medzi tým? Pokiaľ sa 26. decembra nechystáte do práce, máme pre vás jeden tip!
    25.11.2019
    0
  • Katarzia
    Katarzia sa konečne zastavila aj u nás!
    25.11.2019
    Autor: AtoZ
    0
  • Priatelia hudby a poetických príbehov so štipkou divadelníctva, mali možnosť začiatkom novembra v štýlových priestoroch POETIKA bistro&coffe&wine vypočuť si známeho slovenského dramaturga, hudobníka, textára a speváka – Martina Geišberga.
    22.11.2019
    Autor: Dagmar Brucková
    0
  • GODZONE
    GODZONE sa na svojej tour zastavil aj v Prešove v mestskej hale a my sme boli pri tom!
    20.11.2019
    Autor: AtoZ
    0
  • 1. miesto Tibor Šarišský - Mláka (Prešov)
    Fotografická súťaž Choď a foť z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska úspešne napísala svoju ďalšiu kapitolu. Do siedmeho ročníka súťaže o najkrajšie zábery z Prešovského kraja bolo prihlásených 431 snímok. Najviac v kategórii Príroda.
    20.11.2019
    Autor: František Baláž
    0
  • 30 rokov po Nežnej spolu s priateľmi hráme a spievame. To je predsa super. Srdečne pozývame na náš koncert. Núdzový východ - Dano Hurtuk, Vlado Šipoš, Janko Višňovský, Dušan Papp. Východ - Tomáš Višňovský, Dano Hurtuk, Janko Višňovský, Dušan Papp. Klenoty - Michal Gál, Miro Sivák, Marcel Kokinčák, Jaro Janek, Marek Šoltýs, Jozef Marcin, Adam Kaščák, Lukáš Valkučák a kamaráti Martin Sejk a Paly Kovaľ, ..
    17.11.2019
    Autor: smARTin
    0
  • Svetová hviezda André Rieu, vychýrený ako „kráľ valčíka“, sa po štyroch rokoch vráti na Slovensko. Inštrumentalista, ktorý sa ročne predstaví pred približne 600 000 divákmi, svojím vystúpením ulahodí nielen milovníkom vážnej hudby. S veľkolepým orchestrom Johanna Straussa sa 10. júna 2020 predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.
    14.11.2019
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Pozvánka
    Odborníci z oblasti archeológie predstavia v Stropkove výsledky svojich teoretických bádaní, ale aj horúce novinky z terénnych výskumov. Tri desiatky archeológov si v reprezentačnej sieni kaštieľa vypočujú 11 prednášok a 4 posterové prezentácie. Na seminári budú prezentované aj nové informácie o archeologických dokladoch osídlenia v okolí Stropkova.
    12.11.2019
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • scorpions2 VIVIEN
    Legendárna skupina SCORPIONS už o pár dní ovládne pódium na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Okrem najznámejších hitov potešia i premakanou scénou a energickou show. Rockeri sa na vystúpenie v Bratislave tešia. Na Slovensko posielajú pozdravy.
    12.11.2019
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • 15.novembra bude v Mestskom múzeu a galérii vo Veľkom Šariši vystavovať svoje diela Veľkošarišanka Veronika Očipová (30). Svoj talent pre maľovanie objavila len tohto roku a o pár dní bude mať svoju samostatnú výstavu. Fitnesska a umelkyňa bude vystavovať svoje abstraktné diela i maľby Veľkého Šariša.
    11.11.2019
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • Mesto Prešov a Galéria v Caraffovej väznici vás pozývajú na unikátnu výstavu. Už 12. novembra máte jedinečnú možnosť zažiť v priestoroch galérie emócie, tradície aj trochu iný pohľad na kultúru našich predkov.
    7.11.2019
    0
  • Nová výstava Krajského múzea v Prešove mapuje novembrové udalosti roku 1989 z pohľadu Prešovčanov. Autentické fotografie zachytávajú emócie ľudí, udalosti a atmosféru pádu komunistického režimu. Výstava je venovaná 30. výročiu Nežnej revolúcie.
    6.11.2019
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • Do Prešovského kraja zavítalo v letných mesiacoch (júl, august) roka 2019 opäť viac turistov v porovnaní s tým istým obdobím v predchádzajúcom roku. Počet návštevníkov ubytovacích zariadení medziročné vzrástol o 21%.
    6.11.2019
    Autor: KOCR SVS
    0
  • Daniel Mesarc
    Divadlo Jonáša Záborského – útvar osvetovej činnosti v Prešove, Prešovský samosprávny kraj, Mesto Sabinov a Mestské kultúrne stredisko v Sabinove uskutočnili regionálnu súťažnú prehliadku folklórnych skupín z okresov Prešov a Sabinov pod názvom KRÁSA ŽIVOTU 2019.
    6.11.2019
    Autor: Michal Kišeľák
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK