Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Kultúra a voľný čas

  • Slovenskí melancholici Gloom predstavili singel Everything Ends z pripravovaného nového albumu Awaken, ktorý vyjde pod hlavičkou domáceho vydavateľstva Slovak Metal Army.
    8.2.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Mesto Prešov chystá verejné obstarávanie pre projekt revitalizácie verejného priestranstva na Slanskej ulici v mestskej časti Nižná Šebastová. Pribudne zeleň, lavičky i nové osvetlenie.
    6.2.2020
    0
  • Trilobeat hneď začiatkom roka 2020 vyráža na cesty s novým koncertným programom doplneným aj o originálne vizuálne prvky. Inštrumentálny progrock, džez a pop postavený na zvuku klavíra a priečnej flauty v kompozíciách Jakuba Mikulu vytvárajú hodnotnú hudbu s intelektuálnou hĺbkou. Hudobný zážitok v sprievode autorských vizualizácií pohltí všetky zmysly prirodzene plynúcimi emóciami.
    3.2.2020
    Autor: Michal Neffe
    0
  • Archív Peter Cmorik
    O tom, že život človeka dokáže zmeniť jediná sekunda, sa presvedčili už mnohí. Najnovšie sa do kategórie ľudí, možno až s fatálnymi skúsenosťami tohto druhu, zaradil i slovenský spevák Peter Cmorik, pre ktorého sa stala takmer osudnou jazda na motokárach. I keď, našťastie, „iba“ vo videoklipe k najnovšej skladbe Dnes to príde.
    1.2.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Novinar Ondrej a asistentka Emmi ©foto Łukasz Wojciechowski
    Film Sviňa sa stáva čoraz častejšou témou spoločenských rozhovorov. Už z traileru je zjavné, že pôjde o drsný film, ktorý naozaj verne znázorní realitu, ktorú dnes na Slovensku žijeme. Na premiéru v Prešove príde aj rodáčka Gabriela Marcinková.
    28.1.2020
    Autor: Perla Žinčíková
    0
  • Film Sviňa je tým filmom, ktorý by si mal pozrieť každý. Aj preto filmu venujú veľkú pozornosť nielen tvorcovia, ale aj jeho protagonisti, ktorí sa osobne zúčastnia predpremiéry v meste Prešov. Rezervovať si miesto na slávnostnej predpremiére je možné už dnes.
    22.1.2020
    Autor: Perla Žinčíková
    0
  • Benefičný Koncert Pre Bytovku Mukačevská
    19. 01. 2020 sa odohral v Tatran Hanball Aréne benefičný koncert pre ľudí z postihnutej bytovky na Mukačevskej 7. Vystúpili mnohé známe mená ako Lukáš Adamec, Katka Knechtová, Kandráčovci, ElevenHill a mnohí další! Samozrejme PIS si to nenechal ujsť.
    20.1.2020
    Autor: AtoZ
    0
  • Archív Ivo Bič
    Košičan Ivo Bič, po rokoch pôsobenia v jednej z najúspešnejších slovenských kapiel, oživuje svoju sólovú spevácku kariéru. Reštart zahájil videoklipom Unavený.
    16.1.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Výročie sa rozhodla osláviť celoročnou aktivitou 95 knižničných radostí.
    16.1.2020
    Autor: Gabriela Futová
    0
  • Benefičný koncert pre obyvateľov z Mukačevskej ulice v Prešove
    19. januára sa chystá benefičný koncert na pomoc pre obyvateľov výbuchom poškodeného bytového domu na Mukačevskej ulici 7 v Prešove. Výťažok z koncertu pomôže ľuďom dotknutým tragédiou, ktorá sa v Prešova stala 6. decembra 2019.
    16.1.2020
    0
  • OZ Májový úsmev sa v roku 2019 zameralo na posilnenie zdravia a medziľudských vzťahov. Pre svoje členky usporiadalo výlety a príjemné podujatia vďaka dotácii mesta Prešov.
    10.1.2020
    0
  • Gregos_Danali Foto
    Prešovské Stromoradie ponúklo za prvý rok svojho fungovania bohatú programovú dramaturgiu, v ktorej pokračuje aj v roku 2020. Po koncertoch IMT Smile a party Malalata All Night zakončia Prešovčania tento týždeň v sklade hudby koncertom kresťanského speváckeho zboru Gregos z Gregoroviec. V sobotu 11.1. Odznejú vianočné piesne, šarišské a klasické koledy v rockových úpravách, gospelové piesne aj vybrané hity z populárnej hudby v úpravách napríklad pre štvorhlasy aj s kapelou. Niektoré piesne Gregosu ste mohli počuť na koncertoch pre Martinu a Jána v Gregorovciach či festivale Pohoda.
    9.1.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Metódy vypočúvania a získavania informácií
    Oproti sedí podozrivý. Hovorí pravdu alebo klame? Je svedok alebo zločinec? Ako sa mu dostať pod kožu? Chcete vedieť, ako investigatívci čítajú mysle a ako sa dostávajú k pravde?
    9.1.2020
    Autor: Stanka Obložinská
    0
  • V prešovskej mestskej galérii Caraffka opäť dostávajú priestor všetci, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru, no dokážu povýšiť kresbu alebo maľbu na jedinečné umelecké dielo.
    3.1.2020
    0
  • Najnovšie zimné a jarné tipy na výlety nájdu čitatelia vo štvrtom vydaní Turistických novín Prešovského kraja, ktoré publikuje Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska na sezónu zima a jar 2020.
    19.12.2019
    Autor: František Baláž
    0
  • Najkrajšie zábery Prešovského kraja z roka 2019 sú prístupné širokej verejnosti vo foyer Divadla Jonáša Záborského v Prešove.
    18.12.2019
    Autor: František Baláž
    0
  • Martin Kudla
    V partnerskom meste Prešova, poľskom Nowom Saczi otvorili 108. ročník vernisáže SALON 2019, ktorú tradične usporiadalo Združenie poľských umelcov a dizajnérov - Oddzial Zwiazku Polskich Artystow Plastyków Nowy Sacz. Cenu si priniesol prešovský umelec Martin Kudla.
    17.12.2019
    0
  • Dr. Holečko - MS
    Začiatok vianočného adventu bol aj v tomto roku v živote začínajúcich literárnych autorov spätý so súťažou Gorazdov literárny Prešov, ktorá v svojej 24 ročnej tradícii patrí k jednej s najstarších literárnych súťaží.
    10.12.2019
    Autor: Dagmar Rusnáková
    0
  • Pozvánka
    Výber najkrajších fotografií Prešovského kraja, ktoré zaslali fotografi do súťaže Choď a foť 2019, môže verejnosť vidieť na putovnej výstave. Prvou zastávkou bude už tradične Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, kde sa výstava začne vernisážou pre širokú verejnosť. Vernisáž je naplánovaná na 17. decembra.
    9.12.2019
    Autor: František Baláž
    0
  • AMC cover
    Prešovské AMC TRIO má po štyroch rokoch nový autorský album. Nemá konkrétne pomenovanie, ale na obale nájdete označenie AMC TRIO Plus, čo značí, že sa na ňom podieľali okrem trojice Peter Adamkovič, Martin Marinčák a Stanislav Cvanciger aj ďalší hudobníci. K nim sa navyše pripojili renomovaní hostia, huslistka Regina Carter a saxofonista Eric Marienthal. Novinku predstaví AMC Trio naživo domácemu publiku už tento utorok 10.12. v prešovskom Stromoradí. Do života ju uvedie sedemnásobný držiteľ Grammy, trubkár Randy Brecker, s ktorým si nové skladby aj spoločne zahrajú.
    9.12.2019
    Autor: Edo Kopček
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK