Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kultúra a voľný čas

  • Mesto Prešov bude jedným zo slovenských miest, ktoré sa stanú dejiskom jedinečného koncertu, ktorý prinesie kultúru naživo priamo na sídlisko. Keďže pri hromadných podujatiach naďalej platia obmedzenia, vystúpenia umelcov si budete môcť vychutnať bezpečne z pohodlia obývačiek.
    19.5.2020
    0
  • Populárna slovenská skupina PARA, ktorá tento rok oslavuje štvrť storočnicu, zareagovala na aktuálnu situáciu, ktorá obrátila život naruby celému svetu, originálne. Spolupatričnosť, a že sme v tom spolu, pripomenula pesničkou DOMA DOBRE. Do nového klipu kapela zapojila fanúšikov. Nájdete sa v novom videoklipe?
    16.5.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Knižnica Slniečko
    Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove po viac ako dvoch mesiacoch otvorila v stredu 13. mája dvere niekoľkých prevádzok. Svojich čitateľov knihovníci privítali na pobočkách na Sídlisku 3 a Sídlisku 2, na Sekčove a v detskej knižnici Slniečko.
    14.5.2020
    Autor: Iveta Hurná
    0
  • Počas pandémie, keď sme boli doma, vznikal často priestor na vznik niečoho nového. Mnoho umelcov, hudobníkov, hercov pustilo uzdu svojej fantázií a vymýšľali, akým spôsobom sa k ľuďom priblížiť.
    14.5.2020
    0
  • Šarišská galéria dnes prišla s oznamom, že opäť otvára svoje brány pre návštevníkov.
    12.5.2020
    Autor: J. Kolivošková
    0
  • Asociácia Hudobných Klubov Slovenska
    Majitelia sedemnástich slovenských hudobných klubov sa stretli vo štvrtok 7. mája v Novom Meste nad Váhom, kde v klube Blue Note riešili súčasnú situáciu, ktorá paralyzovala ich krehkú životaschopnosť, hľadali možnosti zachovania svojej existencie a zároveň iniciovali vznik Asociácie Hudobných Klubov Slovenska. Zatiaľ ide o pracovný názov, ktorý doladia s tým, že momentálne hľadajú právnu formu, pod ktorou bude asociácia existovať. Pod spoločným združením chcú na úvod začať komunikáciu s tromi partnermi, a to s Ministerstvom Kultúry, Fondom na podporu umenia a SOZA.
    11.5.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Akustika - koncert online
    Prešovská skupina Akustika prišla podobne ako všetci jej hudobní kolegovia o živé hrania až do odvolania. Napriek obmedzeniam idú hudobníci aspoň čiastočne podľa plánu a pracujú na nových pesničkách.
    7.5.2020
    Autor: Edo Kopček, PR manažér Akustiky
    0
  • Peter Debnár sa po rozpade jeho domovskej kapely Raindown autorsky stiahol z hudobnej scény na dlhých sedem rokov. V týchto dňoch sa hlási o slovo so svojím producentským projektom CRYSTALIST. Priaznivci spevákovej predošlej kapely okamžite spoznajú jeho nezameniteľný hlas či charakteristický skladateľský rukopis. Svoj nový projekt obohatil výrazne o elektroniku, ku ktorej v posledných rokoch silno inklinuje a nebojí sa primiešať atmosféru 80tych rokov. Crystalist je výsledkom muzikantskej túžby po dlhoročnom hudobnom blackoute tvoriť novú hudbu s tým rozdielom, že sa nejedná o kapelu, ale projekt, ktorý ponúkne featuringy s pestrou škálou hostí. Prešovčan sa ocitol opäť na začiatku a ponúka singel Like a Rolling Stone, v ktorom sa k nemu pridala Katarína Knechtová.
    7.5.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Potulky Prešovom AtoZ
    Každý z nás by si najradšej užíval májové slnečné lúče, no všetci sedíme doma. Tak vám ich prinesieme aspoň spoza objektívov dvoch mladých chlapcov.
    5.5.2020
    Autor: AtoZ
    0
  • Takto pred dvomi rokmi mali mať svadbu Ján Kuciak a Martina Kušnírová. Málo kto zmenil v posledných rokoch Slovensko viac, než tento talentovaný mladý novinár. Dnešok je mimochodom aj Svetovým dňom slobody tlače. Aj preto sme opäť vznikol tento Koncert pre Martinu a Jána, na ktorom v live streame zahrali Stroon a Jožko Lupták.
    3.5.2020
    Autor: smARTin
    0
  • Najviac zo všetkého, chcel by som asi ... aby sa blýskalo, na lepšie časy. Refrén novej skladby slovenského speváka Lukáša Adamca hovorí v aktuálnej situácii, ktorú prežívame, z duše azda všetkým. Prostredníctvom nového videoklipu ku skladbe NAJVIAC spomína na najšťastnejšie obdobia strávené na pódiách, zároveň však verí, že už čoskoro sa život vráti do normálu.
    30.4.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Vystúpenie
    Huslista Filip Jančík si pre Prešovčanov pripravil prekvapenie. Zahrá priamo pod ich oknami.
    27.4.2020
    0
  • Za dverami knižníc Prešovského samosprávneho kraja sa život napriek šíreniu koronavírusu nezastavil. Vo virtuálnom svete čitateľom, ale aj verejnosti, denne ponúkajú rozmanité aktivity, súťaže, ako i dôležité informácie o stave pandémie. V týchto dňoch zamestnanci knižníc realizujú aj potrebné rekonštrukčné a odborné práce súvisiace s revíziou knižného fondu.
    27.4.2020
    Autor: A. Zboranová
    0
  • Plagát
    Galéria kýchani mozgu a Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity v Prešove Vás pozýva na e-výstavu kresleného humoru, ktorá je prístupná od 22. apríla 2020 vo virtuálnej galérii.
    23.4.2020
    Autor: Peter Haľko
    0
  • White Place
    Psych-popová štvorica White Place z východného Slovenska vypúšťa do sveta ďalšie hudobné video. Vizuálnej formy sa dočkala pieseň Books z debutového albumu Room, ktorý bol vydaný koncom augusta minulého roka bez akéhokoľvek predchádzajúceho avíza.
    20.4.2020
    Autor: Matej Kráľ
    0
  • Krajské múzeum v Prešove spustilo v stredu 8. 4. nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou. Pripravené sú atraktívne témy ale aj zaujímavé ceny. Ďalšou novinkou, ktoré múzeum ponúka je pomoc pri oceňovaní starožitností a prehliadka aktuálnych výstav na webe múzea.
    17.4.2020
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • Komajota
    Prešovská kapela Komajota mala v týchto dňoch tráviť čas so svojimi fanúšikmi na klubovom turné k 15 rokom vzniku kapely. Namiesto toho bude vysielať online koncert zo skladu hudby v prešovskom Stromoradí.
    17.4.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) spustila e-výstavu fotografií prešovského fotografa Petra Sedláka z minuloročných veľkotýždňových procesií v sicílskom meste Trapani. Výstavou s názvom Svietiene5 chcú organizátori vyjadriť symbolickú podporu Taliansku, ktoré patrí medzi krajiny najviac postihnuté koronavírusom.
    7.4.2020
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Aj keď za zatvorenými dverami, sme tu pre Vás stále virtuálne otvorení!
    2.4.2020
    Autor: Rudolf Dupkala
    0
  • VIVIEN
    Svetlo sveta uzrel nový singel kapely OneRepublic. Vznikol počas dobrovoľnej karantény členov skupiny. Pieseň Better Days je plná nádeje a vyzýva ľudí k optimizmu. Časť výnosu z predaja singla poputuje fondu COVID-19 Relief Fund nadácie MusiCares na pomoc umelcom, ktorých živobytie bolo ovplyvnené pandémiou.
    30.3.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK