Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kultúra a voľný čas

  • Množstvo tipov na výlety, zaujímavé rozhovory a novinky z oblasti cestovného ruchu. Menovaným témam sa venuje 5. číslo Turistických novín Prešovského kraja, ktoré vydáva a distribuuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
    13.7.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Mária ako sestra červen. kríža a osobné predmety
    Krajské múzeum v Prešove – Kaštieľ Hanušovce nad Topľou vystavuje jedinečný komplet predmetov svadobného vena rodu Dessewffy. Tento unikátny súbor osobných predmetov odhaľuje intimitu rodiny a podľa zástupcu riaditeľa múzea Samuela Brussa ho môžeme považovať za jeden z najvýznamnejších na Slovensku. Návštevníci tu uvidia napríklad zásnubný prsteň, rodové striebro či osobné tkaniny a bielizeň nevesty.
    8.7.2020
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • AUTOkino pod hradom 2019
    AUTOkino pod Hradom Šariš je späť. Po minuloročnom úspechu organizátori opäť potešia nadšencov kinematografie, ktorí si obľúbili filmové zážitky pod holým nebom. Tento rok sa bude premietať dokonca dvakrát.
    8.7.2020
    Autor: Vladimír Tomek
    0
  • Úspešní pesničkári PACI PAC, ohlásili skvelé správy! Okrem nového videoklipu Superhrdina, v ktorom sa úlohy záporáka zhostil známy slovenský herec Roman Pomajbo, veselá dvojica zverejnila i nové dátumy úspešného turné, Paci Pac a kamaráti, ktoré bolo kvôli pandémii prerušené. Deti i rodičia sa čoskoro dočkajú aj nového cédečka!
    8.7.2020
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • OJF 2020
    Priaznivci nielen jazzovej hudby sa môžu tento rok tešiť na festival, ktorý absentoval posledné dva roky v kalendári open air podujatí. Už tradične sa bude konať na brehu jazera v prírodnom amfiteátri vo skvelej a takmer rodinnej atmosfére. „Snažíme sa navrátiť náš festival na Zelenú vodu napriek pandémii aj zlej ekonomickej atmosfére v spoločnosti. Bude to zrejme jediný jazzový letný festival na Slovensku, aj keď tentokrát v jednodňovej verzii. Veríme, že nás naši diváci neopustili a prídu nás podporiť„ konštatuje Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.
    1.7.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Upratovanie Domaše
    Dobrovoľníci vyzbierali na Domaši počas uplynulej soboty (27. júna) približne 15 vriec odpadu. Na upratovaní okolia tejto perly východu v časti Petejovce sa zúčastnilo vyše 20 ľudí.
    1.7.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Aktéri cestovného ruchu na Hornom Zemplíne adresovali počas piatkového (26. júna) stretnutia na Domaši predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi a ministrovi dopravy a výstavby SR Andrejovi Doležalovi viaceré požiadavky. Obaja sa tak mali možnosť oboznámiť s reálnou situáciou v oblasti turizmu na krajnom východe Slovenska.
    1.7.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • Už tento piatok 3.7.2020 môžete na Floriánovej ulici zažiť obľúbené podujatie Podaj ďalej knihu a letné handmade trhy. Deti sa môžu tešiť aj na interaktívne čítanie či kreslenie.
    30.6.2020
    0
  • Unikátny festival plný filmových zážitkov pod holým nebom - Filmová noc na hrade (FNNH), bude mať tento rok neplánovanú pauzu. Organizátori presúvajú 9. ročník na rok 2021.
    24.6.2020
    Autor: Vladimír Tomek
    0
  • Mesto Prešov pozýva všetky deti a ich rodičov stráviť skvelý víkend plný zábavy v Jazdeckom areáli. Pripravený je program plný zábavy a nebude chýbať ani jazda na koni.
    24.6.2020
    0
  • Prešovská skupina Komajota hlási návrat na koncertné pódiá. Už tento piatok 19.6. sa predstaví naživo v žilinskom klube Smer Klub 77. Po dvoch online koncertoch, ktoré absolvovala počas uplynulého obdobia, kedy boli kluby úplne zatvorené sa hudobníci tešia, že budú môcť opäť stretnúť svojich fanúšikov naživo. Koncert sa uskutoční za dodržania aktuálnych hygienicko-bezpečnostných pokynov Úradu verejného zdravotníctva.
    17.6.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • V mestskej galérii Caraffka sa uskutočnila výstava talentovaných umelcov, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru, no dokážu vytvoriť jedinečné umelecké diela.
    15.6.2020
    Autor: Janette Langová
    0
  • Po úspešnom minuloročnom nultom ročníku sa Wave centrum nezávislej kultúry rozhodol aj tento rok usporiadať Prešovské vínne slávnosti. Víno a sprievodný program si znova budete môcť vychutnať pod holým nebom.
    12.6.2020
    0
  • Mestská Galéria Caraffka dala opäť priestor všetkým, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru, no dokážu povýšiť kresbu alebo maľbu na jedinečné umelecké dielo. V priestoroch galérie na návštevníkov čakajú diela 38 autorov.
    9.6.2020
    0
  • Aj v neľahkých časoch máme pre vás dobré správy. Letné kino POCITY bude premietať filmy pod hviezdnou oblohou aj tento rok. V záhradnom kine na Masarykovej ulici (za Kinom Scala) si tak už po tretíkrát budete môcť vychutnať neopakovateľný filmový zážitok.
    9.6.2020
    0
  • Slovenské duo Kinsfolk predstavuje nový singel All My Friends Are Getting Married. K novinke pripravili hudobníci parádny retro klip zo svadobných VHS kaziet svojich rodičov a rodičov svojich priateľov. Finálny zvuk pesničky zverili opäť dánskemu producentovi Joelovi Krozerovi, s ktorým si vyskúšali spoluprácu na predošlom singli Tough Girl.
    8.6.2020
    Autor: Edo Kopček, PR manažér Kinsfolk
    0
  • Banned Society, predstavitelia ukrajinského chill wave, predstavujú svoj aktuálny singel First night, is it for real? priaznivcom elektronickej muziky na Slovensku. V klipe sprostredkujú milostný príbeh s autentickou atmosférou americkej road movie. Nechýba romantika na pozadí cestných motelov, trblietajúcej sa diaľnice a jazda autom. To kontrastuje s dejom založeným na posolstve, že v láske neexistujú stereotypy ani predsudky.
    4.6.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Krajské múzeum v Prešove predstaví autentické fotografie zberateľa hmotnej a duchovnej ľudovej kultúry šarišského regiónu Jána Lazoríka. Tie svojou témou približujú ťažký život roľníkov na východnom Slovensku ako aj náročnú cestu obilného zrna až k finálnemu produktu, chlebu. Nová výstava je obohatená aj o trojrozmerné exponáty z etnografickej zbierky Krajského múzea.
    3.6.2020
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • Niektoré prevádzky interiéry neupravujú, každý druhý stôl však plánujú obsadiť rezerváciou. Zdroj_Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Rozhodnutie krízového štábu o 4. fáze uvoľnenia opatrení ako líder v segmente čapovaného piva vítame. Rovnako pozitívne reagujú aj prevádzky, dva dni po vyhlásení uvoľnení sme zaznamenali objednávky na 2100 hl piva. Priemerná prevádzka pritom počas celej letnej sezóny predá asi 34 hl piva.
    21.5.2020
    Autor: Alexandra Gallisová
    0
  • CEKOVSKY cover
    Marián Čekovský prichádza s novým videoklipom a singlom z albumu Best On, ktorý vyšiel ku koncu roka 2019.
    19.5.2020
    Autor: Edo Kopček
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK