Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Blog

strana 2 / 5
  • foto: Google
    Špeciálne upravené autá Googlu už 11. apríla začnú jazdiť Slovenskom, vyrazia tiež do Prešova. Budú fotografovať ulice, historicky a kultúrne dôležité miesta pre službu Street View.
    5.4.2012
    Autor: greatmilan
    24
  • Blog, osobný názor/Dnes okolo piatej popoludní sa mi stala veľmi nepríjemná vec. Fotil som zábery z dopravy, situáciu na cestách v zime, ktoré si odo mňa ako fotoreportéra vyžiadal Prešovský Informačný Server. Na čerpacej stanici pri vjazde do Prešova v smere od Popradu som urobil aj niekoľko ilustračných záberov policajného auta, ktoré bolo pri "benzínke" odstavené. Hľadal som uhol pohľadu, aby som splnil svoj kompozičný zámer, sfotiť auto so snehom. Kráčal som smerom domov zábery spracovať.
    20.1.2012
    Autor: greatmilan
    57
  •  Keď počas tohtotýždňového koncertu newyorskej filharmónie zazvonil mobil, nahnevaný dirigent orchester zastavil. Takéto situácie sa v dnešných časoch ale stávajú a záleží od účinkujúceho, ako sa zachová a či sa nechá vytočiť. Podobný prípad sa udial minulý rok aj v Prešove, na koncerte vážnej hudby v židovskej ortodoxnej synagóge.
    15.1.2012
    Autor: greatmilan, Jakub Haško
    12
  • Pozrite si zábery zo života vo fínskych Helsinkách objektívom prešovského fotoreportéra.
    27.7.2011
    Autor: greatmilan
    7
  • (foto: Frenky)
    Po Januárovej blamáži sa veľký Heloween dostavil do malého Prešova. Ja vďaka PIS aj so synom sme sa ocitli pred Mestskou halou s novým stropom.
    1.5.2011
    0
  • Ilustračné foto - greatmilan: kamienky na chodníkoch
    Obdivujem skvelé možnosti pre cyklistov v meste. Je potrebné už len pozbierať kamienky, ktoré ostali po zime. Podľa možností ...to už malo byť spravené.
    18.3.2011
    Autor: greatmilan
    0
  •  Ozveny Jedného sveta. 11. Medzinárodný festival dokumentárnych filmov na Filozofickej fakulte PU priniesol nový nadhľad o veciach, ktoré sa dotýkajú aj nás. Som rád, že som našiel čas aspoň na posledný posledný z troch dní festivalu a posledné tri filmy. Dokumentárny filmový štýl dáva človeku osobnú skúsenosť s danou realitou, kultúrou a spoločnosťou. Napriek možno nejakej odlišnej snahe tvorcov filmov, je to o pravde.
    4.3.2011
    Autor: greatmilan
    0
  • ilustračné foto / The Raw Men Empire naživo v Prešove / by greatmilan
    The Raw Men Empire sú na európskom turné. Po skvelom koncerte v Prešove mi chlapci z Tel Avivu vysvetlili, čo stojí za ich hudbou a naznačili že na neľahkú situáciu Izraela vidia jediné riešenie - mier. A spoločnú reč sme našli aj pri britskom zvuku.
    20.2.2011
    Autor: greatmilan
    0
  • Prezradím Vám jeden skvelý kúzelnícky trik. Parádne sa na tom človek pobaví a najmä, zaujme divákov. Tento trik sa zvykne prevádzať pri špeciálnych príležitostiach, kedy je potrebné, aby sa divák nadchol a následne urobil to, čo mu kúzelník povie. Poďme teda priamo ku ingredienciám... .
    24.11.2010
    Autor: Marián Dunaj
    8
  • Zatiaľ čo polícia beztrestne jazdí a parkuje kde chce, hnevá pokutami bežných šoférov a chodcov.
    12.7.2010
    Autor: Milan Ferenčík
    0
  • V prešovskej mestskej hale sa uskutočnil predvolebný míting strany Smer. Moje osobné pocity sú negatívne.
    29.5.2010
    Autor: Milan Ferenčík
    4
  • Skončil sa prvý ročník tipovacej súťaže na PISke. Súťaže sa zúčastnilo spolu 61 registrovaných návštevníkov stránky, z toho väčšina tipovala pravidelne. Tipovali sme futbalové zápasy ročníku 2008/2009.
    6.6.2009
    0
  • Šiel som ulicami Barcelony a zrazu som zistil hroznú pravdu – Európa zomrela v Auschwitzi. Zabili sme šesť miliónov Židov a vymenili sme ich za dvadsať miliónov moslimov. V Auschwitzi sme spálili kultúru, myslenie, kreativitu a talent. Zničili sme vyvolený národ, naozaj vyvolený, pretože splodil nádherných ľudí – osobnosti, ktoré zmenili svet.
    1.2.2009
    0
  • V našom hlavnom meste sa 27. Januára v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca odovzdávali ocenenia štátu Izrael a inštitútu Yad Vashem, Spravodlivý medzi národmi. Ocenenie Spravodliví medzi národmi je významné uznanie Štátu Izrael ľuďom nežidovského pôvodu, ktorí riskovali svoj život, aby zachránili Židov počas druhej svetovej vojny.
    28.1.2009
    0
  • SMER-SD občanom vo svojom volebnom programe sľuboval, že: „považuje za potrebné dosiahnuť v spolupráci so samosprávou dostupnejšie a kvalitnejšie služby cestujúcej verejnosti bez zvyšovania základného cestovného počas celého volebného obdobia 2006 – 2010“. Logicky by dosiahnutie uvedenej požiadavky malo byť najľahšie tam, kde má Smer-SD v rukách vedenie samosprávy i svojich členov v orgánoch dopravcu, ako je to v prípade prešovskej SAD-ky.
    23.1.2009
    0
  • Konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou nemal len diplomatický rozmer. Na čas sa zastavili dodávky plynu.
    22.1.2009
    0
  • V dnešných dňoch sa čoraz viac hovorí o blízkovýchodnom konflikte. Je to preto, že dianie posledných dní v pásme Gazy zaujíma celý svet. V časoch keď len tzv. Palestínci ostreľujú raketami Izraelské mestá a dediny či z pásma Gazy, alebo z Libanonu to pre svet nie je zaujímavé, veď umierajú len Židia a ničí sa len židovský majetok. Ale keď Izrael prestane mať trpezlivosť a odpovedá stáva sa to, že palestínski hrdinovia raketové základne umiestnia v školách a mešitách a keď Izrael odpovedá na miesta z ktorých sa strieľa umierajú deti a bohabojní ľudia ktorí sa chtiac - nechtiac stali rukojemníkmi nespravodlivej vojny. Prečo nespravodlivej by som Vám vysvetlil nasledovnými riadkami, ktoré boli vyňaté z diskusie na serveri Ynet v Izraeli a mnou preložené z hebrejského do slovenského jazyka. Za trpezlivosť a záujem o pravdu Vám vopred ďakujem.
    18.1.2009
    0
  • Keďže nedávne školské prázdniny boli relatívne dlhé, obzerali sme sa po možnosti kam ísť zalyžovať a zaplniť tieto voľné dni deťom športovou aktivitou namiesto obligátnej televízie a počítača.
    12.1.2009
    0
  • Neustála propagácia zvyšovania kvality prešovskej mestskej hromadnej dopravy nás – občanov Prešova sprevádza už dlhšiu dobu na každom kroku. Nákup nových autobusov – kvalitnejších, nákup nových trolejbusov – kvalitnejších, výstavba nových autobusových zastávok – krajších a možno kvalitnejších, skrášlenie starých autobusov a trolejbusov rôznymi farebnými maľbami alebo reklamami – estetickejšie, posilnenie a zvýšenie kontroly používania cestovných lístkov viacerými revízormi – ekonomickejšie. Mne sa však načrtá otázka, na odpoveď ktorej sa hľadajú pozitívne slová zúfale ťažko. KDE JE KVALITA tých, ktorí mestskú hromadnú dopravu priamo poskytujú, VODIČOV DOPRAVNÝCH PROSTRIEDKOV???
    25.8.2008
    0
  • Dnes Janu prekvapím. Mám pre ňu darček k meninám. Vedela som, že si píše denník. Preto som jej kúpila zápisník s obrovskou kyticou ruží na obale. Taký by som aj ja chcela, veď v dvanástich o takom snívalo vtedy každé dievča. Naši si šli ľahnúť po odvysielaní nejakého filmu jediného programu vtedajšej televízie a ja som v šuflíku, kde mama mala uložené šijacie potreby, hľadala vhodnú stuhu na previazanie darčeka pre moju najlepšiu kamarátku. Jana bývala v byte hneď pod nami na ulici Obrancov mieru v bloku, pred ktorým boli vtedy pred 40 rokmi dva neveľké rodinné domy so záhradami a tie končili Torysou. Ona bývala na šiestom a ja na siedmom poschodí. Zo záhrad je dnes zelená plocha s hádzanárskou halou. Z našich okien bol parádny výhľad na celé mesto - bolo vidieť celú Levočskú ulicu až po elektráreň, vodárenskú vežu na Táborisku, prešovské kostoly, dokonca aj synagógu ukrytú medzi strechami starých domov... Akosi sa nedalo spať. Na hluk vlakov neďalekej železnice som bola zvyknutá, ale zvonku bolo počuť iné zvuky. Levočskou šla nepretržitá kolóna vojenských áut, obrnených vozidiel a tankov. Asi znovu nejaké vojenské cvičenie, prebehlo mi mysľou, veď tie boli často. Napokon ma predsa len premohol spánok.
    21.8.2008
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK