Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Archív článkov

  • Obsadenie Rockovej ligy 2002 je už známe. V ABC - centre voľného času (ABC-CVČ) v Prešove sa uskutoční už 17. ročník tejto nesúťažnej prehliadky amatérskych skupín.
    13.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Samospráva nie je všemohúca Zdá sa, že i v dvanástom roku existencie samosprávy miest a obcí na Slovensku máme problémy so zaradením tejto úrovne verejnej správy do pozície, ktorá jej prináleží. Na jednej strane existuje množstvo výhrad voči jej predstaviteľom i voči službe, ktorú vykonávajú, na druhej strane, čím ďalej, tým viac ľudí vníma samosprávu ako adresáta, na ktorého je náležité obrátiť sa v tiesni. A tak sa na radniciach, či obecných úradoch stretávame s ľuďmi, alebo písomnosťami, cez ktoré chcú po nás občania riešenia problémov z každej oblasti života. Neberúc do úvahy kompetenčné, alebo kapacitné možnosti. Prosia, žiadajú, vyhrážajú sa, alebo "lobujú". Výsledkom je, alebo vyriešenie problému, alebo pocit krivdy a zanevretie na všetko, čo so samosprávou súvisí...
  • Svoju premiérovú výstavu uviedla mladá prešovská fotografka Vladimíra Bajerovská. Jej fotografie z juhovýchodnej Ázie budú dva mesiace vystavené v Cafe Gallery - Bossa noha v Prešove.
    11.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • V rekreačnej oblasti Drienica sa 23. februára uskutoční tretí ročník akcie Semtex Snowboard Fest, ktorý organizuje prešovská agentúra Boardcore. Táto súťaž snoubordistov je zaradená, po prvýkrát na východe Slovenska, do programu Slovenského pohára.
    9.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Americká formácia Sabot vyrazila svojím koncertom dych obecenstvu v prešovskom Time Clube. Sobotňajšia exhibícia dua Hilary Binder - bicie a Chris Rankin - basová gitara, zložená z pätnásť až dvadsať minútových blokov, publikum doslova vťahovala do sveta Sabot. Maximálne inštrumentálne výkony oboch hudobníkov prítomných, miestami hladili, v bleskových zvratoch zas odpaľovali do iných dimenzií.
  • Ako sme už informovali, počas dvojdňovej pracovnej návštevy v poľskom meste Wroclaw, primátor mesta Ing. Juraj Kopčák (v delegácii ďalej boli viceprimátor Ing. Štefan Kužma a pracovník kancelárie primátora Ing. Milan Tkáčik) podpísal v stredu minulý týždeň Deklaráciu o vytvorení Višegrádskeho festivalu.
  • Ak radi súťažíte a vyhľadávate súťaže na internete, odporúčame vám nahliadnuť na partnerské stránky Prešovského informačného servera - www.frenky.sk a www.stenly.sk. Je na nich súťaž o...
  • Začiatok roka už tradične je príležitosťou, kedy na odbor kultúry, športu a turizmu Mestského úradu v Prešove (Hlavná 73) môžete podať svoje písomné návrhy na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2001. Jej laureátmi sa môžu stať jednotlivci alebo kolektívy, ktoré v šarišskej metropole pôsobia alebo sa jej problematikou zaoberajú.
  • Falzifikát stodolárovej bankovky odhalila nedávno pracovníčka Investičnej a rozvojovej banky, a. s., v Humennom. Ukrajinec Alexander H. z Užhorodu ju predložil pri menení 470-tich dolárov. Keďže na jednej z menených stodolároviek chýbala vodotlač a papier bol nekvalitný, bola zaslaná na skúmanie do skúšobne platidiel NBS Bratislava. Alexander H. tvrdí, že falzifikát dostal v užhorodskej banke. Nejde však, ako uvádza Prešovský denník Korzár, o ojedinelý prípad...
  • Zvíťazil záujem mesta XXIII. riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktoré sa konalo na začiatku uplynulého týždňa malo v programe prerokovanie a schválenie najdôležitejšieho dokumentu mesta - rozpočtu na rok 2002. Prijali sme rozpočet, ktorý predurčuje možnosti mesta a vyčleňuje prostriedky pre jednotlivé oblasti života v ňom. Rozpočet, v ktorom je na strane príjmov i výdavkov rovnaká číslica - 505 miliónov 700 tisíc Sk.
  • Od roku 1998 realizuje Komunitná nadácia Prešov (KNP) projekt knižného daru, s ktorým ako prvý prišla dobrovoľníčka amerických Mierových zborov Helene B. Dudleyová. Po jej odchode prevzala štafetu ďalšia dobrovolníčka Erin L. Kelleyová.
    4.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Gandalf for president“ - skandovali pred rokmi „tolkienisti“ a skandujú zas. Fanúšikovia slávneho britského spisovateľa J. R. R. Tolkiena dlho čakali na túto chvíľu. Jeho legendárny román Pán prsteňov sa konečne dostal na filmové plátna a s ním i hrdinovia ako Gandalf, Frodo, Aragon, Gimli či Legolas. Prvú časť trilógie Spoločenstvo prsteňa uviedli 24. januára v premiére viaceré väčšie slovenské mestá.
    4.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Ekonomický týždenník TREND pripravil sprievodcu po slovenských reštauráciách. Publikácia vznikla na základe hodnotenia úrovne jednotlivých reštaurácií určenými redaktormi. V prvej desiatke najlepších slovenských zariadení sa umiestnilo aj prešovské Leonardo.
    1.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Koncert americkej skupiny Sabot bude prvou tohoročnou akciou v prešovskom Time Pube.
    1.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Krádež auta oznámila v pondelok prešovskej polícii 31-ročná Prešovčanka A. P. Podľa policajných informácií jej strieborná Škoda Octavia 1,9 TDI s prešovským evidenčným číslom zmizla z parkoviska na Exnárovej ulici v Prešove, na sídlisku Sekčov.
  • Tretie miesto v objasňovaní trestnej činnosti na Slovensku patrí policajtom Prešovského kraja. Percento objasnenosti v roku 2001 je 61,2. Viac ako polovicu z 10 520 trestných činov spáchaných v Prešovskom kraji tvorí majetková trestná činnosť. Jej objasnenosť je necelých štyridsať percent.
  • Fotografická súťaž nazvaná Prešov - mesto v ktorom žijem mala svoju uzávierku koncom minulého roka. Vyhlásili ju Foto amatér club (F. A. C.) Prešov a Komunitná nadácia Prešov (KNP). Jej výsledky sú už dnes známe.
    31.1.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Delegácia mesta Prešov, ktorú vedie jeho primátor Ing. Juraj Kopčák, odcestovala v utorok na dvojdňovú pracovnú návštevu do poľského mesta Wroclaw. Ďalej sú v nej viceprimátor Ing. Štefan Kužma a pracovník kancelárie primátora Ing. Milan Tkáčik. Cieľom návštevy je podpísať Deklaráciu o vytvorení Višegradského festivalu, a to primátormi miest Olomouc (ČR), Pécs (Maďarsko), Wroclaw (Poľsko) a Prešov.
  • O terajšom primátorovi Jurajovi Kopčákovi sa verejne hovorí ako o budúcom kandidátovi na tento post za SDKÚ. Vyhlásil to aj mestský šéf SDKÚ Pavol Vrždák, ako reakciu na ohlásenie kandidatúry Stanislava Kahanca za KDH.
    30.1.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Obdobím nevyužitých príležitostí na celonárodnej i regionálnej úrovni nazval poslanec NR SR za Demokratickú stranu Jozef Kužma uplynulý rok. „Vláda, ktorá ešte stále má ústavnú väčšinu, komplexne nezrealizovala žiadnu z reforiem,“ uviedol poslanec Kužma, pričom narážal na reformy verejnej správy, školstva, zdravotníctva, dôchodkového zabezpečenia a poľnohospodárstva.
    30.1.2002
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK