Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Mená výhercov súťaže Prešovského denníka Korzár a kina Panoráma Prešov sú už známe. Zo všetkých čitateľov, ktorí zozbierali päť kupónov a včas ich doručili do redakcie Prešovského denníka Korzár, boli vyžrebovaní piati výhercovia. Získavajú informačnú brožúru kina Panoráma, ktorá obsahuje viacero zliav. Kto zvíťazil?
  • Sobotňajší večer (2. 3. 2002) sa mal niesť v televíznom duchu. Televízia Joj štartovala a konkurenčná Markíza uviedla hojne inzerovaný Matrix. Napriek tomu sa v Prešove práve v tomto čase konali nezávisle na sebe až štyri koncerty! Síce neboli vo veľkých sálach, no napodiv, všade bolo plno.
    8.3.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • V súvislosti s jarným upratovaním v našom meste, ktoré sa začalo v pondelok 4.marca sme oslovili riaditeľa Technických služieb mesta Prešov a.s. Antona Balčáka, aby nás informoval o zabezpečení tejto akcie...
  • Žrebovanie úvodnej súťaže o vecné ceny majú za sebou partnerské stránky Prešovského informačného servera - www.frenky.sk a www.stenly.sk, na ktorých sa zároveň rozbehli nové súťaže. Kto teda vyhral v prvom kole?
  • Jeden z najznámejších predstaviteľov alternatívnej scény našich južných susedov príde v piatok do Prešova. Skupina Másfél, ktorú Prešovčania môžu poznať napríklad z ostatného Semtex East Side Music festu, vystúpi zajtra (piatok, 8. 2. 2002) o 20. hodine v klube Time Pub. Spolu s ňou sa predstavia i hostitelia Chiki Liki Tu-a.
  • 13. ročník halového turnaja ObFZ mal oproti ostatným ročníkom bohatší scenár. Po prvýkrát mohli družstvá, ktoré obsadili v základných skupinách druhé miesta, zložiť reparát a zmerať si sily v B finále. Podujatie otvorili starší dorastenci Nižnej Šebastovej so svojimi rovesníkmi z Tatranu Prešov.
    5.3.2002
    0
  • Neľahký proces prechodu kompetencií Návraty do týždňa, ktorý máme za sebou, sú akousi inventúrou diania v uplynulých siedmich dňoch. Diania v meste, alebo v súvislosti s mestom, ktoré bolo chcené, plánované, ale i diania, ktoré prišlo náhodou, bez pričinenia aktérov. Keď sa hovorí, že sú týždne nezaujímavé, nudné, neznamená to, že boli prázdne, že sa v nich nepracovalo, neriešili problémy. Mnoho informácií z diania v meste sa dotýka takého úzkeho kruhu komunity, že by asi nebolo veľmi taktné zaťažovať nimi celú pospolitosť. Na druhej strane práve riešenia takýchto problémov sú najkomplikovanejšie, najzložitejšie. Iste aj preto, že sa nedá vyhovieť každému, z čoho jasne vyplýva, že dochádza ku konfliktom a následnej nespokojnosti občanov.
  • Neplánovaný jam session odohrali prešovskí džezmeni vo štvrtok (21. 2.) v Time Pube, sobota zas patrila druhému kolu sedemnásteho ročníka Rockovej ligy.
  • V týchto dňoch brázdi české a slovenské kiná filmová prehliadka Febiofest. Tento festival, ktorého autorom je Šarišan Fero Fenič, sa koná už po deviatykrát, ôsmy raz sa uskutoční i v Prešove, kde začína 27. februára.
    27.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Kino Panoráma v Prešove prevádzkované spoločnosťou Tatrafilm čakajú tento rok viaceré prevratné zmeny.
    26.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • V čom sú zmeny medzi prijatou koncepciou a realizovanou reformou? Čo prinesie reforma občanom - daňovým poplatníkom? Ide naozaj o zlacnenie a zefektívnenie systému verejnej správy, alebo len o neúspešný zámer? Je samospráva pripravená prevziať kompetencie? Aká je vízia ďalšieho smerovania reformy?
  • Vo finálovej skupine A Pohára ObFZ si zaslúžené prvenstvo vybojovali hráči Solivaru, ktorí nenašli na celom podujatí žiadneho premožiteľa. Ich najväčším konkurentom boli špecialisti na malý futbal FK Atak Prešov, patrí im celkové druhé miesto, bronz vybojoval celok Záborského.
    26.2.2002
    0
  • Rozhodnutia bývajú všelijaké. Dobré, zlé, múdre, hlúpe, zmysluplné i nezmyselné, uvážené i neuvážené. Robíme ich slobodne alebo pod nátlakom, individuálne alebo kolektívne. Zodpovednosť za akékoľvek rozhodnutia obyčajne padá na konkrétne hlavy, na konkrétne štruktúry. Raz právom, inokedy nespravodlivo. Ťažko sa to rozpoznáva, pretože aj názor na to, kto by mal zodpovednosť niesť, nie je vždy dielom zdravej úvahy, profesionálneho vyhodnotenia situácie, dokonca poznania okolností, východísk a kompetencií.
  • "Činnosť mestskej polície vychádzala v roku 2001 zo zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších zmien a doplnkov. Jej zamestnanci, ako poriadkového útvaru obce zabezpečovali verejný poriadok v meste, plnili úlohy, ktoré mestskej polícii vyplývajú vo VZN, v uznesení MsZ a z rozhodnutí primátora mesta," konštatovala o. i. podrobná Informatívna správa o činnosti Mestskej polície v Prešove za uplynulý rok, o ktorej rokovala mestská rada na svojom pravidelnom druhom (februárovom) zasadnutí v tomto roku.
  • Do sedemnásteho ročníka vstúpila prehliadka Rocková liga. Prvé kolo nesúce sa v znamení metalovej hudby malo prekvapivo slušnú účasť. Do ABC - centra voľného času v Prešove došla asi stovka divákov.
    22.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešovský denník Korzár: V poslednej dobe si začínajú od renomovaných a nezávislých agentúr robiť ratingy nielen podnikateľské subjekty, ale aj mestá a obce. Ratingové správy hovoria o tom, ako na tom daný subjekt je s hospodárením, sú takpovediac dobrozdaním, ako sa vyvíja a či je schopný splácať svoje záväzky. Na jeseň si od Slovenskej ratingovej agentúry nechalo spraviť takéto hodnotenie aj mesto Prešov.
  • Svedomie zahalené chladnou kalkuláciou Možno by bolo zaujímavé publikovať, koľko reklám na produkty B.M.G. Invest, či Horizont Slovakia, a. s. zverejnili mnohé noviny, časopisy, rozhlasové stanice a televízne spoločnosti od vzniku spomínaných firiem. Keby sme takýmto údajom disponovali, istotne by nás napadla otázka, či to náhodou nie sú tie isté masovokomunikačné prostriedky, ktoré dnes hovoria a píšu o veľkom podvode a krčovite hľadajú vinníka za to, že desaťtisíce, či státisíce občanov tohto štátu prišlo o úspory, vlastné peniaze, ktoré si po celé roky odkladali ako istú zábezpeku pre časy budúce.
  • Už trinásť rokov bojujú futbalisti prešovského a sabinovského okresu o víťazstvo v halovom turnaji Oblastného futbalového zväzu.Tradičná „skupina uličnej ligy“ má staronového postupujúceho, ktorým je nečakane FK Atak Prešov.
    18.2.2002
    0
  • Prešovská punková skupina Strecha, ktorá už v súčasnosti nekoncertuje, zverejnila šesť svojich piesní vo formáte mp3 na portáli FreeMusic.cz. Všetky skladby, respektíve ich ukážky si môžu užívatelia innternetu stiahnuť bezplatne. Ide o piesne...
  • Šarišská galéria v Prešove bude rok 2002 venovať najmä ženám. Ako uviedla riaditeľka Marta Hrebíčková, galéria chystá cyklus výstav viacerých výtvarníčok. Minulý utorok ho otvorila Eva Tkáčiková na svojej debutovej samostatnej výstave. Výstava, ktorá je situovaná v malej sieni galérie, nesie názov Teleskop.
    15.2.2002
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK