Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Archív článkov

  • Presadiť sa, znamená vedieť Určite sa len málokto z nás neocitol v situácii, keď bolo treba konať, keď bolo potrebné rozhodnúť sa na vlastnú zodpovednosť. Bez možnosti úniku, či uhnutia, bez možnosti oddialenia času, bez šance zvaliť zodpovednosť na niekoho iného. V charakterizovanej situácii sa nájdu jedni občas, iní veľmi často. Nezávisle na počte absolvovaných skúšok schopnosti a odolnosti by sme ale mali byť pripravení chápať tých, ktorí práve v danom okamžiku stoja pred aktuálnou úlohou rozhodnúť sa a konať. Vlastná skúsenosť, žiaľ, nie vždy má za následok chápanie iných. Ba naopak, veľmi často sa staviame do pozície prísnych posudzovateľov, krútime hlavami a pohoršlivo vynášame súdy nad ľuďmi, ktorí jednoducho musia.
  • Životného jubilea sa v týchto dňoch dožíva primár oddelenia rýchlej lekárskej pomoci Nemocnice s poliklinikou J. A. Raymana v Prešove a člen Výboru spoločnosti urgentnej medicíny a medicíny katastrof MUDr. Anton Domen.
  • Zriadenie Fakulty zdravotníctva a sociálnych štúdií Prešovskej univerzity (PU) v Prešove je na dobrej ceste a v septembri, resp. v októbri t. r. by mala vzniknúť. Uviedol to 11. apríla na stretnutí s novinármi v Prešove prorektor PU Imrich Belejkanič. Na projekte, ktorý má za cieľ vytvoriť podmienky pre vzdelávanie stredného zdravotného personálu porovnateľné so štandardom v Európskej únii, vedenie univerzity pracuje od roku 2000.
  • S malou dušičkou vyslala 13. apríla Eva Džodlová do veľkého sveta svoju dcéru Evu. Víťazka slovenského kola Miss Universe odletela v ten deň do New Yorku na 3-týždenný zdokonaľovací kurz v anglickom jazyku. Potom sa presunie do Portorika, kde 29. mája bude reprezentovať SR na svetovom finále Miss Universe.
  • Ligový pohár GRANITO Cup dospel ku svojmu tretiemu vyvrcholeniu. Ani tentoraz sa nepodarilo lanskému víťazovi obhájiť prvenstvo, za to však suverén tohtoročnej sezóny MFK Tatra Temex, dokázal vybojovať túto trofej už po druhý krát. V jeho prípade platí stopercentne, čo finále, to prvenstvo.
    16.4.2002
    0
  • Prijatie zákona o jednorazovom odškodnení účastníkov zahraničného alebo domáceho protifašistického odboja v rokoch 1939 až 1945 považuje poslanec Národnej rady (NR) SR Štefan Rusnák (Strana demokratickej ľavice) za jeden zo svojich najväčších úspechov v parlamentnom pôsobení od októbra 1998. Uviedol to 15. apríla na tlačovej besede v Prešove pri bilancovaní svojej poslaneckej práce. Na príprave zákona aj vďaka kontaktom s predstaviteľmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov sa intenzívne zúčastnil.
    16.4.2002
    0
  • Sklamanie z toho, že slovenský parlament doteraz neschválil návrh ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných činiteľov vyjadril 15. apríla jeden z jeho 14 predkladateľov poslanec Národnej rady (NR) SR Jozef Kužma (Slovenská demokratická koalícia). Na stretnutí s novinármi v Prešove dal asi 70-percentnú šancu tomu, že právnu normu na presadzovanie verejného záujmu, ktorý sa dostane do konfliktu s osobným záujmom prijmú ešte v tomto volebnom období.
    16.4.2002
    0
  • Kritická situácia s umiestnením kancelárií úradu Prešovského samosprávneho kraja sa podľa podpredsedu kraja Rudolfa Horvátha (HZDS - Smer) má predsa len zlepšiť. Ako 10. apríla informoval na stretnutí s novinármi v Prešove, konalo sa v utorok 9. apríla rokovanie zástupcov úradu vyššieho územného celku (VÚC), Krajského úradu (KÚ), Okresného úradu (OÚ) a Sociálnej poisťovne, ktorá sídli v časti budovy OÚ v Prešove. V tej má od svojho vzniku sídlo aj úrad VÚC.
  • Do 30. apríla by mali byť hotové delimitačné protokoly všetkých 28 organizácií, ktoré prešli k 1. aprílu t. r. do kompetencie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zo štátneho Krajského úradu (KÚ) v Prešove, čo zodpovedá uzneseniu vlády SR. Podľa neho musia byť delimitačné protokoly hotové do 1 mesiaca od dátumu, kedy došlo k prechodu kompetencií. Vedúca odboru kultúry úradu PSK Eva Arvayová v tejto súvislosti informovala, že podľa nariadenia Ministerstva kultúry SR mali byť delimitačné protokoly pripravené do 15. marca.
  • Stretli ste sa pri vašej podnikateľskej činnosti s fenoménom internetu? Hľadáte pomocou neho informácie? Chceli by ste sa v jeho sieti prezentovať, resp. uvažujete o elektronickom obchode? Prešovská informačná spoločnosť, prevádzkovateľ Mestského informačného centra a správca oficiálnej stránky mesta Prešov (www.pis.sk), organizuje školenie, v ktorom dostanete všetky informácie potrebné na to, aby ste využili možnosti najefektívnejšieho média vo váš prospech...
  • Na stretnutie Študentskej spoločnosti pre politické vedy, no najmä s členmi svojej strany došiel krátko pred veľkonočnými sviatkami do Prešova poslanec NR SR a predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Peter Tatár. Ako uviedol, jeho strana má zatiaľ vytvorené krajské štruktúry, no v Prešovskom okrese etablovaná zatiaľ nie je. To by sa však podľa jeho slov malo čoskoro zmeniť a v krajskom meste si mieni OKS otvoriť aj kanceláriu.
    11.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Problémy, ktoré sprevádzajú záverečnú fázu výstavby prvého diaľničného tunela v SR horským masívom Branisko je v silách všetkých zainteresovaných zvládnuť. To je hlavné poznanie premiéra SR Mikuláša Dzurindu, ku ktorému dospel 4. apríla počas kontrolnej prehliadky staveniska. Podľa neho zostáva júl 2002 reálnym termínom, kedy by sa mala táto významná verejná stavba spustiť do skúšobnej prevádzky. "Čím skôr sa to stane, tým je to lepšie pre daňových poplatníkov," dodal.
  • Aktivity bez efektu Hovorí sa, že žijeme dobu komunikačných technológií. Možno je to celkom pravdivé. Za komunikáciu považujeme využívanie elektronických a tlačených médií, telefón, pevný, či mobilný, e-mail, alebo internet. Všetky vymenované i nevymenované technické prostriedky môžu slúžiť pre dorozumievanie sa ľudí. Slúžia? Rozumieme si lepšie? Nechcem si sám odpovedať a už vôbec nie vnucovať názor. Mám však pocit, že čím sú prostriedky početnejšie a dostupnejšie, tým je zložitejšie doručiť informáciu tam, kde patrí a dosiahnuť konsenzus tak, aby boli zainteresované strany spokojné.
  • Prešovský denník Korzár organizuje súťaž o tetovanie v hodnote 5000 Sk v prešovskom štúdiu Tattoo and Piercing Mayo (0903 384 203), ktoré nájdete aj na internete - <a href="http://www.tattoomayo.sk" target="_blank">www.tattoomayo.sk</a>. Ďalšími cenami sú služby štúdia za 2000 a 1000 Sk, CD Wayd - The Barriers, tričko a kupóny s desaťpercentnou zľavou na služby Tattoo and Piercing Mayo.
  • Aj keď Veľkonočný pondelok pripadol na 1. apríla, tradícia medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému Pivo ostala zachovaná. Vyhlásenie výsledkov súťaže Zlatý súdok spojené s vernisážou výstavy sa totiž v Prešove koná každý rok presne 1. apríla.
  • Semifinálové stretnutia GRANITO Cupu dali dohromady dvojice, ktoré budú bojovať o najcennejšie kovy v tohtoročnom už treťom ročníku tejto súťaže. Celok Hesty, ktorá je obhajcom trofeje, sa musí "uspokojiť" s malým finále o tretie miesto, kde si zmeria sily s Prostejovskou. Finále bude reprízou premiérového ročníka, pretože sa v ňom opätovne stretnú MFK Tatra Temex a Atak Dubník.
    8.4.2002
    0
  • Partnerské internetové stránky Prešovského informačného servera - www.frenky.sk a www.stenly.sk majú za sebou druhé kolo súťaží o vecné ceny a zároveň sa na nich rozbieha ďalšia súťaž.
  • Sedemnásty ročník nesúťažnej prehliadky amatérskych kapiel Rocková liga 2002 vyvrcholil cez víkend, koncom marca. V piatok sa na pôde ABC - centra voľného času v Prešove predstavili pred vyše stovkou návštevníkov hardcoreové formácie. Medzi nimi prešovská skupina Zero (vraj sa však chystá zmeniť názov), ktorej tvorba nechala postarších poslucháčov rozspomenúť si na niekdajšiu prešovskú kapelu Nonsense.
    5.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Bez rušivých javov prebehla celoslovenská špeciálna kontrola zameraná na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a ďalším účastníkom cestnej premávky. Policajti spravili akciu v stredu pred veľkonočnými svviatkami, medzi desiatou a štrnástou hodinou.
    4.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
  • Po troch rokoch znovu vystúpila v Prešove česká speváčka Marie Rottrová. Tentoraz na ňu čakala - podobne ako v poslednom čase aj na iných miestach bývalej federácie - zaplnená historická sála Čierneho orla. Šesťdesiatnička Rottrová chytila druhý dych. Vydala novú platňu Podívej, ktorú produkovali stáli členovia kapely Neřež Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský. Obaja producenti, i so speváčkou Neřežu Magdou Škardovou, ktorá v kapele plnohodnotne nahradila niekdajšiu hviezdu Zuzanu Navarovú (tá, mimochodom, tiež autorsky prispela na nový Rottrovej album), sprevádzajú M. Rottrovú aj na terajšom turné. Okrem nich je členom Rottrovej tímu jej dvorný klavirista Peter Freund, bubeník David Uher (známy napríklad z Tichej dohody) a plzenský gitarista Michal Röhrich (napríklad Znouzectnost).
    4.4.2002
    Autor: Michal Frank
    0
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK