Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Archív článkov

  • Ďalším podujatím pokračoval 12. ročník halového turnaja vo futbale, ktorý organizuje Oblastný futbalový zväz Prešov. Tentoraz si v skupine C zmerali sily tímy z uličnej ligy malého futbalu, doplnené o celok Vojska.
    30.1.2001
    0
  • Mimovládna organizácia Prešovské občianske fórum pripravila v stredu 24. januára verejnú diskusiu o investičnom pláne Prešova na rok 2001. Návrh plánu zverejnilo POF v lokálnych médiách. K okrúhlemu stolu boli pozvaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove, občania a novinári. Záznam debaty odvysiela káblová televízia Tatra Temex Cable. Definitívna verzia investičného plánu bude schvaľovaná 29. januára na verejnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Prešove. Ponúkame vám pár riadkov o tom, ako investičný plán hodnotia poslanci Mestského zastupiteľstva.
  • Z trestného činu podvodu formou spolupáchateľstva sú vyšetrovateľom obvinení a rozhodnutím Okresného súdu v Prešove 25. januára vzatí do väzby Prešovčania Marek M. (nar. 1970) a Martin M. (1973). Obaja doposiaľ netrestaní zamestnanci istého klubu v Prešove spoločne nahovorili nezamestnaných a netrestaných Františka Č. (1982) z Hažlína a Jaromíra S. (1982) z Bardejovskej Novej Vsi v okrese Bardejov, aby polícii nahlásili stratu svojich občianskych preukazov. S tými potom sedemkrát v rôznych predajniach v Prešove nakupovali tovar na splátky aj keď dopredu vedeli, že nebudú môcť splácať.
  • Vznik Strany demokratickej ľavice (SDĽ), resp. oddelenie sa od Komunistickej strany Slovenska (KSS) bolo podľa súčasného straníckeho lídra Jozefa Migaša oslobodzujúcim rozhodnutím pre tých, ktorí pred vyše desaťročím uvažovali o znovuzrodení ľavice. J. Migaš sa prihovoril 26. januára na slávnostnom rozšírenom zasadaní Republikovej rady SDĽ v Prešove, ktorá rokovala v tej istej zasadačke, v ktorej 20. a 21. októbra zasadal zjazd KSS.
    29.1.2001
    0
  • Približne o 450 dopravných nehôd sa stalo v roku 2000 na cestách Prešovského kraja menej ako rok pred tým. Ich celkový počet bol 5748 a o život pri nich prišlo 64 osôb, čo je takisto o 7 menej ako v roku 1999. Poklesli aj počty ťažko a ľahko zranených pri dopravných nehodách. Policajti odhadli vzniknuté škody na vyše 303 miliónov Sk.
  • Krajský úrad vyšetrovania Policajného zboru SR (KÚV PZ SR) v Prešove má informácie, že pokračuje činnosť Astran klubu a to zrejme pod iným názvom. Pre prevádzkovanie nepoctivých hier, ktorom Astran klub je, obvinili v roku 2000 dovedna štyroch mužov. Riaditeľ KÚV PZ SR Andrej Dujčák 23. januára novinárom v Prešove k tomu povedal, že za minulý rok sa vyšetrovateľovi prihlásilo vyše 3 tisíc občanov, ktorí sa cítia poškodení činnosťou Astran klubu.
  • Konkrétna suma peňazí na hradenie tohoročných rekonštrukčných prác na budove pre Krajský súd (KS) v Prešove nie je ešte známa. Predseda KS Prešov Igor Burger k tomu 23. januára dodal, že na dobrý rok od začiatku týchto prác v polovici roka 1998, kedy sa do nej aj presťahovali, stále len čakajú.
  • Objasnenosťou minulý rok zaznamenaných trestných činov na 61,7 percenta sa policajti v Prešovskom kraji zaradili na prvé miesto v rámci SR. Celoslovenský priemer prekročili o 8,7 percenta. Z minuloročných zaevidovaných 8929 trestných činov objasnili 5510, čo je o 1,1 percenta viac ako v roku 1999.
  • Program celoslovenských osláv 10. výročia vzniku Stany demokratickej ľavice (SDĽ) sa začne v piatok 26. januára slávnostným zasadnutím Republikovej rady SDĽ v Prešove.
    25.1.2001
    0
  • Iniciatíva niekdajšieho dekana, dnešného farára rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša v Prešove dekana Mateja Babčáka zožala svoje ovocie. Zastávka MHD sa už nevolá Trojica.
    24.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Diplom za Šľachetný čin roka obdržalo prešovské ABC - centrum voľného času (CVČ) na nedávnom reprezentačnom plese detskej onkológie v Košiciach.
    24.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • PIS informuje: vzhľadom na to, že pán primátor je odcestovaný, týždenný príhovor k čitateľom tentoraz pripravil Mgr. Jozef Smetana, vedúci kancelárie primátora. Jeho slovami: Minulý týždeň odcestovala na pracovnú cestu do Veľkej Británie delegácia mesta Prešov a Prešovskej univerzity pod vedením primátora Ing. Juraja Kopčáka. Radnica sa tak na sedem dní síce ocitla bez primátora mesta, ale kolobeh každodenných úloh neustal a pracovníci radnice riešili úlohy, ktoré priniesol uplynulý týždeň. Dovoľte mi krátky pohľad na prácu odborného útvaru Kancelárie primátora mesta.
  • V našom treťom zastavení sa za jesennou časťou súťaží v malom futbale si pod štatistický drobnohľad vezmeme ligový pohár - GRANITO Cup. Výsledky z neho sú ešte pomerne čerstvé, záverečné kolo sa odohralo posledný novembrový víkend, a jarná časť súťaží odštartuje práve ligovým pohárom. Družstvá, ktoré v GRANITO Cupe štartujú bez ohľadu na ligovú príslušnosť vo vyžrebovaných skupinách, celkovo dosiahli 499 gólov...
    22.1.2001
    0
  • V roku 1999 otvorila Komunitná nadácia Prešov (KNP) Program pre deti a mládež. V rámci tohto grantového programu podporuje projekty detských a mládežníckych skupín, ktoré sa zameriavajú na osobnostný rast detí a tvorbu pozitívnych vzťahov medzi rôznymi vekovými skupinami detí a medzi deťmi a dospelými...
    22.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Mimovládna organizácia Prešovské občianske fórum chystá verejnú diskusiu na tému Investičné priority mesta Prešov v roku 2001. Ide o ďalšiu diskusiu z cyklu Kam idú vaše peniaze.
    20.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Na svoje si dnes prídu priaznivci punkrocku. V priestoroch ABC - centra voľného času v Prešove sa dnes o 18. hodine uskutoční koncert punkových kapiel Poďme do práce, Republika (obe Prešov), Tri groše (Čadca) a Odpad (Martin). Na koncerte nevystúpi kapela Natural Born Mutherfuckers II. Ako sme zistili, ide o formáciu, ktorá nemieni nikdy a nikde vystúpiť, no ktorá sa zároveň chce predstaviť na čo najväčšom počte koncertov ako neúčinkujúca kapela.
    19.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Do polovice januára t. r. dovedna sedem remeselníkov z Prešova a okolia využilo možnosť prezentácie svojich výtvorov v remeselnom centre v tzv. Župnom dome na Slovenskej ulici v Prešove. Otvorili ho v polovici decembra minulého roku a predstavuje prvú fázu iniciatívy Okresného úradu v Prešove v projekte, ktorého cieľom je zachovať tradíciu ľudových remesiel na Šariši prostredníctvom prezentácie výtvorov miestnych výrobcov.
  • Problémy okolo riaditeľského postu gymnázia na Konštantínovej ulici (GK2) v Prešove, zvanom tiež horné gymnázium, vyvrcholili koncom minulého týždňa. Bývalý riaditeľ Slavomír Hrinko totiž vyhral súdny spor s Krajským úradom (KÚ) v Prešove, pričom rozsudok nadobudol právoplatnosť na sklonku minulého roku.
    19.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Vyšetrovateľ Krajského úradu vyšetrovania Policajného zboru SR (KÚV PZ) v Prešove vzniesol obvinenie dvanástim občanom SR pre trestný čin nedovoleného prekročenia štátnej hranice a dvom z nich - policajtom Hraničného oddelenia PZ Zboj aj pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa.
  • Na hranici katastrov obcí Medzany a Ostrovany, teda na rozhraní okresov Prešov a Sabinov, sa v pondelok okolo šestnástej hodiny našli dva sudy s neznámym obsahom.
    19.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK